Vegán csokoládé chips Brioche zsemle

Avatar Gadam | 2021.02.01. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


A briós zsemle vegán?

A Brioche egy hagyományos francia kenyér, amelyet tojással és sok vajjal dúsítanak. Az eredmény egy dús és puha morzsás, puffasztott tekercs, amelynek állaga a kenyér és a tészta között van. A kenyeret vagy a tekercseket gyakran megkenjük némi tojásmosóval, hogy sötét pelyhes kéreg keletkezzen.

Mivel a klasszikus briós kenyér tojást és vajat tartalmaz, nem alkalmas azok számára, akik növényi étrendet követnek.

Néhány egyszerű csípéssel azonban ezt a receptet egészségesebb vegánbarát csemegévé alakítottuk, amelyet mindenki élvezhet. Vegán és fogyásbaráttá tettük ezt a briós zsemlét azzal, hogy a vajat és a tojást növényi olajjal és szójajoghurttal helyettesítettük. Minden tekercs fele kalóriát és tízszer kevesebb telített zsírt tartalmaz, mégis szuper puha morzsát.

Készíthetek briós tésztát kenyérsütőben?

A csokoládé briós elkészítése kenyérsütőben rendkívül kényelmes.

Mivel a briós tészta nagyon nedves és ragadós, nem tudja kézzel gyúrni. Szüksége lesz egy kézi vagy állványos keverőre, amely tésztahorgokkal van felszerelve.

De azt is hagyhatja, hogy a kenyérsütő gép elvégezze az összes nehéz munkát, amellyel a zökkenőmentes briós receptet kapja. A kenyérsütő automatákban található tapadásmentes kosár és speciális lapát tökéletesen alkalmas szinte bármilyen tészta, különösen a briós tészta gyúrására. Csak adja hozzá az összetevőket, állítsa be a tésztaprogramot és lazítson.

A kenyérsütő automatika gondoskodhat a bizonyító részről is, csak kövesse a gyártó utasításait. Amint az első bizonyítás megtörtént, formálja meg a csokoládétekercseket a fenti receptünk szerint.

Hogyan készítsünk tojás nélküli briós tekercseket?

A tojás a klasszikus francia briós recept fő összetevője. A tésztában és a tojásmosásban egyaránt használják, hogy gazdagságot és textúrát adjanak ennek az édes kenyérnek.

Ha tojásallergiája van, vagy vegán étrendet követ, akkor is elkészítheti ezeket a bolyhos tekercseket tojás nélkül.

A receptünkben a tojásokat szójajoghurttal helyettesítettük. Bármilyen növényi joghurtot használhat, például kókusz- vagy mandulatejfajtákat – csak a cukrok elkerülése érdekében ellenőrizze, hogy nem édesítették-e.

A joghurt kiváló tojáspótló, mivel nedvességet, ízt ad hozzá, és kielégítő kötési tulajdonságokkal rendelkezik. A francia briós receptben a tojást nem használják a kovász folyamatának elősegítésére, mivel az élesztő gondoskodik erről. Ezért biztonságosan helyettesítheti őket joghurttal anélkül, hogy befolyásolná a zsemle általános állagát.

Hogyan készítheti tejmentes a briós tésztát?

A Brioche tésztának magas vaj tartalma van, körülbelül 200 g (7 oz) minden 500 g (1,1 font) lisztre. A vaj felhasználásával gazdag, puha és pelyhes morzsa és ropogós kéreg keletkezik. Ez is enyhén édes ízt ad a tésztának.

Bár hihetetlenül finom, a briós kenyér magas zsírtartalma miatt nem túl egészséges, és természetesen nem alkalmas vegán étrendben vagy laktóz-intoleranciában szenvedőknek.

A receptünkben csökkentettük a zsírok és a vaj cseréjét növényi olajjal. A vaj helyett olaj használata kevésbé pelyhes, de kedves nedves morzsát eredményez. És a legjobb az, hogy minden tekercsben a zsírok felét és tízszer kevesebb telített zsírt kap. Annyira megéri!


Source link


18 Views 0 Ratings Rate it