Wil Wheaton „Asztallapja” a Board Game Heaven – Review Geek

Avatar admin | 2021.01.30. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

TableTop show a YouTube-on, ahol Wil Wheaton magyarázza a játék mechanikáját a játékasztalnál
Geek & Sundry

A társasjátékok szórakoztatóak, de néha ugyanolyan szórakoztató visszarúgni és nézni, ahogy mások játszanak egy-két kört. Ha ez inkább a stílusod, akkor nem akarsz lemaradni egy fantasztikus kis YouTube-sorozatról Asztallap. Wil Wheaton és Felicia Day készítette, a sorozatban Wheaton és rengeteg vendég játszik mindenféle társasjátékok.

Az ikonikus sorozatot 2012-ben hozta létre Wil Wheaton (of Star Trek: A következő generáció híresség) és színész-slash-író-slash producer Felicia Day minden mindent indie nerd YouTube csatornájáért, Geek & Sundry. Véletlenül belebotlottam a sorozatba, miközben oktatóanyagot kerestem az őrült társasjáték játékáról Eldritch Horror, és rendkívül élvezte azt a néhány évet, amióta futott.

Minden videóban Wil Wheaton vagy három vendéget meghív a játékra. A vendégek, amire valószínűleg számítani lehetett, mind kapcsolódnak a hollywoodi geek-jelenethez, beleértve a színészeket, írókat, humoristákat, tudósokat, hangszínészeket és a YouTubereket is. Az epikus vendéglistán szerepelnek Seth Green, Pat Rothfuss, Sam Witwer, Laura Bailey, Ashley Johnson, Mayim Bialik, Ify Nadiwe, Brandon Routh, Grant Imahara, Alan Tudyk, Hannah Hart, Karen Gillan, Aisha Tyler, Kevin Pereira, Ashly Burch, Kumail Nanjiani és Bobak Ferdowsi.

A sorozat epikusan látványos tömböt is tartalmaz társasjátékok, az RPG-ktől és a kártyajátékoktól a német stílusú társasjátékokig. A lista tartalmazza Catan telepesei, Elder Sign, Sötétség, Munchkin, Alhambra, Világjárvány, sárkánykor, Az ellenállás, Csillagok háborúja: X-szárny, Carcassonne, Halott tél, Kártyák az emberiség ellen, Eldritch Horror, és Retteg sok más mellett.

Minden videó elején Wheaton közvetlenül a kamerával beszél, és végigvezeti a nézőket a játék mechanikáján, mielőtt kapcsolatba lépne vendégeivel. Megemlíti, hogy ki hozta létre a játékot, és kiállította a jelenetet, elmagyarázva, mi az általános cél, valamint a játékosokkal való esetleges akadályokkal együtt. Wil ezután végigfutja, hogy nézne ki egy átlagos fordulat, mit kell összegyűjteni vagy elérni, valamint hogy a játékosok milyen felszereléssel és alkatrészekkel fognak foglalkozni a játékban.

A sorozat szórakoztató eleme, hogy semmi nincs forgatókönyvben írva – ez minden videóban a tényleges szerkesztetlen játékmenet. Az egyes videók különböző vendégkombinációi szintén izgalmasnak tartják a dolgokat, bár előfordult, hogy kissé szeméttűz volt (lásd az NSFW Kártyák az emberiség ellen epizód, vagy talán nem is). Robbanás figyelni a játékosok reakcióit a különféle eseményekre, és pánikba esni, amikor a dolgok nem éppen a maguk útján mennek. Szeretem nézni az általam jól ismert vendégeket, hogy lássák, hogyan közelítik meg a játékokat és kezelik győzelmüket, vagy egyes esetekben legyőzik a vereséget.

A játékmenet gyors valóságshow-szerű pillanatokkal tarkított, amikor a vendég közvetlenül a kamerához beszél, a komikus hatás érdekében. És végül, miután a játék véget ért, a jelenet Wil elveszíti a veszteseket a vesztesek kanapéján. Aztán a Győzelem Falához megy, hogy gratuláljon a nyertesnek a nehezen megszerzett győzelemhez, és átadja nekik a „trófeát”.

Eltekintve a hírhedtől Kártyák az emberiség ellen epizód, a sorozat általában család barát. Az epizódok 30 perctől egy óráig tartanak, ráadásul rengeteg gag orsó, interjú és hosszabb epizód is van, ha csak nem tudsz betelni. Asztallap rengeteg szórakozást kínál a társasjáték-rajongóknak és a majmoknak, és amiért valójában érdemes a YouTube-on lenni.
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok