Védi-e a HIPAA az embereket attól, hogy az oltásokról kérdezzék őket?

Avatar admin | 2021.05.18. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

közeli kép: egy oltáskártya, amelyet egyik ember átad a másiknak

Fénykép: Nathan Howard (Getty Images)

Az egészségbiztosítás hordozhatóságáról és elszámoltathatóságáról szóló törvény (HIPAA) néven ismert törvényt rendkívül félreértik. (Egyrészt, ez a HIPAA betű, és nem a HIPPA.) A legfrissebb emberek félreértik azokat, akik azt állítják, hogy törvénytelen azt kérdezni tőlük, hogy oltottak-e. Bocs, a törvény nem így működik. Ez nem működik így.

HIPAA állítja hogy a betegek (vagyis te) hozzáférhessenek az egészségügyi nyilvántartásodhoz, és hogy a „fedett szervezetek”, például a kórház vagy az egészségbiztosító társaság, az Ön beleegyezése nélkül nem oszthatják meg az egészségügyi nyilvántartást.

Az iskolákat, a munkaadókat, a bűnüldöző szerveket, a vállalkozásokat, a koncerteket és az utcai véletlenszerű embereket nem köti a HIPAA. Ha az unokatestvéred tudja, hogy terhes vagy, és beleegyezése nélkül közli a nénivel, az nem HIPAA szabálysértés. Csak durva.

Ha valaki tudni akarja, hogy oltottak-e, nem HIPAA szabálysértés a kérdés. A HIPAA sem mond semmit arról, hogy válaszolsz-e vagy sem. Ez egy orvosi nyilvántartási törvény, és nem releváns a beszélgetés szempontjából.

A HIPAA nem vonatkozik azokra a beszélgetésekre sem, hogy van-e más oka annak, hogy ne viseljen maszkot, ha olyan helyen tartózkodik, ahol erre szükség van. És valójában, ha azt kéri, hogy maszk nélkül lépjen be egy üzletbe, mint fogyatékosság szállása, akkor az áruház emberei valóban dokumentációt kérhet a fogyatékosságáról. A fogyatékkal élő amerikaiakról szóló törvény itt alkalmazandó, nem a HIPAA.

Mindezek ellenére még mindig nem szabad gondot okoznia azoknak az embereknek, akikről úgy gondolja, hogy egészségügyi problémái vannak, vagy akik szerinte pótolják egészségügyi problémáikat, maszkolásuk vagy oltási állapotuk miatt. Rengeteg fogyatékkal élő embernek elege van abból, hogy mások megkérdőjelezik az állapotukat, és nem hibáztathatom őket.

Ezt a bejegyzést eredetileg 2020 júliusában tették közzé „A HIPAA nem azt jelenti, hogy nem kérdezheted meg az embereket, miért nem viselnek maszkot” címmel. 2021. május 18-án frissítették, hogy megvitassák az oltási állapotról szóló beszélgetéseket is.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok