12 fantasztikus virtuális múzeumi utazás, amelyet érdemes megtenni

Avatar Gadam | 2021.01.27. 20 Views 0 Likes 0 Ratings

20 Views 0 Ratings Rate it

A párizsi Louvre bejárata.
JeanLucIchard / Shutterstock

Ha valaha is szeretett volna ellátogatni a világ leghíresebb múzeumaiba, de még soha nem volt rá lehetősége, akkor itt a lehetőség! Számos ikonikus múzeum kínál virtuális túrákat és speciálisan gondozott digitális kiállításokat kifejezetten azoknak a vendégeknek, akik személyesen nem jutnak el oda.

Ez nem csak egy múzeum egyik-két szobájának gyors bejárása. Valójában a legtöbb virtuális valóságos túra és digitális kiállítás, amelyek eléggé mélyrehatóak ahhoz, hogy több „utat” indokoljanak.

Szánjon egy kis időt havonta ezeknek a múzeumoknak a felfedezésére; minden alkalommal felfedez valami újat, amikor belép a virtuális ajtókon!

A brit múzeum

A legendás British Museum sokféle egyedi online élményt kínál a távoli látogatók számára, hogy felfedezzék őket. Az egyik funkció, az úgynevezettA Világ Múzeuma, Lehetővé teszi a látogatók számára, hogy önállóan vezetett túrákon vegyenek részt egy digitális idővonalon, felugró részletekkel több száz műtárgyról.

Felfedezheti Afrikát, Amerikát, Ázsiát, Európát és Óceániát. Ezenkívül öt átgondolt és érdekes tárgyi kategóriát lehet megtekinteni az egyéni, interaktív idővonalak mentén:

 • “Művészet és dizájn”
 • „Élő és haldokló”
 • „Hatalom és identitás”
 • „Vallás és hit”
 • „Kereskedelem és konfliktusok”

A Google-lal való partnerség révén a British Museum is „utcára néző” interaktív túra az egész múzeumban elérhető. Gyakorlatilag „ki lehet sétálni” több kiállítást a múzeum különféle emeletein és szakaszain.

Van egy óriási is 51 speciálisan gondozott digitális kiállítás, mindegyik alapos áttekintést nyújt egy adott időszakról, kiállításról vagy egyedi műtárgyról.

A Guggenheim

Több görbe szint megtekintése a Guggenheim-i művészeti galériában.
Guggenheim Múzeum / Google Street View

Bár lehet, hogy nem tudja meglátogatni a Guggenheim New Yorkban személyesen, még mindig online megnézheti lenyűgöző gyűjteményeit! A múzeum öt egyedi kiállítást kínál az online látogatók számára, köztük a latin-amerikai művészet történetét, a kortárs művészet kiállítását Dél- és Délkelet-Ázsiából, valamint Josef Albers üvegmunkáit.

Készíthet virtuális valóságot is túra a múzeumban több különböző Google Street View segítségével. Ezek a „gyalogos” túrák lehetővé teszik a látogatók számára, hogy felfedezzék a múzeum különböző szintjeit és szárnyait, ezért mindenképpen érdemes többször meglátogatni.

Ha valaha is kíváncsi voltál a modern művészetre, ezek a virtuális kiállítások alacsony nyomású módszerekkel szolgálnak további információk megismerésére.

Nemzeti Művészeti Galéria

Washington DC-ben található Nemzeti Galéria szó szerint az Egyesült Államok nemzeti múzeuma. Ha meglátogatja a múzeum virtuális kiállításai, több mint 40 000 egyedi műtárgyat, műtárgyakat, dokumentumokat és egyebeket tekinthet meg.

A múzeum két egyedi kiállítást is összegyűjtött a távoli vendégek számára: „Nemzet megalkotása” és „Vermeer és a műfajfestés mesterei”. A Nemzeti Galéria a Google Művészetek és Kultúra alkalmazásával is együttműködve exkluzív túrákat és digitális funkciókat biztosít a mobil eszközök számára.

Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeum, Dél-Korea

A Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeum (MMCA) négy fióktelepe van Dél-Koreában, és Szöulban, Gwacheonban, Deoksugungban és Cheongjuban található helyszínei világszerte megnyitották digitális kapuit az online látogatók előtt.

Nyolc egyedi digitális kiállítás kalauzolja a látogatókat a különféle műalkotások és történelmi összefüggések között, beleértve a koreai modern és kortárs művészet 120 évét, a múzeum szöuli ágának történetét és még sok mást.

A látogatók önállóan vezetett „gyalogos” túrákon is részt vehetnek a múzeum mind a négy ágának belső és külső kiállításain. Nagyíthat a Deoksugung egyes festményein, sétálhat Cheongju háromdimenziós installációin, vagy beléphet egy lámpákkal és tükrökkel teli szobába Szöulban – mindez rajtad múlik!

A Van Gogh Múzeum

Művészeti galéria a Van Gogh Múzeumban.
Van Gogh Múzeum / Google Street View

Amszterdamé Van Gogh Múzeum Van Gogh műveinek legnagyobb gyűjteménye a világon. Most pedig saját otthonában tekintheti meg őket. A múzeum több mint 160 részletes digitális beolvasást kínál gyűjteményeiből.

Azok számára, akik szeretnének többet megtudni Van Gogh életéről, a múzeum kínál egy pár online mini kiállítás: az egyik az általa olvasott és ihletett könyveken, a másik pedig a személyes életén.

Ha inkább csak nyugodtan sétálna végig Van Gogh remekművein, akkor ezt is megteheti! A digitális áttekintés lehetővé teszi, hogy sokkal közelebb nagyítson a darabokon, mint személyesen. A falak tetején található idővonal segít nyomon követni, hogy hol vagy és hol járt. Így, ha visszatér több látogatásra, ott folytathatja, ahol abbahagyta.

Musée d’Orsay

Utazás ide az egyik legszebb múzeum Párizsban anélkül, hogy otthagyná otthonát. A Musée d’Orsay online kínálata tartalmazzon több mint 270 egyedi elemet 1848–1914 között, részletes információkkal kiegészítve azok történelmi és művészeti hátteréről. Olyan, mint a művészettörténet összeomló tanfolyama, de interaktív és önállóbb, mint bármely osztály.

Vándorolhat a múzeum termeiben is, amely egy volt vasútállomáson található (van egy digitális kiállítás is, amely az épület történetét követi nyomon). Esetleg úgy dönt, hogy lenyűgöző szobrokkal teli boltozatos folyosón jár, vagy értékelni fogja a felbukkanó jelöléseket, amikor egy olyan műalkotás mellett „sétál el”, amely a digitális gyűjtemény mélységes jellemzőivel rendelkezik. Ez egy egyszerű módja annak, hogy egy órát (vagy többet) eltegyen.

São Paulo Arte Múzeum

A São Paulo Arte Múzeum Brazília első modern múzeuma. 1947-es alapítása óta lenyűgöző kollekciót kapott. Míg a személyes látogatás nincs asztalon, a kiállítások megtekintése nem.

Több mint 1000 egyedi műalkotást fedezhet fel a fényképektől és festményektől a szobrokig, a szikla- és agyagdarabokig. A múzeum online portálja a következő művészeti kiállításokat is kínálja a nemzetközi művészetről:

 • „Art in Fashion: A MASP Rhodia kollekciója”
 • „Művészet Olaszországból: Raphaeltől Titianig”
 • „Művészet Brazíliától 1900-ig”
 • „Művészet Franciaországból: Delacroix-tól Cézanne-ig”
 • „Képgaléria átalakulóban”
 • „Az őrület története: A gyilkosság rajzai”

Amint végigmegy a Google Street View interaktív körútján a múzeumban, felbukkanó dobozok jelennek meg, amikor egy műalkotás közelében tartózkodik. Ezekre kattintva többet tudhat meg egy darab történetéről és jelentőségéről.

A Louvre Múzeum

Ha az ikonikus Louvre meglátogatása szerepel a listáján, akkor előrelépést kaphat virtuális túrái és kiállításai. Habár nincs lehetőség a múzeum virtuális bejárására, hét online túra áll rendelkezésre bizonyos kiállítási tárgyakról, múltról és jelenről. Ezek mindegyike megér egy látogatást:

 • „A művész adventje”: Idősor arról, hogyan fejlődött az anonim kézművesség a művészközpontú reneszánszá.
 • „Power Plays”: A művészet és a politikai hatalom kapcsolata az ókortól napjainkig.
 • A test a mozgásban ”: Annak feltárása, hogy a művészek hogyan ábrázolják a mozgást (konkrétan a táncot).
 • „Mítoszok alapítása: Herculestől Darth Vaderig”: Hogyan befolyásolták a mítoszok a művészetet.
 • „Egyiptomi régiségek”: Tárlatvezetés a Louvre fáraók gyűjteményeiben.
 • „A Louvre-i árok maradványai”: Túra a múzeum erődjének történetéről.
 • „Galerie d’Apollon”: Túra a történelmi galériában, amely kapcsolódik Franciaország aranykorához.

