Tök kelkáposzta leves barna csicseriborsóval

Avatar admin | 2021.02.03. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan készíthetem ezt a kelkáposzta pörköltet gluténmentesen?

Ebben a receptben glutént tartalmazó gyöngy árpát használtunk. Annak érdekében, hogy ez a leves megfelelő legyen a celiakia vagy a lisztérzékenységben szenvedők számára, ezt a gabonát a következő lehetőségekkel helyettesítheti:

  • Quinoa

  • Barna rizs

  • Hajdina dara

  • Cirok

Melyik a legjobb bab ehhez a leveshez? És használhatom szárazon?

A rostforrás és a növényi eredetű fehérjék hozzáadásához ehhez a kelkáposzta pörkölthez csicseriborsót, különösen barna csicseriborsót adtunk. Kisebbek és sötétebbek, mint a klasszikusok, és nagyon jól megőrzik textúrájukat.

A leveseknél használt leggyakoribb pluszok közé tartozik a cannellini bab, a vörös lencse, a sárga hasított lencse és a borlotti bab. A vajbabot is javasoljuk, főleg, ha a levest krémes veloutévá akarjuk keverni.

A konzerv bab felhasználása levesekbe rendkívül kényelmes, ha nincs sok időd, de a szárított fajtákat is használhatod, ha úgy tetszik.

Ehhez győződjön meg arról, hogy legalább 4 órán át előre áztatta őket hideg vízben, még jobb egy éjszakán át. Ezt a lépést kihagyhatja, ha lencsét használ. Ezután főzzük forrásban lévő vízben, amíg megpuhulnak, a bab típusától függően körülbelül 20-40 percig. Ezután a fenti receptünk szerint adjuk hozzá a sütőtökleveshez.

Melyik kelkáposzta a legjobb a levesben?

A kelkáposzta sokféle formában és színben kapható, a zöldtől a liláig, a lapostól a göndörig.

A leggyakoribb két fajta a göndör kelkáposzta és a toszkán fekete kelkáposzta, más néven cavolo nero vagy Lacinato kelkáposzta.

Előbbinek élénkzöld színű, levelei sok sallanggal bírnak, míg utóbbi sötétzöld majdnem kék árnyalattal és hosszú, karcsú levelekkel.

A göndör kelkáposztát valószínűleg a legkönnyebb egész évben megtalálni a helyi szupermarketben. Amikor azonban szezon van, akkor sem kell túl sok gondot okozni a fekete kelkáposzta megtalálásával.

Ebben a receptben úgy döntöttünk, hogy a toszkán kelkáposztát használjuk, mivel lágyabb az állaga és kissé édesebb íze van, mint a göndör kelkáposzta. Bármelyik fajtát nyugodtan használhatja, tekintve, hogy táplálkozási szempontból is egyenértékűek.


Source link


27 Views 0 Ratings Rate it