Tökéletes sajttorta – Broma Bakery

Avatar admin | 2021.06.23. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Bemutatjuk a tökéletes sajttorta receptet. Ez a klasszikus sajttorta mindössze 7 egyszerű összetevőből készül, és a sajttorta gyárhoz méltó gazdag sajttortát állít elő!

szelet házi sajttorta graham cracker kéreggel

A tökéletes sajttorta

Beszéljünk sajttortáról. Arról, hogy ez a valaha volt legjobb desszert ?! Milyen tökéletesen elkészítve, egyszerre krémes, dús, gubancos, bársonyos és enyhén édes.

De hogyan készíts egy sajttortát, amely mindezeket megcsinálja? Mi a titka? Vagy titkok? Jól. Lebontom érted. Beszéljünk arról, hogyan készíthetik el álmaik tökéletes sajttortáját. Könnyű sajttorta receptem selymesen sima, zamatos sajttorta lesz minden egyes alkalommal.

a tökéletes házi sajttorta bogyókompóttal

Ez az egyik olyan szilárd, bolondbiztos, megbízható (hány szinonimával tudok előállni, hogy meggyőzzem Önt arról, hogy ez a sajttorta az, amiből a recept álmai készülnek. Valójában ez a sajttorta olyan erős, hogy az egészet a földre ejtettem mielőtt elkészítené, és még mindig EZEN jól néz ki. Tehát biztos lehet benne, hogy ez a tökéletes sajttorta túlél egy utat az autóban vagy egy hétet a hűtőben.

Hozzávalók a klasszikus sajttorta recepthez

Engedhetek be egy kis titkot? A sajttortát valójában nagyon könnyű elkészíteni. ÉS kevesebb mint 10 összetevőből készül. én tud Ha egy vastag szelet sajttortát eszik meg a sajttorta gyárban, akkor feltételezheti, hogy ez valami divatos cukrászda, amelyhez speciális összetevőkre vagy cukrász szakács képességekre van szükség, de valójában csak erre a 7 összetevőre és néhány alapvető szövegértési képességre lesz szüksége. Íme az Ön élelmiszerbolt-listája:

 • Krémsajt: Mi a Philadelphia krémsajtot részesítjük előnyben, mert ez valóban a termés krémsajtja. Igazán hiszem, hogy a sajttorta azon ritka esetek egyike, amikor a márkán kívüli lehetőség valóban változtat – ezt nem szponzorálják, csak igaznak találtam! A Philly krémsajtból mindig bolondálló krémes, csomómentes sajttorta készül! Győződjön meg róla, hogy a teljes zsírfajta 🙂
 • Tejföl: Megállapítottuk, hogy a tejföl és a krémsajt keverékéből készül a legkrémesebb, legálmosabb, tökéletesen sűrű sajttorta. Győződjön meg róla, hogy a tejfölje is szobahőmérsékletű, és győződjön meg róla, hogy minden gond nélkül belemegy a krémsajtba.
 • Kristálycukor: Vannak, akik sajttortát porcukorral készítenek, de a granulált cukor használatával nincsenek problémáink. Kicsit több levegőt ver be a sajttortaba anélkül, hogy túl sok légbuborékot képezne.
 • Tojás: Győződjön meg arról, hogy tojásai szobahőmérsékletűek-e, hogy zökkenőmentesen beépüljenek a krémsajt és a tejföl keverékébe!
 • Vaníliakivonat: A vanília kivonat az élet. Ez a citromos túrós sajttorta receptje valóban jótól a nagyig tart. Javasoljuk, hogy kiváló minőségű tiszta vanília kivonatot használjon. Nem fogja megbánni.
 • Graham cracker morzsák: Bármely márka graham kekszet megtesz! Egyszerűen pulzálja őket egy konyhai robotgépben, vagy vegyen egy doboz előre összeomlott graham kekszmorzsát!
 • Vaj: Az olvasztott vaj összetartja a graham krakkoló kérget a tökéletes vajas alapért ehhez a citromos túrós sajttortához!

szelet sajttorta bogyókompóttal

Tippek a legjobb sajttorta elkészítéséhez…

Annak ellenére, hogy a sajttorta egyszerű recept, néhány gos kell hozzá, hogy valóban megértsük, hogyan lehet elérni ezt az álmodozó textúrát. Szerencsédre több ezer sajttortát készítettem, így minden tökéletes sajttorta-tipp és trükk megtalálható nálad:

