5 Félelmetes PC-billentyűzet funkciók, amelyek nélkül senki sem maradhat nélkül

Avatar admin | 2021.01.28. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

A Corsair K95 számítógép fekete házzal és RGB kulcsonkénti világítással
Kalóz

Rengeteg szempont van, amikor új számítógépet vásárol, vagy a tökéletes asztali beállítást hozza létre. De a billentyűzetet soha nem szabad figyelmen kívül hagyni – főleg, hogy egy olcsó vagy rosszul megtervezett billentyűzet, amelyet nehéz beírni, sérülést okozhat.

Néhány billentyűzet funkció fontosabb, mint mások

A billentyűzet egyike annak a két elsődleges módnak, amelyben kapcsolatba lépünk számítógépünkkel. Ezért kiváló ötlet befektetni egy jóba, fantasztikus tulajdonságokkal. De nem minden billentyűzetfunkció kötelező. Ez nagyban függ a személyes ízléstől, például vezetékes vagy vezeték nélküli, számbillentyűtől vagy nem (kulcs nélküli) és méretét.

Más funkciók azonban változást hozhatnak a gépelési élményben. Az alábbiakban bemutatjuk az öt billentyűzetfunkcióra vonatkozó ajánlásainkat, amelyeket mindenkinek szüksége lehet.

Mechanikus kapcsolók

Cseresznye mechanikus kapcsolók
Cseresznye

Hagyja abba az olcsó billentyűzet használatát az új számítógépével ingyen kapott squishy kupolás kapcsolókkal. Nem tesz jót a kezének. A mechanikus kapcsolók általában kevesebb erőt igényelnek a billentyű megnyomásának regisztrálásához. Miután megszokta őket, gépelés közben általában kevesebb stresszt okoz az ujjai és a csuklója.

A mechanikus kapcsolók vezető márkája a Cseresznye, Németországban székhellyel rendelkező társaság. Kapcsolóit Cherry MX-nek hívják, és azok színkód: barna, kék, piros és fekete. A legtöbb ember elégedett az általános használati lehetőségekkel, mint a MX kék, amely kellemes „clickety-clack” hangzást kínál, vagy a halkabb MX Browns.

Vannak olyan saját mechanikus kapcsolási lehetőségek is, mint a Logitech és a Razer; ezek azonban szinte mind a Cherry MX termékeket próbálják utánozni.

Mechanikus kapcsolók megtalálhatók a laptopokon is, de általában játékmodellekhez vannak fenntartva.

ÖSSZEFÜGGŐ: Ha még nem próbáltál mechanikus billentyűzetet, akkor hiányolsz

USB áthaladás

RGB-megvilágított billentyűzet USB-kábellel az USB áthaladó portba.
SteelSeries

Az asztali számítógépek USB-meghajtású perifériái két idegesítő problémát vetnek fel: zsinórok kuszaságát hozzák létre, és fájdalom lehet a számítógép hátuljába dugni őket. Az USB áthaladás lehetővé teszi, hogy egy fontos perifériát csatlakoztasson a billentyűzet USB portjához.

Hihetetlenül kényelmes egy periféria, vagy akár egy meghajtó meghajtó csatlakoztatása az USB átjárón keresztül. Ráadásul könnyebb kezelni a kábelt vagy használni valamit rövidebb kábellel.

Az, hogy a billentyűzet rendelkezik USB porttal, még nem jelenti azt, hogy támogatja az átvitelt – egyes portok csak töltésre szolgálnak. Ha átjáró portot keres, győződjön meg arról, hogy a dobozon vagy a termékleírásban szerepel, hogy ez támogatott.

Kulcsonkénti háttérvilágítás

RGB világítású billentyűzet.
spacedrone808 / Shutterstock

A gombonkénti háttérvilágítás nagyon hasznos funkció laptopokhoz és asztali számítógépekhez. Ha sötét helyen használ laptopot – legyen az akár saját nappali, repülőgép vagy szabadban -, a megvilágított billentyűzet egyértelmű előny.

Asztali számítógépeken ugyanezen okokból hasznos, de ha RGB megvilágítású billentyűzetet kap, még hasznosabb. Létrehozhat például színkódolt billentyűzet területeket, hogy megkönnyítse egy adott kulcskészlet megkeresését játék közben, vagy nagyjából bármilyen más, a billentyűzetet igénylő termelékenységhez.

Kiömlésbiztos minták

Egy ember ömlött a kávé egy laptop.
Master1305 / Shutterstock

Ha van olyan tanács, amelyet pontosan nulla ember követ, akkor az lehet, hogy nincs ital a számítógép körül. Mindannyian csináljuk. És bármennyi felszerelést is kukáztunk miatta, csak azt mondjuk magunknak az örök hazugság: “Ezúttal óvatosabb leszek.”

Mivel mindannyian szeretünk élni a szélén, a legjobb, ha olyan tárgyakat vásárolunk, amelyek megvédhetik magukat. Megtalálhatja laptopok és asztali számítógépek kiömlésálló billentyűzettel. A különböző gyártók különböző megoldásokat alkalmaznak.

Például a kiömlési ellenállású Lenovo laptopok általában stratégiailag elhelyezett kifutó lyukakkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a folyadékok távozását nélkülözhetetlen alkatrészek károsítása nélkül. Ez a megközelítés azonban azt is jelenti, hogy hagynia kell kiszáradni a laptopot, mielőtt újra használhatja.

Vízálló billentyűzetek is léteznek, de a kiömlésállóság gyakoribb.

Médiagombok és kötetgörgő

Fekete billentyűzet, a jobb felső sarokban egy túlméretes hangerőgombgal.
Das billentyűzet

A funkciógomb-kombináció rosszul helyettesíti a médiagombokat. Igen, működik, de ugyanolyan hasznos, mint okostelefont használni okos hangszóró helyett. Más szóval, szívás.

A dedikált médiagombok megkönnyítik az életet webes lejátszók vezérlése, például a YouTube-ról és a Netflixről, valamint a fedélzeti alkalmazások, például a Spotify vagy a VLC. Ez azért van, mert vezérelheti őket anélkül, hogy levenné a kezét a billentyűzetről.

A dedikált médiakulcsok megtalálása elég egyszerű, de kevés billentyűzet rendelkezik hangerőgörgővel. A „görgő” kifejezést stand-inként használjuk a kerekekhez, a gombokhoz és a vízszintes görgőkhöz. Persze, folyamatosan lecsaphatja ezeket a Hangerő fel és le gombokat, de a hangerőgörgő gyors csavarása vagy megpörgetése sokkal könnyebb.

Ennek hozzáadása a billentyűzethez egy szép szolgáltatás, bár néha kissé furcsának tűnik. Ha nem tud gyomorral furcsa kinézetű kereket szerezni a billentyűzet szélén, akkor egy jó alternatíva egy hangkártya, amely hangvezérlő modullal vagy külső DAC-tal rendelkezik, hangerőgörgővel.

ÖSSZEFÜGGŐ: A billentyűzet médiagombjai minden modern böngészőben működnek


A minőségi billentyűzet elengedhetetlen annak, aki egész nap a számítógép előtt tölt. Ha talál egy billentyűzetet, amely tartalmazza ezeket a kötelező funkciókat, akkor csodálatos kiegészítője lesz a számítógépének, amely nélkül nem lesz képes megtenni.
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok