Vegán Kugel recept | Élelmesen

Avatar Gadam | 2021.01.31. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Készíthet előre kugelt?

Igen tudsz. Ez a zsidó rakott stílusú étel kiválóan alkalmas arra, hogy idő előtt elkészítse a család vagy a barátok összejövetelét.

A burgonyatésztát előre elkészítheti, beleöntheti a rakott tálba, és a fagyasztóba fóliába csomagolva a hűtőszekrényben tartja.

Alternatív megoldásként előkészítheti a kugelt, majd később felmelegítheti, vagy hidegen tálalhatja.

Melegen vagy hidegen tálalják a kugelt?

Élvezheti ezt a burgonya pudingot melegen vagy hidegen.

Például, ha családi vacsorát tart, azt javasoljuk, hogy a sütőtől melegen tálalva gazdag, megnyugtató étkezéshez.

Ehelyett, ha előre elkészítette egy bulira vagy szabadtéri ebédre, vagy ha maradt valami maradványa, akkor remek ötlet hidegben tálalni. Ugyanolyan finom íze lesz.

Hogyan készítsünk tojás nélküli kugelt?

Míg a klasszikus zsidó Kugel tejmentes (pareve), nem vegán, mivel tojást vagy tojástésztát tartalmaz.

Ebben a rakott ételben a tojásokat a tészta összetevőinek megkötésére, szerkezetének és természetesen ízének biztosítására használják.

A kemény tofu segítségével hihetetlenül könnyű veggé tenni a Kugelt. A tofu kiváló tojáspótló, mivel fehérjében gazdag. Sima krémmé keveredik, és sütéskor struktúrát ad a tésztának.

Ebben a receptben a szilárd tofu használatát javasoljuk selyem helyett, hogy vastagabb, sűrűbb eredményt kapjunk.

Milyen zöldségeket használnak a zsidó kugelben?

A burgonya a Kugel alapvető összetevője, amelyet valójában burgonyapudingnak is neveznek. Egyes változatok azonban tartalmaznak más zöldségeket is, mint például a káposzta, a cukkini, a spenót és a sárgarépa.

Úgy döntöttünk, hogy vegán kugelt készítünk zöldségkombinációval, hogy színes és egészséges ételeket kapjunk. Két rész burgonyát, egy részt cukkinit és egy részét sárgarépát használtunk.

Bár nagyon tápláló, a burgonya keményítőtartalmú zöldség, ezért magasabb a szénhidráttartalma, mint a cukkini vagy a sárgarépa. Azáltal, hogy a burgonya felét ezekkel a más zöldségekkel helyettesítettük, csökkentettük a recept teljes szénhidráttartalmát – és még cukibbá tettük.

Mit eszel kugellel?

A Kugel alapvető étel olyan alkalmakkor, mint a szombat és az ünnepek, ahol általában köretként szolgálják fel a húsételek mellé, és melegen vagy hidegen is élvezik.

Úgy gondoljuk azonban, hogy ez a burgonyapuding önálló étkezésként tökéletes. Tofu fehérjéket, bőséges mennyiségű zöldséget és olívaolajból származó egészséges zsírokat tartalmaz.

Egy 240 kcal-os adag a fehérjék RDI-jének 24% -át, a rostok esetében 19% -ot, a szénhidrátok esetében pedig csak 6% -ot fedezi. Párosíthatta meleg lapos kenyérrel, egy adag hummus vagy egy marék dió, hogy kiegyensúlyozott ételt készítsen belőle.


Source link


21 Views 0 Ratings Rate it