Vegán “Tonhal” Onigiri recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.09. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Meddig tarthatja az onigirit?

A nyers húsból vagy halból készült onigirit el kell fogyasztania, amint elkészült, vagy legfeljebb 6 óra elteltével, ha hűtőszekrényben tárolja. A főtt hús és hal akár három napig is eltarthat, ahelyett, hogy hűtőben tartaná.

Az onigirink kizárólag növényi alapanyagokból készülnek, amelyek az állati termékekhez képest hosszabb ideig tartanak a hűtőszekrényben. Mint ilyen, ezeket a vegán tonhal onigiriket akár 5 napig is hűtőszekrényben tárolhatja étkezés előtt.

Ha azt tervezi, hogy ezeket a japán rizsgolyókat szakaszosan főzi, akkor a norit és a rizst külön kell választani. A nori ropogósságának megőrzése érdekében tartsa tasakjában, és csak evés előtt tekerje körbe a rizst.

Milyen rizst használjon az onigirihez?

A tökéletes onigiri rizsgolyók elkészítéséhez ragacsos rizsre van szükségünk. A legjobb rizs erre az alkalomra a sushi rizs.

A sushi rizs, más néven Japonica rizs, egyfajta rövid szemcsés széles körben termesztették Japánban, Kínában és Koreában. Ez a rizs ideális pálcikákkal fogyasztott ételekhez, például sushi és chirashi tálakhoz, mivel a magasabb amilopektin-tartalom ragadósabbá teszi, mint a hosszú szemű testvérek [1]. Ez a ragadósság elengedhetetlen az onigiri összetartásához.

Ha a helyi boltban nincs Japonica rizs, a közepes szemű kaliforniai rizs kiváló helyettesítő az onigiri készítéséhez.

Életképes sushi rizs alternatíva európai barátaink számára rizottó (Arborio rizs). A rövid szemű olasz rizsből tisztességes onigiri származik, mivel nagyon ragadós. Ha sürgősen szüksége van onigirire (aki nem), de hiányzik a sushi rizs, akkor az Arborio rizs nem fog csalódást okozni.

Kicsit lázadónak tartja magát? Akkor mit szólnál néhány felhasználásához tiltott rizs fekete onigirit készíteni? A fekete sushi rizs – amelyet tiltottnak neveznek, mivel a kínai császáron kívül senki sem volt elég fontos ahhoz, hogy elfogyassza – nemcsak gyönyörű, de erős antioxidánsokban is gazdag.

Ha tetszik az ötlet, hogy fekete sushi rizsgolyót eszik, de nem találja meg a rizst, miért ne készítené el sajátját? Keverjen össze néhány csepp tintahal festéket sima rizzsel a zamatos fekete árnyalat és az extra tengeri aroma érdekében.

Az onigiri egészséges snack?

Ha egy pillanatra figyelmen kívül hagyjuk a tölteléket, az onigiri csak egy gőz párolt rizs és egy száraz száraz hínár.

A párolt rizs kiváló energiaforrás, amely túlságos fogyasztás nélkül érezhet bennünket jóllakásként. Bár a barna rizs a tápanyagok egyértelmű nyertese, a sushi rizs még mindig jó B-vitamin és esszenciális ásványi anyagok forrása [2].

Nori egy ropogós kis csoda, gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. De ennek a száraz hínárnak a legimpozánsabb tulajdonsága a magas jódmennyiség, amely elengedhetetlen az egészséges pajzsmirigy számára. A kutatások azt mutatják, hogy a jódban gazdag ételek kulcsfontosságú elemek, amelyek a japán étrendet ennyire egészségesé teszik [3].

Tehát az onigiri egészséges, de hogy ez így marad-e vagy sem, attól függ, hogy milyen összetevőket használunk bent.

Vegán “tonhal” és avokádó japán rizsgolyóinkat tápláló összetevőkből, például avokádóból és csicseriborsóból készítettük.

Az avokádó gazdag olyan telítetlen zsírokban, amelyek jót tesznek a szívének, hasonlóan az extra szűz olívaolajéhoz. Sőt, krémes húsa rengeteg rostot tartalmaz, amelyek elősegítik az egészséges emésztőrendszert. Ráadásul ez a gyümölcs szinte az összes vitamint megadja nekünk. Semmi jobbat nem tudnánk kitalálni az egészséges onigiri receptünkhöz.

A csicseriborsó sem játszik körül. Kiváló növényi eredetű fehérjék forrásai, amelyeket elveszítenénk, ha kicserélnénk a tonhalat. Az általuk biztosított tápanyagokhoz képest is kevés kalóriájuk van [4], ami ideális kiegészítéseket jelent a fogyókúrás étkezési tervekhez.

Összességében örülünk vegán onigirink egészségi profiljának, főleg, hogy annyira aranyosak és finomak!

Az onigiri gluténmentes?

Vegán onigirink gluténmentesek, mint a legtöbb más. De ha gluténallergiában szenved, különös figyelmet kell fordítania, mivel vannak finom kivételek. Vessünk egy pillantást néhányukra.

A szójaszósz az onigiri töltelékek gyakori összetevője. De tudta, hogy a hagyományos szójaszósz nem gluténmentes? Nem sokan teszik. Fordítson különös figyelmet erre az összetevőre, amikor legközelebb onigirit rendel, különösen az utcai éttermekben. Meg kell kérdeznie az önnek szolgáló személyt, hogy az általa használt szójaszósz gluténmentes-e. Ha homályos választ adnak Önre, és Ön allergiás a gluténra, akkor jobb, ha elmegy.

Óvatosan kell eljárnia a majonézzel kapcsolatban is. Bár a mayo márkák többsége gluténmentes, van néhány kivétel. Ha az onigiri töltelékéhez ez a szósz tartozik, legyen biztonságban, és kérdezze meg, hogy alkalmas-e glutén intoleranciában szenvedőknek.

Végül jól nézze meg a vegán onigiriben használt összetevőket. Sok vegán helyettesítő, különösen tömegesen gyártott, különféle összetevőket használ az eredeti étel sikeres utánzásához. Ezek között lehetnek lisztek és keményítők, amelyeket gyakran használnak a többi összetevő összekapcsolására. Tehát legközelebb, amikor “vegán chorizo” onigirit vásárol, vagy bármi mást, olvassa el jól a címkét.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it