Hogyan kutassuk otthonunk történetét

Avatar admin | 2021.07.31. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Kép az otthon történetének kutatásához című cikkhez

Fénykép: Különféle fotózás (Shutterstock)

Függetlenül attól, hogy egy régebbi otthonban él, vagy csak értékeli őket (és órákat veszíthet a lapozás közben Olcsó régi házak Instagram -fiók), lehet, hogy nézett egy házat, és kíváncsi volt a történelmére: Hány éves, ki élt és halt meg ott, és milyen egyéb események történtek ott az évek során.

Szerencsére van néhány viszonylag egyszerű módja annak, hogy megkapja a háttértörténetet a házában, vagy azt a környéken, amelyre mindig is kíváncsi volt. Íme, mit kell tudni és hol kell kezdeni.

Google -oljátok a ház címét

Mint minden más típusú kutatás, a legegyszerűbb kiindulópont az otthoni cím Google -keresése. Ez lehet hasznos vagy nem, de te akár a legalacsonyabban lógó gyümölccsel is kezdődhet.

Ha a ház a piacon van vagy volt az elmúlt években, akkor valószínűleg találkozik egy Zillow vagy Realtor.com listával, amelyen, ha más nem, meg kell mondania a ház építésének évét. Ráadásul, ha nem a házban lakik, akkor olyan belső felvételeket tartalmazhat, amelyeket érdekes lenne látni. Bármi más, amit a Google gyors keresése feltár, bónusz.

Keresd a nyomokat

Ha valóban abban a házban lakik, amelyet kutat, és nem tudja az építésének évét, próbálja körülnézni a nyomokat. Szerint a Nemzeti bizalom a történelmi megőrzésért, a szekrények jó kiindulópontot jelentenek, mert előfordulhat, hogy régi tapétákat vagy festékeket talál egy adott korszakra jellemző mintákkal és/vagy színsémákkal. Vagy vizsgálja meg a házban lévő kitett szarufákat vagy téglákat, hogy vannak -e dátumok vagy bélyegek, amelyeket az építtető hagyott.

Kutatás nyilvános nyilvántartások segítségével

Itt a dolgok kicsit időigényesebbek lehetnek. Rengeteg van nyilvános adatok kint, de nem minden van teljesen digitalizálva, ezért előfordulhat, hogy lapoznia kell (digitalizált) kézzel írt népszámlálási nyilvántartásokat, például annak kiderítésére, hogy ki lakott korábban a házban.

Általában a leginkább hozzáférhető nyilvános nyilvántartások a jogcímek, okiratok, ingatlanadó -nyilvántartások, plat térképekés egyéb helytörténeti dokumentumok, amelyek elérhetők a megyei könyvvizsgáló webhelyén, a helyi könyvtárban vagy egy helyi történelmi társaságban. Szintén, Sandborn tűzbiztosítási térképek széles körben elérhetők, és információkat tartalmaznak a ház építéséről.

Beszéljen a szomszédokkal

A lakóhelytől függően a ház nagyon hasonlíthat a szomszédéhoz, ezért ha kérdései vannak otthonának történetével kapcsolatban – például amikor építették, vagy hogy egy adott szolgáltatás eredetileg mit jelentett –tudhatják a választ. Ha egy kisvárosban él, nagy valószínűséggel vannak olyan élethosszig tartó lakosok, akik be tudják tölteni Önnel az otthon történetét, beleértve az előző tulajdonosokat és azt, hogy mit kerestek.

Ismerje meg városának vagy környékének történetét

Az Ön utcájában lévő nyaralókat eredetileg vasúti alkalmazottak elhelyezésére építették? A területet valamikor vidéki termőföldnek tekintették, ahol a gazdaságokat több részre osztották? Volt -e jelentős bevándorlóáradat a világ egy bizonyos részéről abban az időszakban, amikor házát építették? Még ha nem is talál konkrétan semmit otthonáról, hasznos lehet néhány általános történelmi háttér ismerete.
Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok