Pofonegyszerű koromtalanító megoldás házilag

Avatar Gadam | 2022.06.16. 7575 Views 0 Likes 3 On 1 Rating

7575 Views 3 On 1 Rating Rate it

koromtalanító házilag

Koromtalanításra otthoni, házi módszerek is léteznek. Íme egy pofonegyszerű megoldás, amit tényleg bárki alkalmazhat. Szinte biztos, hogy Neked is van az összetevőkből, és onnantól néhány percen belül már el is felejtheted a kormot.

Koromtalanító házilag

Önts Össze 3 résznyi fehér ecetet 1 rész meleg vízzel egy vödörben. Márts bele egy mikroszálas ruhát vagy szivacsot és töröld le a koromfoltokat. Az ecet eltávolíthatja a koromfoltot a falról, és a koromlerakódásokkal járó füstszagot is száműzi a lakásból.

Ha a korom makacsabb, mint az öszvér…

Melegíts vizet egy tálban, majd ecettel együtt egyenlő arányban öntsd mindkettőt egy szórófejes flakonba. A magasabb ecetkoncentráció és a szórófejes flakon alkalmazása megsokszorozza a tisztító hatást. Fújd az ecetes oldatot az érintett területre, és hagyd hatni néhány percig. Majd nedves ruhával töröld még át.

Koromtalanítás tégláról

A korom felhalmozódása a téglákon gyakori jelenség. Szerencsére az ecet a téglák közti résekből is eltávolítja a kormot, így azok olyanok lehetnek, mint új korukban. A 20 évnél régebbi téglákkal azonban vigyázz, mert az ecet károsíthatja azokat.

Először tegyél le egy vízhatlan ponyvát vagy cseppentőrongyot a padló védelme miatt és nedvesítse be a téglákat tiszta csapvízzel egy falazószivacs vagy szórófejes flakon segítségével.

Ezután egy szórófejes flakonba önts egyenlő arányban meleg vizet és fehér ecetet, aztán spricceld be a kormos területeket, majd egy kemény sörtéjű nejlonkefével körkörös mozdulatokkal súrold le felülről lefelé haladva. Alaposan öblítse le a kezelt felületet tiszta vízbe mártott szivaccsal.

Egyes szakértők hígítatlan ecetes oldatot ajánlanak a téglákra. Ha ezzel próbálkoznál, márts egy kis kefét az ecetbe, súrold le a koromfoltos területeket, majd öblítsd le. Tiszta, nedves szivaccsal azonnal töröld fel a kiömlött vagy kifröccsent anyagokat.

A korom eltávolítása a fáról

A fát trükkös felület lehet ecettel tisztítani. A hígított víz és ecet oldat kombináció (1 rész meleg víz, 3 rész ecet) a legjobb a fafelületekhez, mivel a tiszta fehér ecet túl erős, és elkerülhetetlen problémákat okoz.

Ne hagyd az oldatot a koromfolton; azonnal súrold le, majd ha végeztél, nedves mikroszálas ruhával vagy szivaccsal töröld le az ecetes oldatot.

A fa könnyen megkarcolódhat, ezért használj mikroszálas kendőt.

 

Forrás: How to Clean Soot With Vinegar (hunker.com)


7575 Views 3 On 1 Rating Rate it