Vatikáni Múzeumok

A Sixtus-kápolna bejárata virtuális túra útján.
Vatikáni Múzeumok

Az Örök Város lenyűgöző épületek és műalkotások kincse. Vannak 12 virtuális túra a Vatikán honlapján, a nyugati világ legmegdöbbentőbb művészetének átfogó megtekintésére.

Bár nincs annyi interaktív szolgáltatás, mint a listán szereplő többi múzeumban (nincsenek kattintható előugró ablakok), a Vatikán híres termeinek, kápolnáinak és múzeumainak bejáratai lenyűgözőek. Akár vallásos, akár nem, a puszta történelem és szépség még a képernyőn is elsöprő. És igen, még a Sixtus-kápolnán is át lehet sétálni.

A J. Paul Getty Múzeum

A vizuális művészetek széles körű gyűjteményéhez gyakorlatilag ellátogathat a Getty Múzeum több különböző túra során, és még mindig csak a felszínt kaparja! Ez a kaliforniai múzeum lehetővé teszi az online látogatók számára, hogy több mint 13.000 európai, amerikai és ázsiai műalkotást fedezzenek fel a 8. és 21. század között.

„Sétálhat” a múzeumban a Google Street View segítségével és fedezze fel az összes kiállítást és szárnyat a saját tempójában, olyan gyakran, amennyit csak akar.

A Getty 24 egyéni, gondozott kiállítást is összeállított a digitális túrák számára. Míg egyesek szélesebb történeteket kínálnak, mások mélyebben megvizsgálják az egyes darabokat vagy művészeket. Sok esetben a kiállítások váratlan, időszerű vagy egyedi témákról szólnak, nem pedig azokról a szokásos dolgokról, amelyeket egy művészeti múzeumban szokott látni.

Felfedezheti a múzeum történelmét a „Pretty at the Getty” -en keresztül, majd felkerülhet egy 18. századi francia íróasztalhoz. Érdemes felfedeznie a Notre Dame-székesegyház körüli művészettörténetet, vagy elfújni a vidáman furcsa művészetet a „Középkori fantasztikus állatokban”.

Olyan művészettörténet, mintha még soha nem tapasztaltad volna.

A Fővárosi Modern Művészetek Múzeuma

Ha valaha a modern művészetet kissé megfélemlítőnek találta, a Fővárosi Modern Művészetek Múzeuma a virtuális valóság túrák csak megváltoztathatják a véleményét. Több mint 200 000 egyedi darab látható a látogatók számára, hogy megismerjék őket. Virtuális Utcakép túra lehetővé teszi, hogy felfedezze New York városának minden sarkát és zugát, miközben hasznos előugró linkeket kap, amelyek elmagyarázzák az egyes darabok történetét.

A Met 31 kurált, online kiállítást is összeállított. Többnyire egyenletesen oszlanak meg a Met két ikonikus fülke között: a képzőművészet és a divat. A divatbarátok közelről és személyesen megismerkedhetnek olyan ikonikus tervezők kiállításaival, mint Worth, Chanel, Schiaparelli, Dior és még sok más.

A képzőművészeti mohók élvezni fogják a Vermeer-műben megtalálható szimbolika, Rodin egyes darabjai vagy a zene művészeti ábrázolásának alapos áttekintését az évek során. Még gyakorlatilag is végtelen mennyiségű felfedezésre váró dolog.

Egyiptomi Múzeum

Tut király aranyálarca az egyiptomi múzeum Tut csarnokában.
Egyiptomi Múzeum / Idegenforgalmi és Régiségügyi Minisztérium

Lehet, hogy a nyugati múzeumok régiségeket gyűjtöttek az évszázadok során, de miért nem mennek egyenesen a forráshoz? Kairó egyiptomi múzeumának van virtuális túrák állnak rendelkezésre leghíresebb kiállításai közül, mint például a „Tut Hall”, amely Tut király korszakának tárgyait mutatja be, köztük híres arany maszkját. A virtuális turisták végigjárhatják a csarnokokat, és ráközelíthetnek az ókori egyiptomi tárgyak sokféle változatára.

Habár a múzeumban való „sétálás” képessége korlátozott, az egyiptomi Turisztikai és Régiségügyi Minisztérium virtuális túrákat is kínál a következő történelmi helyszíneken:
Source link


20 Views 0 Ratings Rate it