Védje a növényeket a hőfeszültségtől

Avatar admin | 2021.06.14. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

A forró idő nehéz lehet a növényein. Akárcsak mi, nekik is különleges gondozásra van szükségük rendkívüli melegben. Megfelelő öntözés és talajtakarás mellett is szenvedhetnek a növények, ha a hőmérséklet emelkedik, de néhány dolgot megtehet, hogy megvédje a növényeket a hőfeszültségektől a nyár legmelegebb szakaszában.Védje kertjét a nyári hőségtől

Helyesen vízzel megakadályozza a növények hőterhelését

Növényeinek hűvös tartása érdekében meleg időben biztosítani kell, hogy ne szomjazzák túlságosan. Az öntözés elengedhetetlen, ha meleg van, de a helyes öntözés sokkal fontosabb.

A reggel vagy a kora esti öntözés a legjobb a kerted számára. A délutáni vizet adni nem hatékony, és a legtöbb elpárolog, mielőtt a gyökerekhez jutna.

Törekedjen a mély öntözésre hetente kétszer vagy háromszor. Csepegtető öntözőrendszer vagy áztatótömlő biztosítja a mély öntözést. Ha nincs öntözőrendszere, akkor működik egy öntözőfej vagy kézi öntözés, csak reggel vagy kora este hűvös óráiban tegye meg.

a kert öntözése, hogy a növények hűvösek maradjanak

Ne öntsön vizet

A túl sok víz ugyanúgy károsíthatja növényeit, mint az öntözőkanna alatt. A hő és a napsugárzás a levél hervadását okozza, ami a belégzés miatt következik be, vagy amikor egy növény nedvességet bocsát ki, hogy megvédje magát a túlzott hőtől. A levelek hervadnak, így kevesebb a napsütés területe.

– De – mondod – olyan szomjasnak tűnnek !? Ellenálljon a víz csábításának, és érezze először a talaj nedvességtartalmát. A túlöntözés gyökérrothadáshoz vagy gombás megbetegedésekhez vezethet (ha a növényt folyamatosan öntözik, megfosztja a gyökereket az oxigéntől és elősegítheti a gombák szaporodását a talajban). Ne aggódjon, növényei visszapattannak, ha lemegy a nap.

Add Mulch

Ha meg szeretné védeni a növényeket a hőtől, vegye fontolóra a talajtakaró hozzáadását. Vastag mulcsréteg segíti a növény gyökereinek hőszigetelését. Segít a talaj nedves tartásában is.

Ha kertje szélsőséges hőmérsékletekre hajlamos, törekedjen legalább 4-6 hüvelyk mulcsra a kertben. A szalma, a fenyőtű, a levél és a fűnyírás jó, olcsó mulcsot eredményez. Fektesse vastagra; növényeid szeretni fognak érte.

lehullott levelek a földön

Megakadályozza a leégést

Rendkívüli hőség idején a növények megszüntetik a virágzást és leéghetnek. Amikor a hőmérséklet a 90-es évek közepére ér, a növények kedvelik paprika, paradicsom, és a padlizsán visszatartja a virágzást.

A napkárosodott növény levelei kifehérednek. Ez lehet a napégés egyetlen jele, és a legkiemelkedőbb. Üvegházban tartózkodva a levelek rengeteg szűrt fényt kapnak. Miután elhagyják az üvegházat, és napsütésnek vannak kitéve, a növények gyakran nem állnak készen az extra UV-sugarak kezelésére.

A leégés elkerülése érdekében lassan hagyja a növényt megkeményedni. Ez azt jelenti, hogy némi napfényt ad neki, de nem teljes napsütést, mielőtt elültetné a kertjébe. Lassan fokozza a napsütést, amíg a növény meg nem keményedik. Csakúgy, mint nekünk, meg kell építenünk egy alap barnulást, vagy meg kell kockáztatnunk a leégést.Bazsarózsa a napon

Használja a növényvédő takarókat

Miután a növény leégett, a legjobb dolog, amit tehet, hogy kap egy kis árnyékot, hogy meggyógyuljon és új leveleket teremjen. Ha árnyékot ad a növényeknek a nap legmelegebb részében, megakadályozza az égési sérüléseket és a hervadó növényeket.

Patio esernyő

Kis területen vegye figyelembe a terasz ernyő. Tegye fel az esernyőt a forró délutáni napsütésben, hogy növénye ne kapja meg az intenzív UV-sugarakat, de mégis megkapja a szép reggeli és késő délutáni napsütést.

Gyönyörű kerti terasz esernyővel és cserepes növényekkel

Árnyékvitorla

Akárcsak egy esernyő, használhatja árnyék vitorlák hogy mind önmagad, mind növényeid védve legyenek a naptól. Ez nagyszerűen működik, ha van egy ház, fa vagy fészer között egy terület, amely az árnyék vitorláját leteríti.

Shade Cloth

Kerti szövet kiváló fényvédelmet nyújt a növények számára. A szövet nagy része elég könnyű ahhoz, hogy közvetlenül a növényekre terítsék. Azoknál a növényeknél, amelyek kissé kényesebbek lehetnek, például a paradicsomnál, támasztókarikákat használhat, hogy a szövet ne kerüljön a növények elé.

Lepedő

Egy másik egyszerű növényi árnyékoló fedél, használja a lepedő hogy rácsot terítsen át a kert árnyékos részének létrehozására. Bármilyen könnyű szövet megteszi, de azt tapasztalom, hogy mindenkinek van egy pótágya, amelyet erre használhat.

Ültessen nyugodtan tét a növényei körül, ha nincs módja a szövetet a növényekre biztonságosan leteríteni. Ügyeljen arra, hogy a lepedő néhány centivel a növény felett lebegjen, nehogy károsodjon.

Ablak képernyők

Ha kivételesen furfangosnak érzi magát, és valami állandóbbra vágyik, fontolja meg a használatát ablaküveg szövet és műanyag vagy acél keret, hogy a növények számára árnyékot biztosító nyitott üvegházat hozzanak létre.konténer növény lombokkal

Védje a cserepes növényeket

A cserepes növények hővédelme érdekében sokféle növényi árnyékoló fedelet használhat, mint a kertjében. Míg a kerti növényeknek helyben kell maradniuk, sok tartály mozgatható. Helyezze őket veranda alá vagy teljes árnyékba, ha lehetséges, kivételesen forró nyári napokon.

A konténerek általában gyorsabban kiszáradnak, és gyakrabban kell öntözniük, mint a kerti növények. Minden reggel ellenőrizze cserepes növényeit és függő kosarait, hogy ne legyenek szárazak.

Válassza a hőtűrő növényeket

Sok növény szereti a napot, és virágzik a nyári csúcs intenzív melegében. További információkért és azoknak a növényeknek a listájáról, amelyek boldogak és élénkek maradnak egész nyáron, folytassa ezt a cikket hőálló növények.

levendula növények a kertben

Vigyázz magadra

A legfontosabb: győződjön meg arról, hogy a megfelelő biztonsági óvintézkedéseket alkalmazza, amikor meleg kertben kertészkedik. Kihagyva a nap legforróbb részét, amikor kerti munkákat végez, és reggel és este menjen ki a kertbe. Dolgozzon rövidebb lépésekben, és tartson rendszeres szüneteket. Kertészkedés nyáron sokkal lassabb ütemben; hallgasson a testére, ha szünetet kell tartania, és kerülje a hőstresszt.

Alkalmazzon fényvédőt, fényvédő ajakbalzsam, és viseljen kalapot. A növényeihez hasonlóan mindenképpen hidratált maradjon. Az izzadás segít lehűlni a testét, de a testét feltölteni kell. A víz a legjobb a hidratáláshoz, de szomjúságát hűvös pohárral is csillapíthatja napteát vagy levendula limonádé!

levendula szirup szóda

Noha a nyár forrósága biztosan meg fogja hárítani ránk és kertjeinkre nézve, ezeknek a tippeknek a betartása, hogy miként lehet megvédeni a növényeket a hőtől, sokkal kellemesebbé teszi a nyarat. A növények boldogok lesznek, és nem kell aggódnia miattuk! A hűvösebb napok itt lesznek, mielőtt tudnád, ezért élvezd a meleg időt, amíg tart.

További bejegyzések a nyárról:

Védje kertjét a nyári hőségtől


Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok