5 kedvenc alkoholmentes bor | SimplyRecipes.com

Avatar Gadam | 2021.01.13. 710 Views 0 Likes 0 Ratings

710 Views 0 Ratings Rate it

Ahogy többen ölelkeznek józan kíváncsiság és száraz januárban az alkoholmentes italok dübörögnek. Most rengeteget találhat mocktail receptek palackozott vagy dobozos alkoholmentes lehetőségek, amelyek kreatívabbak, mint pusztán a szódás, a gyümölcslé vagy a seltzer.

Akár egyáltalán nem iszik, akár csak egy kicsit tartózkodik az alkoholtól, számos szórakoztató kortyot lehet kipróbálni, beleértve az alkoholmentes bort is.

Miután belekóstoltam egy marokba, íme, mit tanultam, és az általam ajánlott palackokat.

Mit várhatunk az alkoholmentes boroktól

Mint aki élvezi és értékeli az igazi üzletet, nem voltam egészen biztos abban, hogy mit várhatok az alkoholmentes boroktól.

Tudtam, hogy valószínűleg nem találok olyan palackot, amelynek íze pontosan olyan lenne, mint az igazi boré, mivel a borkészítési folyamat adja a szőlőlének borszerű tulajdonságait: cserzőanyagok, árnyalt aromák, jellegzetes aromák, amelyek többnyire alkoholos alkohollal történő eltávolításával .

Reméltem, hogy olyan lehetőségeket reméltem, amelyeket olyan borokként kortyolgathattak, mint egy bor, egy szép pohárban, amelyek megtestesítik azt az érzést és ízt, amelyet az igazi bor élvezete ad.

A bor legalapvetőbb meghatározása az erjesztett szőlőlé, így alkoholmentes bor készítéséhez két lehetősége van: vagy palackozza a szőlőlevet, mielőtt megerjed. vagy hagyja, hogy a szőlőlé borrá erjedjen, majd alkoholizálja, vagy desztillációval távolítsa el az alkoholt. (Megjegyzés: Az alkoholizált borokban még mindig van egy kis alkohol, kb. 0,5% ABV.)

Kétféle módon készített palackból vettem mintát: az erjesztés előtt palackozott bor és az alkoholos bor. Találtam néhány szép választást, de érdekes módon azokat, amelyek tetszettek legkevésbé olyan borok voltak, amelyekben az alkoholt eltávolították. Egyik sem tette meg a végső listámat.

Itt van az öt.

Egy üveg félig üres alkoholmentes bor egy pohár zérómentes bor mellé.

Vörösbor: Navarro szőlőültetvények Pinot Noir szőlőlé

A családi üzemeltetésű Navarro szőlőültetvények a kaliforniai Anderson-völgyben tudják, hogyan kell nagyszerű bort készíteni, és kiderül, hogy remek bort is készítenek alkoholmentes bor. Miután megnyomta Pinot Noir és Gewürztraminer szőlőjét, a gyümölcslé nagy részét borokká változtatja, de annyit takarít meg, hogy palackozva legyen.

Megtaláltam őket Pinot Noir szőlőlé hogy a vörösbor kellemes helyettese legyen, bár inkább édes, mint száraz. Mivel a gyümölcslé borszőlőből készül, nem csalogatóbb és bonyolultabb, mint a sima régi szőlőlé.

A vörösborral ellentétben azonban a legjobban jól hűtve tálalható.

Fehérbor: Alain Milliat Jus mazsolababernet rózsa szőlőlé

Igen, ezt az üveget alkoholmentes rozéként forgalmazzák, de valójában nem rózsaszínű; inkább árnyalatát mély aranysárgának találtam. (Az alkoholmentes Chardonnay-t is mintáztam ettől a gyártótól, de túl édes és közönséges volt ahhoz, hogy versenyző lehessek.)

Azonban a Francia Cabernet rózsa szőlőlé Cabernet Sauvignon szőlőből készül, amelyet a szőlő cserzőhéjával préseltek, így kissé felépített. De mivel nem minden bőrt használnak, szép, élénk savtartalma is van, mint a fehérborban.

Bár a színe nem sikít a fehérborral, ez volt a legközelebb, amit találtam, és kellemes helyettesítő!

Alkoholmentes üveg bor

Pezsgő: TÖST

Amint a kedvenc alkoholmentes fehérbor választásomból láthatja, a választásaim között vannak kiemelkedők, és a TÖST egy másik!

TÖST valójában nem tartalmaz szőlőt, ezért ha ragacsos vagy, nem tarthatod úgy, hogy ez a pezsgő helyettesítője. Néhány különböző pezsgő lehetőség kipróbálása után azonban ez az üveg állt a legközelebb a pezsgő kinézetéhez, tapintásához és ünnepéhez.

A TÖST fehér teából, fehér áfonyából és gyömbérből készül. Mivel alapja tea, a bor száraz, cserzős szerkezetű, de az áfonya és a gyömbér lágyítja az italt, ízt és intrikát kölcsönöz. Enyhén édes, ropogós buborékokkal és száraz felülettel.

Rosé bor: Wölffer Estate Petite Rosé Verjus

Izgatott voltam kipróbálni ezt a szép rózsaszín palackot, mert rajongok a New York-i állami szőlőültetvény boraiért. Alkoholmentes rozéjuk verjusból készül, amely az éretlen borszőlő préselt lé.

Mivel a verjus éretlen szőlőből készül, általában túl savanykás ahhoz, hogy ilyet lehessen kortyolgatni. De van egy kis édesség a Petite Rosé Verjus, amely 100% Pinot Meunier szőlőből készül (a pezsgőgyártásban használt három hagyományos fajta egyike).

Ha vízzel kombináljuk és szén-dioxiddal befejezzük, az eredmény egy élénk, pezsgő alkoholmentes rozé, amelyet túl könnyen lehet inni.

Helyettesítő karakter: Proteau Ludlow Red

Annak ellenére, hogy bornak tűnik a pohárban, a Proteau-i emberek gyorsan rámutatnak, hogy alkoholmentes italaik nem igazán borhelyettesítőknek szánták, mivel ezek a bogyólé és a növényi összetett keverékek.

Egyetértek. Mindkét palackot, amelyet kipróbáltam, egy kicsit túl sok volt ahhoz, hogy kortyolgasson étellel, de úgy gondolom, hogy alkoholmentes választásuk a helyük azok számára, akik élvezik a bor testét és szájízét.

Bár nem rajongtam az eperlével készített üvegért, nem bántam a tintás, sötétlila palackot Proteau Ludlow Red, amelynek alapja a szederlé. A kamilla, a fekete bors, a hibiszkusz és más kivonatok önmagában is aromát és ízt adnak neki. Azt hiszem, ez egy érdekes vacsora előtti vagy utáni alkoholmentes ital.


Source link


710 Views 0 Ratings Rate it