Vegán király laskagomba Shawarma

Avatar admin | 2021.02.04. 61 Views 0 Likes 0 Ratings

61 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


A shawarma vegán?

A klasszikus shawarma húst tartalmaz, akár csirkét, akár bárányt. Sok kebab üzlet vegán donorokat árul. A londoni tapasztalatok alapján a legtöbb kereskedelmi célú hús-alternatívát használ, például Quorn vagy seitan, vagy egyenesen a falafel területére megy.

A fenti receptünkkel azt a lehetőséget szerettük volna megadni, hogy olyan vegán shawarmát készítsen otthon, amely hitelesnek érzi magát egy egyszerű és finomítatlan összetevő: gomba felhasználásával.

Bármely gombát használhat, amelyik tetszik, de van köztük olyan, amely igazán kiválóan állítja elő a hús állagát. Ez a király laskagomba, más néven királyi trombita gomba, vagy technikailag Pleurotus eryngii.

Őszintén szólva, minél többet használjuk ezt a gombát a receptekben, annál jobban szeretjük. Szuper húsos, nagyon jól megőrzi formáját (minimálisan zsugorodik), és hihetetlen íze van, amely önmagában áll, vagy csodálatosan párosul szószokkal. Tökéletes választás volt ehhez a recepthez!

Egészséges ez a vegán shawarma?

Ez a vegán gomba shawarma egészségesebb, mint a bárányhús?

Ennek egyetlen módja az, ha összehasonlítjuk a receptünk és a klasszikus recept közötti egyetlen két különböző összetevő táplálkozási profilját: a király laskagomba és a bárány.

Bár a bárányban körülbelül háromszor több fehérje van, magas a zsír- és a telített zsírtartalma. A kebab készítésének klasszikus vágásai közé tartozik a bárányszár, a láb vagy a nyak. Tömeg szerint ez a fajta hús hatszor több telített zsírral és tízszer több zsírral rendelkezik, mint a király laskagomba.

Így a bárány cseréje gombával azt jelenti, hogy a kebabja sokkal alacsonyabb a zsírokban és így a kalóriákban.

Sőt, még akkor is, ha a gombák fehérje-tartalma alacsonyabb, mint a bárányé, egyik csomagolásunk lefedi ennek a tápanyagnak az ajánlott napi bevitelének (RDI) egynegyedét (kb. 24%).

Ezért a gombával készített vegetáriánus shawarma kiválasztása segít kevesebb zsírt és kalóriát fogyasztani, ugyanakkor elegendő fehérjét fogyaszt a napi szükségletek kielégítéséhez.

Mennyire fűszeres ez a kebab?

Ezt a gombaadagolót olyan fűszeresre készítheti, amennyire csak akarja. Használhat sriracha mártást, vagy fokhagymás mártást, vagy bármilyen más öntetet. Ha szereted az egészséges és finomítatlan mártásokat, nézd meg a mi kínálatunkat házi fűszeres mártás kebabhoz. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és tökéletesen illik ehhez a pakoláshoz.


Source link


61 Views 0 Ratings Rate it