10 dolog, amit szeretnék, ha tudnék, mielőtt szülővé válnék

Avatar admin | 2021.04.26. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a 10 dologhoz, amelyet szeretnék, ha tudtam volna, mielőtt szülővé váltam

Fénykép: Rawpixel.com (Shutterstock)

Babakocsik, autósülések, játszótér, hinták, ugrálószékek, játszószőnyegek, függőágyak, foggyűrűk, előke, röpke ruhák … a babáknak látszólag rengeteg kiegészítőre van szükségük. Hadd spóroljak meg sok pénzt: Nincs szükséged még a felére sem.

Sok új szülő attól tart, hogy a csecsemők unatkozni fognak, vagy folyamatos stimulációra lesz szükségük fejlődésük érdekében babagyerek, de az igazság az a csecsemők nagyjából csak alszanak, felébrednek, kiáltani, hogy etessék, és aztán elalszik, miután etették. Még akkor sem kell többféle, végtelen módszer elfoglalni őket, amikor már elkezdtek totyogni, mert minden szórakoztatja egy kisgyermeket. (Ezért is a bababiztosítás fontos.)

A gyerekek hajlamosak még az új játékokat is gyorsabban eldobni, mint amennyit meg kellett keresni és megvásárolni. Van egy garázsom, amely tele van baba zavaró tényezőkkel és kitömött állatokkal (létem sújtója), és csak a garázs értékesítési szezonjára vár. A mai napig arra gondolok: Miért nem tettem csak blokkokat vásárolni vagy wc-papírtekercsekből játékokat készíteni?

Hasonlóképpen, bárcsak ne vettem volna annyi babaruhát – legalább újat. Egyrészt a család és a barátok imádnak imádnivaló ruhákat ajándékozni (ki tud ellenállni az apró cipők vásárlásának, még akkor is, ha a baba nem tud felállni?). Másrészt a gyerekek úgy nőnek, mint a gyomok, ezért néhány ruhát ritkán viselnek, mielőtt nem illenek.

Ha újra megismételhetném, valószínűleg csak akciós vagy használt ruhákat vásároltam volna, ami elegendő ahhoz, hogy két hét mosakodást tartson. Természetesen, ha a gyerek nagyon koszos lesz, lehet, hogy többet kell vásárolnia, de várjon, amíg tud, mielőtt felüt a gyermekruházat osztályon.


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok