Vintage csokoládé földimogyoró vaj pite.

Avatar admin | 2021.03.23. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

Édes, vajas, sós és ó, olyan krémes, ez az évjáratú csokoládé földimogyoró vajas pite nem az átlagos pite! A kéreg sós perec, édes barna cukor és egy kis vaj keveréke. A krémtöltelék rengeteg csokoládéval, krémsajttal, mogyoróvajjal, nehéz tejszínnel, vaníliával és egy kis cukorral készül. A kéreg tetején egy réteg csokoládé van, majd a mogyoró töltelékét kanalazzuk rá a csokoládéra. Közvetlenül a tálalás előtt a tortát hegyek tejszínhabbal és kakaópor erős porozásával töltik fel. Hidd el, ez a mogyoróvajas pite az extra különleges. Minden falat édes, sós, krémes és nehéz mind a csokoládén, mind a mogyoróvajon. A tökéletes pite az év bármely szakában.

Vintage csokoládé földimogyoró vajas pite |  halfbakedharvest.com

Különleges keddi pite nektek! De ne aggódj, ez egy könnyű pite. És igen, tudom, hogy a múlt héten (március 14-én) lemaradtam a pite napjáról, de hé, jobb későn, mint soha. És hidd el, hogy ezt a pitét akarod, függetlenül attól, hogy melyik nap van.

Klasszikus, szinte „retro”, és 100% -ban úgy érzi, mint egy pite, amelyet a nagymamám készített volna. Bár kétségtelen, hogy az övének lenne valami jó ostora … az enyém nem. De ígérd meg, ez még mindig olyan egyszerű, amennyire csak lehet. Olyan nagyszerű pite húsvétra, kevesebb mint két rövid hét alatt!

Ma rögtön bele fogok ugrani a dolgokba, mert hát ez mogyoróvajas csokoládétorta! Szükségünk van a receptre, nem az én csatangolásomra … bár nekem is van ebből egy kevés.

Vintage csokoládé földimogyoró vajas pite |  halfbakedharvest.com

A folyamat

Amit szeretek ebben a pite-ben, az az, hogy könnyű, nincs felhajtás, és bárki elkészítheti.

A kéreg perecből, barna cukorból és vajból készül. Szóval, sós, édes és vajas. Nem igényli a tészta kinyújtását vagy hűtését. Csak keverje össze, nyomja meg a tésztát pite-tányérba, és süsse meg. A kéreg aranysárgára pirul, és enyhén megbarnul, így kissé dióbarnára pirított vajízű lesz. Vagyis tökéletesen finom.

Vintage csokoládé mogyoróvajas pite |  halfbakedharvest.com

Ha rendelkezik konyhai robotgéppel, ez nagyon gyors munkát végez a kéreg keverésével. Ha nem, akkor semmi gond, csak zúzza össze a perecet egy zacskóban (akár csak rá is léphet a táskára). Ezután csak keverje össze a kérget egy keverőtálban. Tegye azt, amelyik az Ön számára a legjobban megfelel.

Amíg a kéreg süt, szeretném elkészíteni a csokoládé-habarcsot, ami nem hagyományos egy mogyoróvajas pitében, de mivel a kéregem nem használ csokis sütit, tudta, hogy valahol csokoládét kell tartalmaznom. Egy kis furcsaság jó ötletnek tűnt. Csak csokoládé, kókuszolaj és tejszín olvad össze. A csokoládét megkenem a perec kérgére, majd hagyom állni, mielőtt hozzáadnám a mogyoróvajas tölteléket.

Vintage csokoládé földimogyoró vajas pite |  halfbakedharvest.com

A mogyoróvajas töltelékre

Krémsajtot használtam, hogy a dolgok sűrűek és krémesek maradjanak, de azt szerettem volna, ha ez a mogyoróvajas pite kicsit lazább lenne, mint a legtöbb. Ehhez nehéz krémet adtam hozzá, hogy még több a ostorozott mogyoró mousse textúra. Tehát sűrű krém van a szélén, de míg a pite a tányérján ül, a krém közepe lassan kissé inkább mogyoróhab lesz.

És ez olyan finom. Mindkét világ legjobbját kapod. Vastag és krémes élek, majd könnyű és krémes középpont … alatta egy furcsa csokoládéréteg!

Vintage csokoládé mogyoróvajas pite |  halfbakedharvest.com

A krém a tetején !!

A legtöbb mogyoróvajas pite tetején csokoládé csöpög, de szerettem volna csinálni egy kicsit krémesebbet. Tehát készítettem egy egyszerű vaníliás tejszínhabot, és a tetejét úgy poroltam le, mint egy klasszikus tiramisut … sok kakaóporral és csokoládé forgácsokkal.

Megint nem klasszikus, de finom.

Vintage csokoládé földimogyoró vajas pite |  halfbakedharvest.com

Ennek a tortának minden falatát édes mogyoró- és csokoládéaromák töltik meg, csak megfelelő mennyiségű sóssággal. És a tetején a tejszínhab az az utolsó extra különleges érintés, amely ezt a mogyoróvajas pitét valóban mások fölé emeli. Hidd el, tudom, hogy ez egy kicsit más, de nagyon finom módon más. És még mindig úgy érzi, hogy a pite nagymama megcsinálná … csak talán egy kicsit jobbat.

Édességet keres tavaszra vagy húsvétra? Ez a te pite. Őszintén szólva … nagyon jó az év bármely szakában!

Vintage csokoládé földimogyoró vajas pite |  halfbakedharvest.com
Vintage csokoládé földimogyoró vajas pite |  halfbakedharvest.com

Más húsvéti desszert recepteket keres? Itt van néhány próbálkozás:

Citromcukor kókuszkrém pite

Puha és ráncosbarna cukor földimogyoró vajas sütik

Kókuszos pekándió karamellás vaj torta

Végül, ha elkészíti ezt a szüreti csokoládé-mogyoróvaj-pitét, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Vintage csokoládé mogyoróvajas pite |  halfbakedharvest.com