 1. Győződjön meg arról, hogy MINDEN összetevő valóban szobahőmérsékleten van: Nem tudom hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos. A krémsajtnak, a tojásnak és a tejfölnek igaznak kell lennie szobahőmérsékleten, hogy krémes, csomómentes sajttortává váljanak. Ha összetevői ugyanolyan puha hőmérsékletűek, akkor nem kell sokáig verni a sajttorta tésztáját, ami kevesebb levegőt jelent a tésztájában, ami krémesebb sajttortát jelent. Javaslom, hogy az összetevőket legalább 2 órán át hagyja a pulton. Általában egyik napról a másikra csinálom.
 2. Ne verje túl a sajttortát: A sajttorta feleslegessé tétele légbuborékokat okoz. A légbuborékok pedig egyet jelentenek: repedések. A sajttorta keveréket csak addig verje, amíg krémes nem lesz!
 3. Fordítson ugyanolyan figyelmet a kéregre, mint a sajttorta tésztára: A kéreg kiemelkedő fontosságú a tökéletes sajttorta esetében. Győződjön meg róla, hogy jó graham kekszet (a Honeymaidot vagy a Keeblert ajánlok), kiváló minőségű vajat kap, és nagyon jól csomagolja be a sűrű, rágós, enyhén édes alap létrehozásához.
 4. Szűrje le a sajttorta tésztáját: Egy másik trükk a sajttorta tökéletesítéséhez: a sajttorta tésztájának finom hálós szűrőn való leszűrése. Ez eltávolítja a megmaradt csomókat, amelyek egyébként befolyásolják a sajttorta állagát. Azt akarjuk, hogy sajttortánk minden utolsó falata sima legyen, így ez a lépés biztosítja ezt!
 5. Ne süssük túl a sajttortát: Az utolsó dolog, amit szeretne, egy túlsült sajttorta. Kiderül, hogy gumiszerű és szomorú. Csak addig süssük a sajttortát, amíg az a közepén beáll, kb. 55 perc alatt!

a tökéletes házi sajttorta

Hogyan készítsük el a tökéletes sajttortát

Rendben, miután minden szükséges információ megvan, részletezzük, hogyan lehet tökéletes sajttortát készíteni. Lépésről lépésre!

Első lépés: Készítse el a graham cracker kéregét.

Kombinálja a graham cracker kéreg összes összetevőjét, és ujjaival dörzsölje össze a keveréket, amíg nedves homoknak nem tűnik. A keverék nedves, de omlós lesz.

egy tálba ömlő graham cracker morzsák

dörzsölje össze a sajttorta tésztát, amíg nedves homoknak nem tűnik

Második lépés: Csomagolja be a graham krakkoló kérget a sajttorta serpenyőjébe.

Bélelje ki a serpenyő alját sütőpapírral, és kenje meg a serpenyő oldalát vajjal. Ezután vigye a graham krakkoló kéregét a serpenyőbe, egy kisebb lapos serpenyővel vagy mérőpohárral egyenletes réteggé formálja.

graham cracker kéreg serpenyőbe csomagolása

. mérőpohár Graham krakkoló kéreg egyenletes rétegbe csomagolása

Harmadik lépés: Kezdje el elkészíteni a sajttorta tésztát. Verje össze a krémsajtot, a tejfölt és a cukrot.

krémsajt és cukor összekeverése

tejszínes sajttorta tészta

Negyedik lépés: Adjuk hozzá a vanília kivonatot és a tojásokat. Ne keverje túl.

tojás sajttorta tésztává verés

. tökéletes sajttorta tészta egy tálban

Ötödik lépés: Finom hálós szitán szűrje le a sajttorta tésztáját a kéreg fölött a serpenyőbe.

serpenyőbe erőltetett sajttorta tészta

sajttorta tészta serpenyőben

Hatodik lépés: Helyezze a sajttortát az előmelegített sütőbe a középső rácson, és süsse 55 percig.

55 perc elteltével kapcsolja ki a sütőt, és kissé nyissa ki az ajtót. Hagyja a sajttortát a sütőben, hogy a sajttorta fokozatosan lehűljön. Egy óra múlva vegye ki a sütőből, és tegye hűtőrácsra. Vajkéssel engedje ki a sajttortát a serpenyő oldaláról.

Hetedik lépés: Helyezze a sajttortát a hűtőszekrénybe, hogy egy éjszakára megdermedjen. Miután beállt, hidegen tálaljuk!

szelet sajttorta bogyó kompót egy tányérra

Hogyan lehet megakadályozni a sajttorta repedését

Van valami rosszabb, mint egy repedt sajttorta? Úgy értem, igen, valószínűleg. Leghatározottabban. De a házi sajttorta készítéssel összefüggésben … nem, nincs. Neked szerencsére sok repedt sajttortát készítettem, így pontosan megtanultam, hogyan lehet megakadályozni az amúgy selymesen sima sajttortád repedéseit.

 1. Ne verje túl a tojásokat: Ha levegőt üt a tojásokba, buborékokat és repedéseket okozhat a sajttorta. Tanácsunk? Addig verjük a krémsajtot, a tejfölt és a cukrot, amíg szuper krémes lesz, de nem bolyhos – csak kb. 2 percig. És abszolút NE verje túl a tojásokat. Verje meg őket egyenként, amíg csak össze nem áll, majd kapcsolja ki örökre a keverőt. Bízz bennem. Amíg hozzávalói * valódi * szobahőmérsékleten voltak (ahogy korábban ordítottam rólad hehe), minden selymesen sima lesz, túlzott keverés nélkül.
 2. Süsse a sajttortát alacsony hőmérsékleten hozzáadott vízzel: Töltsön meg egy 9 x 13 hüvelykes serpenyőt vízzel, és tegye a sütő alsó állványára, miközben a sajttorta süt. Ezáltal a házi sajttorta előnyös élőhelye lesz: párás, párás sütő. Az extra nedvesség elősegíti, hogy a sajttorta sűrű és nedves maradjon, megakadályozva ezzel a repedéseket.
 3. Sütés után hagyja a sajttortát a sütőben: Nagy hőmérséklet-változások = repedések. Miután elkészült a sajttorta, kapcsolja ki a sütőt és nyissa ki az ajtót. Hagyja a sajttortát egy órán át a sütőben, hogy lassan szobahőmérsékletű legyen

házi sajttorta bogyókompóttal

Boldog sajttorta sütés, barátaim. És ami még fontosabb: boldog sajttorta evés.

Egészségére!

XXX

Nyomtatás

Hozzávalók

A Graham Cracker Crust számára

 • 1 ½ csésze graham cracker morzsák (kb 12. teljes lap)
 • ½ csésze sós vaj, olvasztott
 • 5 evőkanál kristálycukor
 • Csipet só

A sajttortához

 • 3 csomagok (egyenként 8 uncia) Philadelphia Original krémsajt, szobahőmérsékleten
 • 8 uncia tejföl, szobahőmérséklet
 • 1 csésze kristálycukor
 • 4 nagy tojás, szobahőmérsékletű
 • 1 evőkanál vaníliakivonat

Utasítás

 1. Melegítse elő a sütőt 325 ° F-ra, és béleljen ki egy 9 vagy 10 hüvelykes rugós formájú serpenyőt (vagy ha van ilyen sajttorta formáját!) Sütőpapírral az alján, és jól kenje meg a serpenyő oldalát.
 2. Keverje össze a graham krakkoló morzsákat, az olvasztott vajat, a cukrot és a sót, keverésig keverje össze. A keverék száraz és homokos lesz. Az előkészített serpenyőbe nyomja a graham krakkoló kéregét, és erősen nyomja azt egyenletes rétegbe. Félretesz, mellőz.
 3. Töltsön meg egy 9 x 13 hüvelykes edényt vízzel, és tegye a sütőbe, hogy vízfürdőt hozzon létre a sajttorta számára. Ez segít megelőzni a repedéseket.
 4. Amíg a sütő előmelegszik, készítse el a sajttortát. A puha krémsajtot, a szobahőmérsékletű tejfölt és a kristálycukrot egy keverőgépben, a lapáttartóval 2 percig simára és krémesre verjük. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, majd a tojásokat egyenként, addig verjük, amíg csak össze nem keveredik.
  Öntsük a sajttorta tésztát a graham krakkoló kéregre a rugós formában. Néhányszor dobja le a serpenyőt a pultra, hogy megszabaduljon a légbuborékoktól.
 5. Óvatosan helyezze a sütő középső állványába, és süsse 55 percig, félig forgatva a sajttortát. Ne süssük túl! A sajttorta továbbra is ingatag lesz a központban, de ez helyes!
 6. Az 55. percnél kapcsolja ki a sütőt, és kissé nyissa ki a sütő ajtaját. Hagyja a sajttortát egy órán át a kikapcsolt sütőben, hogy a sajttorta fokozatosan lehűljön.
 7. Egy óra múlva vegye ki a sütőből, fusson egy késsel a széleken, hogy kioldódjon a serpenyőből, és állítsa hűtőpultra 1 órára, hogy szobahőmérsékletű legyen. Fedje le a sajttortát alufóliával, és tegye a hűtőbe egy éjszakára.
 8. Amikor készen áll a tálalásra, engedje el a rugós formájú edényt, és óvatosan távolítsa el a serpenyő peremét. Tetejére tejszínhab és citromhéj kerül. Szeleteljen 16 adagot és élvezze!
Forrás


8 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok