Vegán spenótpesto gomba tészta recept

Avatar admin | 2021.02.05. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Milyen típusú tészta a legjobb a pesto tésztához?

Szeretünk rövid tésztát használni, amikor pesto mártást használunk. Kedvenc típusunk rigatoni, penne, farfalle, vagy conchiglie (csiga héjának tűnő tészta).

Ha hagyományőrző vagy, akkor kezedbe vegyél néhányat trófeát.

Milyen gombákat használjak ebben a receptben?

Ha teheti, használja vargánya. Semmi sem éri el a vargányát a tészta receptekben!

Alternatív megoldásként menjen shitake gomba, amelyek hasonló állagúak és fantasztikus ízűek.

Nemrég kezdtük el használni király laskagomba és megszerette őket. Próbálja ki őket, ha kedveli a csirkeszerű, húsos állagot.

Szeretjük a “vadgombák” keverékét is használni, egy szórakoztató, meglepetésekkel teli tányérra.

Végül használhat gesztenyét vagy fehér sapkás “gombos” gombát.

A klasszikus pesto vegán?

Klasszikus pesto nem vegán, mivel parmezánt használ. A spenótos pesztónkat tejmentesnek és vegánnak készítettük azzal, hogy a sajtot táplálékélesztővel helyettesítettük.

Mit használhatok fenyőmag helyett pesto készítéséhez?

A fenyőmag a klasszikus választás a bazsalikomos pesto számára. Finom, mégis furcsa ízük van, amely kiemelkedik az összes többi dió közül. Ha spenótos pesztót készít, és a lehető legközelebb szeretne kóstolni a hagyományoshoz, akkor használjon fenyőmagot.

A receptünkhöz diót használtunk, két okból:

A dió kiváló választás a spenót pestóhoz. A spenót íze erősebb, mint a bazsalikom, ezért erősebb ízű dióra van szükségünk. A dió erre tökéletes, próbáld ki őket!

Ha a fenyőmag és a dió nem a te dolgod, használhat kesudiót vagy makadámiadiót.

Használhatok fagyasztott spenótot ehhez a pestóhoz?

Nem javasoljuk, hogy fagyasztott spenótot használjon pesto készítéséhez. Mind a klasszikus recept, mind a spenótos pesto receptünk friss zöld leveleket használ.

A fagyasztott spenótból túl sok víz szabadul fel, és a pesto túl folyékonyvá válik. Használat előtt fel kell olvasztania a spenótot és meg kell szabadulnia a felesleges vizetől. Sőt, a fagyasztott spenótnak kissé más íze és kevesebb tápanyaga van.

A legjobb eredmény elérése érdekében javasoljuk, hogy használja a baba spenót leveleit. Ha nagyobb leveleket használ, akkor a foltosodás előtt távolítsa el a szárat, hogy simább pasztát kapjon.


Source link


18 Views 0 Ratings Rate it