Vállalkozásának kezelt adatbázis-szolgáltatást kell használnia? – CloudSavvy IT

Avatar admin | 2021.03.17. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

A felügyelt adatbázis-szolgáltatások sokkal könnyebbé tehetik a központi adatbázis (példány vagy fürt) tárolását és fenntartását az üzleti telepítéshez. Megbeszéljük az adatbázis-szolgáltatás-szolgáltatások, például az AWS RDS használatának előnyeit és hátrányait.

A kezelt adatbázis-szolgáltatások előnyei

Könnyű adminisztráció

Először is, az adatbázis-as-a-szolgáltatásokat nagyon könnyű beállítani, gyakran csak arra van szükség, hogy kattintson a kívánt opciókra, valamint arra, hogy melyik típusú adatbázist használja, és mennyi számítást szeretne használni. .

Amellett, hogy gyorsan futnak, szellőztetni is őket. Nyilvánvaló, hogy továbbra is meg kell győződnie arról, hogy az adatbázist használó alkalmazások megfelelő sorrendben vannak-e, de a webportálon keresztül elérhető és konfigurálható szolgáltatás használata nagyon hasznos.

Méretezhetőség

Ha egyetlen adatbázison kell túlhaladnia, és több olvasott replikát szeretne kezelni, akkor ezt egy felügyelt szolgáltatással sokkal könnyebb megtenni. Végül is sokszor sok adatbázis felállítása a munka, míg egy felügyelt szolgáltatással a méretezés egyszerű lehet.

Magas rendelkezésre állás

Az üzleti tevékenység szempontjából kulcsfontosságú az adatbázis folyamatos karbantartása. Ha nem olyan biztonsági mentési adatbázist futtat, amelyet gyorsan fel lehet cserélni a mester cseréjére, akkor az adatbázisa nem nagyon elérhető, és hajlamos a leállásokra. A kezelt adatbázis-szolgáltatások felajánlhatják ezt a funkciót.

Biztonság és figyelés

Természetesen a kezelt adatbázis biztonságos a dobozon kívül. A biztonsági frissítéseket (és általában a frissítéseket) sok esetben automatikusan alkalmazzák. Természetesen ez nem ment meg mindentől. Az AWS így fogalmaz: ők felelnek a felhő biztonságáért, te pedig a felhő biztonságáért. Nem akarja szabadon hagyni az IAM kulcsokat. De valószínűleg nem kell aggódnia a futó példány biztonsági megkeményedése miatt.

A rendellenességek és a biztonsági problémák figyelése szintén könnyebb, különösen az olyan integrációkkal, mint az AWS CloudWatch felügyeleti szolgáltatása, amelynek automatikus naplózása van az RDS-től.

A hátrányok

Természetesen semmi sem ingyenes, és ezeknek a szolgáltatásoknak a használata prémium, ha saját maga végzi el saját számításával. Az AWS RDS például speciális adatbázis-példányokat használ, amelyek futtatása óránként egyszerűen többe kerül, mint az összehasonlítható EC2-példányoké, és bár „nincs külön költség” -ként hirdeti, és nincs havi díj, vagy bármi más, mégis fizet díjat mennyi számítást használ.

Bár a többletköltség elfordíthat néhány embert, ez valójában nem ilyen egyszerű.

Nagyméretű, bonyolult telepítéseknél az adatbázis és az összes kapcsolódó rész kezelése nagyon összetett feladat. Lehet, hogy szó szerint teljes munkaidős munka is, amelyhez valakit fel kell vennie. Ha van egy dedikált adatbázis-rendszergazdája (DBA), amely egész nap az adatbázis (ok) karbantartásával foglalkozik, akkor a kezelt adatbázis-szolgáltatásra való váltás tökéletes lehet az Ön számára.

Természetesen az RDS nem fogja teljesen helyettesíteni a munkáját, mivel még rengeteg feladat van a konfiguráción túl, de ez nagy súlyt vesz le a vállukról, és felszabadítja őket más projekteken való munkára, vagy az több projekt egyszerre. Legalább kevesebb órát fognak tölteni olyan feladatok elvégzésével, amelyeket a számítógép automatikusan elvégezhet.

Tehát, ha megnézzük a megtakarított órányi munkaórát, akkor egy felügyelt szolgáltatás hosszú távon valóban pénzt takaríthat meg, ha vannak meglévő DBA-k, akik hatékonyabban tölthetik el az idejüket. A számítás enyhe költségnövekedése több vállalkozásnál meghaladja a további órákat.

Minden attól függ, hogy mekkora a vállalkozása. Kisvállalkozások számára, ahol csak néhány alkalmazottja van és korlátozott pénzeszköze van, az adatbázis létrehozása meglehetősen egyszerű lehet, ha tudja, mit csinál. Sokkal kevesebb karbantartást igényel, mint egy bonyolult telepítés. Ha jól érzed magad egy napi munkával és magad állítod be, akkor nem igazán fog pénzt megtakarítani az RDS segítségével.

Még akkor is, ha a különbség csak néhány dollár havonta, akkor is javasoljuk a felügyelt szolgáltatást, ha ez bármi bonyolultabb, mint egy egyszerű MySQL telepítés. Az RDS-hez hasonló szolgáltatások számos más funkcióval rendelkeznek, például az automatikus biztonsági mentésekkel, amelyek hosszú távon kellemesek. És mennyire bonyolult lehet az adatbázis-migráció, ha a megfelelő háttérprogramot választja meg, akkor a jövőben megmentheti a seggét.

Melyik szolgáltatást válasszuk?

AWS logó

Szinte minden felhőszolgáltató rendelkezik felügyelt adatbázis-szolgáltatással. AWS, Azure, Digital Ocean, GCP és még sokan mások. Bár az adatbázist egy másik felhőn futtathatja, mint amit használ, ez valószínűleg rossz ötlet.

A válasz erre a kérdésre nagyon egyszerű – válasszon bármilyen szolgáltatást, amelyet az elsődleges felhőszolgáltató kínál. Valószínűleg integrációkat állítanak be az Ön által használt egyéb szolgáltatásokkal, például az RDS-vel, amelynek magánhálózata van az EC2-hez a VPC-n belül, és a Lambda-ból.

Személy szerint az AWS-eket ajánljuk Relációs adatbázis-szolgáltatás (RDS). Minden nagyobb DB motort támogat, mint a MySQL és a Postgres, és nagyon csiszolt szolgáltatás. Nekik is van DynamoDB, amely a NoSQL adatbázisok szerver nélküli adatbázis-szolgáltatása.


Source link


14 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok