12 stratégia, amelyek segítenek havi-havi megtévesztésben

Avatar admin | 2021.01.28. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Egy nő szépen összehajtogatja a ruhákat egy fiókszervezőbe.
Kostikova Natalia / Shutterstock

Minden hónapban kissé szétszórva segít megőrizni otthona tisztaságát és rendezettségét anélkül, hogy stressz lenne ahhoz, hogy egyszerre legyen túl sok dolga. Összpontosítson havonta a fontos dolgokra, hogy az év végén kevesebb legyen a rendetlenség.

Január: Tedd el az ünnepi dekorációt

Míg egyesek az ünnep másnapján összecsomagolhatták a karácsonyt, rengeteg olyan ember van, aki legalább január közepéig vagy akár február elejéig nem hajlandó foglalkozni a fával és a kültéri fényekkel. Amikor ebben az évben mindent összecsomagol, tegye okosabban – könnyítse meg újra az egészet, amikor az ünnepek visszatértek.

Csomagolja össze az összes kültéri dekorációt, és tekerje fényét kartondarabok köré – ez segít megakadályozni, hogy később egy csomó gubancot kelljen visszavonni. Csomagolja össze az összes díszt és egyéb fa dekorációt egy dobozba is. Mindez sokkal könnyebbé teszi nyaralását.

És amíg készen áll, fogadjon el egy új politikát megtisztítva az ünnepi dekorációt, amikor minden évszakban kihúzza. Ezzel elkerülheti a rendetlenséget a dekorációkkal.

Február: Húzza ki a hálószobáját

A hálószoba állítólag a kikapcsolódás helyszíne, de ha a tiéd tele van rendetlenséggel, akkor éjszaka is tarthat benneteket. Mivel a Valentin-nap kiemelkedő februári ünnep, ez csodálatos időnek tűnik, hogy kifejezzen némi önszeretetet a hálószobája lehangolásával és a derű helyévé tételével. Ha jelentős másik ember van, vagy együtt él vele, akkor a hálószobája szó szerint és metaforikusan megnyithatja a teret egy kicsit több meghittség és romantika számára Valentin-napra is.

Nagyszerű alkalom befektetni néhány új lepedőbe, ha a régiek elhasználódtak. Mossa meg a takarókat és párnákat, ha már egy ideje. Ami a takarítást illeti, íme néhány jó hely, ahol összpontosíthat:

  • Az ágy alatt – Tisztítson meg mindent, amit elrejtett az ágya alatt, akár szándékosan, akár nem. Söpörje vagy porszívózza alá is. Nagyszerű alkalom ennek jobb kihasználására potenciális tárhely.
  • Éjjeliszekrények – Az éjjeli szekrények időnként válnak az elolvasandó könyvhalmok, a reggeli pirulák és még sok minden más céljává. Húzzon ki mindent onnan, és törölje le a por eltávolításához. Csak azokat a dolgokat tegye vissza, amelyeknek valóban ott kell lenniük; az olvasott könyv, az ébresztőóra, egy olvasólámpa stb.
  • A komód teteje – Egy másik fogás a komód. Tegyen el minden ruhát, amely oda van rakva. Ragassza meg azt a laza változást a bankban.

Március: A pénzügyi papírok kezelése

A március a tökéletes alkalom a pénzügyi papírok megtisztítására és annak biztosítására, hogy legyen egy fájlrendszere, amely csökkenti a stresszt, amikor az adóidő áprilisban jár. Aggódik, hogy felaprít valamit, amire szüksége van? Íme néhány irányelv meddig kell megőrizni a dokumentumokat.

Miután megfelelően megsemmisítette a szükségtelen papírokat, fontolja meg egy új iratrendszer elfogadását, amely helyet foglal és megkönnyíti az életét. Ahelyett, hogy nagy iratrendszerrel rendelkezne, amellyel gondot kell tartani, fontolja meg a használatát az egydobozos bejelentési módszer. Ez a módszer sokkal könnyebbé teszi a papírok megtalálását, amikor szüksége van rá, és minden évben csak egy doboz marad.

Április: Tisztítsa meg és tegye el a téli cuccokat

Míg a tavasz hivatalosan márciusban kezdődött, ez egy kicsit túl korai ahhoz, hogy összecsomagolja az összes pulóverét és egyéb téli felszerelését. A hó és a hideg időjárás nem követ külön naptári napot. Ám április beköszöntével biztos lehetsz benne, hogy csak egy jó pulcsira lesz szükséged ahhoz, hogy hűvösebb estéken járj.

Ahelyett, hogy szorgalmasan összecsomagolnád az idei téli viseletedet, szánj egy kis időt arra, hogy még egyszer jól átadd az egészet, mielőtt az ágy alatt cipőbe töltjük. Van olyan tárgy, amelyet egyáltalán nem viseltél ezen a télen? Talán ideje elengedni őket.

Ha egy inge túl nagy vagy túl kicsi volt, akkor mekkora a valószínűsége annak, hogy a következő télig beleilleszkedik? Ha az esély csekélynek tűnik, talán jó alkalom adományozni ezeket a cuccokat. Csomagolhat bármit, amit el akar engedni, és a dobozra írhatja az „udvari eladást”, és megtervezhet egy udvari eladást (lásd augusztus).

Május: A tetőtér és az alagsor megrontása

A tetőtérben és az alagsorban rendetlenség megy porgyűjtésre. Ezeknek a tereknek a megtisztítása teret enged új dolgoknak és a jobb szervezésnek.

A május kiváló alkalom arra, hogy különböző okokból mindkét teret kezeljük. Még mindig elég hűvös, hogy a tetőtér nem dagadó szauna, és ha párás helyen élsz, akkor nem egészen a mocsaras nyári időjárás van, így elkerülöd a nedves pincében való munkát.

Miközben mindkét térben tartózkodik, ellenőrizze magát a fizikai teret. A tetőtérben (szivárgó tetőről) vagy az alagsorban (szivárgó alapból) keressen vízkárosodást. Ha az alagsora kissé dohos és nedves oldalon látszik, annak ellenére, hogy nincs látható szivárgás vagy probléma, fontolja meg a beszerzést egy párátlanító hogy bármit, amit odalent tárol, jó formában tartsa.

Június: Tisztítsa ki a szekrényeit

Egy nő takarítja ki a szekrényét, és összecsomagol ruhákat adományként.
suriya yapin / Shutterstock

Június melegebb időt és több napsütést jelent, ami remek alkalom arra, hogy végigmenjen ezeken a szekrényekben. Igen, már összecsomagoltál téli cuccokat, de valószínűleg hosszú ujjú ingeket és rengeteg nadrágot tartottál távol. Ráadásul több is van a szekrényben, mint csak ing és nadrág, igaz?

Csomagolja össze a még jó állapotban lévő anyagokat, hogy adományozhasson vagy eladhasson egy turistaárusításon. Tisztítsa meg a szekrényt olyan ruhákkal, amelyek nem illenek és engedjen el mindent, amit még nem viselt az elmúlt évben. Ha foltos a ruházat, dobja el. Ha szakadt dolgai vannak, dobja el, ha nem szándékozik megjavítani.

Menj át a kabátszekrényeiden is. Ditch cipő és kabát, amelyet nem visel, vagy amely már nem felel meg. Néhány szekrénytárgy könnyen eltévedhet abban a „szem elől, szem elől” mentalitásban.

Július: A garázs és udvar megbirkózása

Július nagyszerű hónap a szabadban tartózkodásra – nem esik annyira az eső, mint tavasszal, vagy ősszel lesz. Nem is az év legforróbb hónapja, amelyet sok helyen augusztusra tartanak fenn. Kiváló alkalom arra, hogy megtisztítsuk az udvari rendetlenséget, mint például az a lyukakkal ellátott tömlős köteg vagy a garázs.

A garázsban készítsen el halom cuccot eladásra vagy adományozásra, olyan dolgokat, amelyeket jó takarításra szorulnak, és egyet olyan dolgokért, amelyeket őriznek és amik rendben vannak. Tegyen mindent, ami szemetes, közvetlenül a szemétbe. Szánjon egy kis időt a tisztításra szoruló dolgok megtisztítására, például a rozsda eltávolítására az eszközökről.

Akkor, integráljon néhány helytakarékos tippet mielőtt újra eltennéd a dolgokat. Ne felejtsen el sepregetni a padlón, és tegyen meg mindent az olajszennyeződések és egyéb rendetlenségek megtisztításáért.

