Tojjon egy tojást közvetlenül azonnali ramenjébe

Avatar admin | 2021.06.15. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Az azonnali ramen lehet a tökéletes olcsó étel. Önmagában jó, de mindig kreatív módon lehet átalakítani valami jobbá. A kedvenc dolgom az, hogy egy tojást repesztek az edénybe, miközben a ramen főz.

Ezt akkor kezdtem el, amikor az ízletes koreai fűszeres puha tofu pörkölt vagy a soondubu jjigae (순두부 찌개) rendszeres étkezéssé vált az étkezési rotációm során. Amikor forrón bugyogva hozzák el a pörköltet, mindig egy nyers tojást tartalmaz, amellyel felrepedhet és belecsöppen, ami további íz- és gazdag réteget ad az ételhez. Olyan ízletes, hogy más olyan ételekre gondoltam, amelyeknek ugyanez a koncepció hasznos lehet.

Ha ramenről van szó, néha hozzáteszem házi szójaszósz fűszerezett lágy tojás, vagy shoyu tamago, a tálamhoz, de a tojás finom krémességét szerettem volna a soondubu jjigae-ban. Szóval arra gondoltam, miért ne tenné pontosan ugyanezt a ramennel otthon?

Hogyan lehet egy tojást buggyantani azonnali ramenben

  1. Rátettem egy kis edény vizet forralásra.
  2. Hozzáadom a vízhez a ramen ízesítőt. Lehet, hogy adok hozzá egy csipet Jobb, mint Bouillon-t is.
  3. Hozzáadom a tésztát, majd lecsökkentem.
  4. Amint a tészta enyhén megpuhul, létrehozok egy kis nyílást a kusza ramen tégla közepén, majd egy tojást rögtön bele repesztek. Ez a tojás bölcsőjeként működik, így azonnal nem esik szét a húslevesben.
  5. Hozzáadok bármilyen más extrát, amit szeretnék, például zöldségeket vagy szeletelt húsokat.
  6. Pár pillanatra visszahozom a meleget, hogy hagyjam a tojásrákot, majd még egy-két percig párolom, hogy a tészta lágyuljon.

És ez az! Az egészet egy tálba öntem és beásom. A tojás gyors piszkálásával a botokkal vagy a villával ezt a krémes, folyóssárgáját a húslevesbe küldjük. Megpróbál.

Ezt a történetet eredetileg 2018 júniusában tették közzé, és 2021. június 15-én frissítették, hogy megfeleljenek a Lifehacker stílusirányelveinek.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok