Vegán fekete babos fánk recept

Avatar admin | 2021.02.08. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Mit lehet tálalni a babos fánkokkal?

Vegán fekete babos süteményeinket önmagukban is elfogyaszthatják snackként, vagy más ételekkel párosítva teljes ételt készíthetnek.

Íme néhány szolgáló ötlet, hogy elinduljon:

  • Mártsa őket guacamole és fűszeres salsa mártásokba, hogy összhangban maradjanak a mexikói témával. Egy kis olvasztott sajt a tetején nagyban hozzájárulna, ha nem vagy vegán vagy nem toleráns a tejtermékekkel szemben.

  • Készítsen egy ebéddobozt fekete babos fritterekkel, barna rizzsel és egy darab gyümölccsel.

  • Párosítsa őket friss zöld salátával, szilva paradicsommal és egy csepegtető citrommal

Hogyan lehet a kemencében sült krumpli ropogós és nem nedves?

Könnyebb a süteményeket ropogóssá tenni sütés helyett sütés közben. De a kemencében sütés egészségesebb. Tehát hogyan lehet ezeket a fekete babot ropogtatni anélkül, hogy rontanánk az étrendünket?

A nedves frittek elkerülése érdekében figyeljen ezekre négy pont:

A jó süteményeknek kívülről ropogósaknak kell lenniük, belül pedig körülbelül elég puhának. Ha a tészta túl folyékony, a pogácsák nem tartják meg az alakjukat, és nedvesek lesznek. Ha a keverék túl tömör, a belseje száraz lesz, mielőtt a kéreg kialakulna.

Mexikói ízű szerelőink számára megfelelő konzisztenciát találtunk a palacsintatészta és a muffintészta között. Nem szabad, hogy képes legyen a keveréket gömbbé formázni, de nem szabad elterjednie és elveszítenie formáját, amikor egy tepsibe simul.

Alakját tekintve az író nem lehet túl vastag és nem is vékony. Megállapítottuk, hogy az 1/3 hüvelyk (~ 1 cm) nagyjából megfelelő méretű, de játszhatsz a kívánt konzisztenciától függően. Minél vékonyabban kenjük a keveréket, annál ropogóbb az eredmény. Viceversa, ha lágyabb és lédúsabb textúrát szeretnél, akkor válaszd a vastagabb pogácsát.

Figyelnie kell az átmérőre is, nehogy az író megpattanjon. Próbálja megkenni az elegyet 5-8 cm szélességgel.

Ezután a sütőt a megfelelő hőmérsékletre és üzemmódra kell állítania. Ismét szeretnénk a süteményeket megfelelő mennyiségben megfőzni, hogy ropogós bevonatot és lédús magot kapjunk. A receptünkben 205 percig 215 ° C-os ventilátor üzemmódban 20 percig, a másik oldalon 5-7 percig grillezési üzemmódban sütöttük őket. Ha statikus sütője van, állítsa 230 ° C-ra (445 ° F).

Végül segítene, ha hagyná a habarcsot egy hűtőrácson pihenni, amint kiveszi a sütőből. Ez biztosítja a megfelelő légáramlást az egész pogácsa körül, és megakadályozza a beázott fenekeket.

Megehetem a fánkot hidegen?

A legjobb, ha ezeket a habarcsokat forrón a sütőből eszik, néhány perc állványon történő hűtés után. De lehet, hogy ezeket elkészítette ebédnél, és van némi maradéka vacsorára. Még mindig élvezheti őket? Biztos, tudsz!

Íme néhány tipp, amelyeket követhet annak biztosítására, hogy ezek a kemencében sült fekete babos sütemények megtartsák minden ropogásukat:

  • Ha ugyanazon a napon eszi a maradékot, ne tárolja őket hűtőszekrényben. A hűtőszekrény nedvessége ropogtatja a fánkokat. Ehelyett hagyja őket hűtőn, és élvezze később a nap folyamán.

  • Ha egyetlen nap alatt nem tudja befejezni őket, legfeljebb 5 napig tárolhatja őket hűtőszekrényben, és étkezés előtt melegítse újra. Helyezze őket egyenesen a sütőtartóra, és melegítse 5 percig 200 ° C-on (390 ° F). Ha sütőtálcát használ, félig át kell fordítania őket.

Melyik lisztet használhatom gluténmentes fritt készítéséhez?

A fekete babos süteményeink vegán és gluténmentesek is. A búza gluténmentes helyettesítőjeként zablisztet használtunk.

Imádjuk a zabot használni gluténmentes receptjeinkben, mert ez egy teljes kiőrlésű, oldható élelmi rostokkal tele, elengedhetetlen a szív egészségéhez. A zabliszt süteményekben történő felhasználása nedvességet ad, és elősegíti a tészta összetartását.

De vannak más lisztek, amelyekből gluténmentes fritt készíthető. Itt van néhány közülük:

  • Hajdina liszt

  • Rizs liszt

  • Hajdina és rizsliszt (50/50 keverék)

  • Kukoricaliszt. Ez egy kiváló ötlet, ha mélyebbre akarja ásni magát a dél-amerikai témában, amelyet erre a receptre választottunk.

  • Csicseriborsóliszt, még több fehérjéhez.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it