Augusztus: Tervezzen udvari eladást

Ha megtakarítottál néhány dolgot a többi döcögő projektedből, augusztus remek hónap az udvari értékesítések számára. Ez egy lehetőség arra, hogy néhány dollárt keressen, és hagyja, hogy a nem kívánt tárgyak új otthonokat találjanak. Íme néhány tipp az udvar sikeres eladásának előkészítéséhez.

Nem minden, amit megpróbál eladni, nem fogja kihozni az udvarából. Ahelyett, hogy visszavinné otthonába, hogy összezavarja a dolgokat, tanuljon Mi a teendő az udvari eladó szeméttel, amelyet nem adtak el.

Szeptember: Tisztítsa meg a nyári felszerelést

Egyes területeken tartósan meleg lehet az idő, de mind az iskolakezdés, mind az őszi napéjegyenlőség beköszönte miatt a szeptember jelzi a legtöbb nyári tevékenység végét. Ez remek alkalom arra, hogy megtisztítson minden olyan dolgot, amelyet impulzus vásárlásként gyűjtött össze az utazásai során. Ez megtörténik – hűvös helyeket látogat meg nyaralás közben vagy kiránduláson, és elkerülhetetlenül vásárol néhány turista pólót és egyéb dolgokat a pillanatok alatt, csak azért, hogy hazaérjen, és rájöjjön, hogy nem tetszik ez a fazon vagy még nem volt szüksége rá újabb lövéses pohár. Mentheti ezeket az elemeket ajándékozásra, ha ajándékozhatók, vagy elküldheti őket a helyi viszonteladó üzletbe.

Ez egy jó alkalom arra, hogy elkezdje csomagolni néhány nyári ruháját is. Még lehet néhány meleg nap, de valószínűleg nem kap újabb esélyt a bikini felsőkre és a rövid nadrágokra. Nagyszerű alkalom arra is, hogy eldobjuk a kopott nyári sportfelszereléseket, mint a nyári táborozás során megrongálódott sátor.

Október: Takarítsd ki a kamrádat

November és december hónapok tele vannak ünnepi főzéssel. Akár azoknak főz, akik már a tető alatt laknak, vagy több vendéget fogunk látogatni, biztos lehet benne, hogy megvan a szükséges étel és hely – így október nagyszerű alkalom a éléskamra.

Gyomlálhatja a lejárt dolgokat, dolgozhat tovább jobban megszervezi, amije van, és fektessen be néhány termékbe ez megkönnyíti a kívánt keresést, és jobban illeszkedik oda. Ügyeljen arra, hogy ezeket a sütőtök-, áfonya- és egyéb ünnepi ételeket az eleje felé tegye a könnyű hozzáférés érdekében.

November: A nappali átrendezése

Ha már az ünnepekről beszélünk, akkor közeledik az idő díszítéséhez, miért ne tisztíthatná meg azokat a tereket, ahol karácsonyfákat és egyéb különleges ünnepi dekorációkat terveznek elhelyezni. Csalogassa meg a családi szobát, és végezzen bármilyen bútor költöztetést, hogy kevesebb tennivalója legyen az ünnepek beköszöntével.

Egy másik jó ötlet erre a hónapra az, hogy gyermekei átnézzék a régi játékaikat, és elindítsanak egy adománydobozt. Bátorítsd őket, hogy engedjék el azokat a játékokat, amelyekből kinőttek, és dobják el a törött játékokat. Ez segít nekik helyet teremteni a karácsonyra kapott új játékok számára.

December: Határozzuk el, hogy további dolgokat tisztítsunk meg

Ebben a hónapban sok minden van a tányérján, miért ne nyugodtan. A decemberi nagy projektednek élveznie kell az ünnepeket, és megszabadulnia mindentől, ami otthonában maradt, és amelyhez egész évben nem nyúltak hozzá.

Rátartott arra a bundára, amikor megtisztította a szekrényt, de soha nem viselte? Fontolja meg online értékesítését. Rájött, hogy már senki sem ül a fekvőhelyen? Jöjjön egy adománykocsi, hogy vegye fel, hogy egy másik család élvezhesse a nappaliban való pihenést.


Ezeknek a projekteknek nem kell egy hónapot igénybe venniük. Szánjon egy-két hétvégét minden hónapban, és otthona gyakorlatilag rendetlenség lesz az év végéig – és jövő januárban kezdheti újra.
Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok