A NASA Perseverance Rover február 18-án a Mars felé tart

Avatar admin | 2021.02.16. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

A NASA Curiosity roverje a Marson.
Dima Zel / Shutterstock

Persze ebben a hónapban láthatsz egy Hóholdat, de megnézheted a Mars élő leszállását is! A NASA kitartása várhatóan ebben a hónapban landol a Vörös Bolygón, és ha szeretné látni, hogy ez megtörténik, íme, mikor és hol nézheti meg.

A Marsra való leereszkedést február 18-ra tervezik, és a NASA élőben közvetíti az eseményt YouTube-csatorna. Az adás EST 14: 15-kor kezdődik, a rover pedig EST 15: 30 körül leszállt.

Ha nem tud várni addig, van egy előadás most megnézheti. Noha ez nem teljesen azonos a rakétaindítással, ha Ön vagy gyermekei el vannak ragadtatva az űrtől, az élő közvetítés kommentárokat és nézeteket tartalmaz a misszióvezérlésből. A kitartás leszállása után fotók is rendelkezésre állnak.

Ez a küldetés nem könnyű. A Kitartás Rover körülbelül 12 000 mérföld / órás sebességgel ereszkedik le a Mars légkörébe, védő hővédő burkolattal, amely elősegíti az utazás lassítását. Ha csak 7 mérföldnyire van a talaj felett, ejtőernyő indul és a pajzs leválik.

Ezután a rovert a Mars felszínére süllyesztik a NASA által égdaruknak nevezett módon. Ezután útnak indul, hogy adatokat gyűjtsön a tudósok számára.

Ez egy fantasztikus élmény gyerekeknek vagy bárkinek, akinek soha nem kellett elmennie Űrtábor, így jelölje meg a naptárát február 18-ig. Ha többet szeretne megtudni a roverről vagy annak küldetéséről, a részleteket megnézheti a CNET.
Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok