Fergeteges vízadagoló növényekhez házilag

Avatar Gadam | 2023.01.15. 127 Views 0 Likes 0 Ratings

127 Views 0 Ratings Rate it

vízadagoló növényekhez házilag

Ez a vízadagoló megoldás mindössze 5 perc alatt elkészíthető házilag, és ragyogóan könnyedén öntözheted vele a növényeket. A legjobb, hogy automatikusan működik, és 4 napig is kitart.

Fergeteges vízadagoló növényekhez házilag

Nemcsak az emberek isznak vizes palackokból, hanem a növények is, és ez egy nagyszerű módja a műanyag vizes palackok újra felhasználásának. Bár ez a növényekhez szánt vízadagoló rendszer nem tart túl sokáig, a módszer az egyik legkönnyebben felállítható és újra felhasználható.

Mire lesz szükséged a vízadagoló elkészítéséhez?

  • Műanyag palack. (A méret a növény méretétől függően változik).
  • Szögek
  • Kalapács

Hogyan készítsd el a növényekhez megfelelő vízadagolót 5 perc alatt?

1. lépés: Lyukaszd ki a palackot.
Fogd a vizes palackot, és szúrj bele körülbelül hat lyukat a palack oldalain, és körülbelül három lyukat a palack alján.

2. lépés: Nyomd a műanyag palackot a talajba.
Előbb öntözd meg a növény alatti talajt, hogy a növény ne fogyassza el azonnal az összes vizet a palackból, így az öntözési módszer tovább tart. Helyezd a műanyag palackot a talajban lévő lyukba úgy, hogy a kupakból és a vizes palackból körülbelül egy-két centiméternyi rész látszódjon ki.

3. lépés: Töltsd meg a vizes palackot.
Töltsd meg a palackot vízzel, és zárd le a palackot, hogy a víz ne párologjon el, hanem a növénybe folyjon. Ez a stratégia nagyszerű azoknak a növénytulajdonosoknak, akik hosszú hétvégi kiruccanásra mennek, vagy akik nem öntözik a növényeiket minden nap. Ezt a módszert újra alkalmazhatod azzal, hogyha egyszerűen újratöltöd a vizes palackot.

Nézd meg infógrafikán a vízadagoló elkészítését. 

 

Forrás: How to Water Plants While Away: 6 DIY Methods – ProFlowers Blog


127 Views 0 Ratings Rate it