7 alapvető kérdés, amelyet fel kell tenni a tető cseréje előtt

Avatar Gadam | 2021.03.16. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Háromszintes ház, fém tetővel
Ha egy szerelőnek felteszi a megfelelő kérdéseket, az nagyszerű megjelenésű tetőcseréhez vezethet, amely hosszú évtizedekig fog tartani. (Fotó a klasszikus fém tetőfedő rendszerek jóvoltából)

A háztulajdonosoknak utoljára mindenre szükségük van, ami növeli a stresszt. A sok régióban tapasztalható szélsőséges időjárási események miatt manapság különösen nem szívesen kell aggódni a tető miatt.

Amint a háztulajdonosok elkezdik fontossági sorrendjüket tavaszi lakásfelújítási projektek, a Fém tetőfedő szövetség mondjuk a legjobb módszer a nyugalom és a hosszú távú elégedettség biztosítására azzal kezdődik, hogy a telepítőknek megfelelő kérdéseket tesznek fel, jóval a csereprojekt beindulása előtt.

“A tető cseréje jelentős kiadás, és nagy hatással van az otthon kinézetére és teljesítményére” – mondta Renee Ramey, az MRA ügyvezető igazgatója. „Mivel nagyon sok változó létezik, ez stresszt és szorongást okozhat, ami a lakástulajdonosok nyugtalanságát keltheti abban, hogy jól döntenek-e.

“De ennek nem kell így lennie: a jó kérdések feltevése nagyban hozzájárul az aggodalomtól mentes és problémamentes döntéshozatalhoz.”

Az MRA szerint az első lépés egy jó hírű, képzett szakember megtalálása, aki alaposan és becsületesen értékeli a tető jelenlegi állapotát, és meghatározza, hogy szükséges-e cserélni.

Innentől kezdve a tetőcsere beruházás előtt a legfontosabb kérdések a következők:

1. Melyik opciók védik otthonát?

A legjobb tető elérése érdekében tervezze meg a legrosszabbat. Hurrikánok, tornádók, futótűz, hó, jégeső, jég, eső és szél: mérlegelje a régió kihívásait, és győződjön meg arról, hogy tetője úgy van-e kialakítva, hogy ellenálljon nekik.

A végső biztonság abban rejlik, hogy tudod, hogy a tető maximális védelmet nyújt bármi számára, amit a természetanya eldob, és nem csak abban reménykedni.

Fontolja meg a szükséges kiegészítőket, például a hóvédőket, a nagy ereszcsatornákat és a vízálló alátéteket, amelyek extra biztonságot nyújthatnak, és később elkerülhetik a további gondokat és költségeket.

2. Melyek a karbantartási igények?

Nem számít, milyen az anyag, minden tető jellemzően remekül mutat, ha teljesen új. Bizonyos anyagok, például az aszfalt, a rázkódás és az agyag különösen hajlamosak a karbantartási problémákra, például a moha, az algák és a gombák, különösen nedves és nedves éghajlaton.

Ellenőrzés nélkül ezek a kérdések a legjobb esetben is csúnyaak, a legrosszabb esetben pedig lerövidítik az élettartamot és komoly károkat okoznak a tetőn. A rendszeres, professzionális kezelések drágák és környezetre károsak lehetnek.

Kérdezzen az alacsony karbantartási igényű lehetőségekről, például a fém tetőfedésről, amelyekhez gyakran csak tiszta víz és gyengéd szappan szükséges, hogy továbbra is nagyszerű legyen.

3. Hogyan ellenőrizheti a tető teljesítményét?

Az anyagi és a munkaügyi garanciák nagyon fontosak. Ezen túlmenően ellenőrizze, hogy a tető független, hiteles forrásokkal rendelkezik-e a tűz- és jégeső-ellenállás, valamint az energiahatékonyság szempontjából.

Az A osztályú tűzvédelmi besorolású, Energy Star minősítésű „Cool Roof” tetők nagy nyugalmat jelentenek a futótűz elleni védelem és a hatékonyság maximalizálása szempontjából hideg és meleg időben egyaránt.

A folyamatos megtakarítás és védelem érdekében feltétlenül kérdezze meg telepítőjét a megfelelő szigetelésről és aljzatról, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen vagy meghaladja a regionális építési szabályokat.

4. Melyik tetőfedés választható szerkezetileg?

Számos erős tetőfedési lehetőség létezik, beleértve a palát és az agyagot, de ezek a nehézsúlyúak további megerősítést (és költséget) igényelhetnek a tető alapszerkezetében.

A hó- és jégterhelés jelentősen megnövelheti ezt a súlyt, ezért a hasonló megjelenésre vágyó háztulajdonosok érdemes választaniuk fém tetőfedés amelyek utánozhatják azokat az anyagokat.

A fém kiemelkedő szilárdságot nyújt a legsúlyosabb körülmények között, ugyanakkor négyzetlábonként sokkal könnyebb, ezért általában nincs szükség további szerkezeti megerősítésekre.

5. Mi a gyártó hírneve?

A tartósan tervezett és gondtalan teljesítményt és védelmet nyújtó tetők esetében a minőség számít. A legolcsóbb ajánlat gyakran nem a legjobb ajánlat.

Tudjon meg többet a javasolt anyagról, honnan származik, és arról, hogy a gyártónak jó hírneve van-e és kiáll-e termékei mögött.

Győződjön meg róla, hogy kiváló minőségű technikákat és anyagokat is használnak. Például a csúcstechnológiájú festékek és bevonatok hatalmas változást hozhatnak a tető tartósságában, teljesítményében és folyamatos karbantartásában.

Kérjen részleteket és ellenőrzést a telepítőtől a javasolt anyagjellemzőkkel kapcsolatban.

6. Hogyan választhatja ki a megfelelő stílust?

Ideális esetben egy új tető nagyon sokáig fog tartani, ezért fontos a megfelelő megjelenés kiválasztása. Ismét fontos figyelembe venni a regionális körülményeket, és soha ne helyezzük előtérbe a tervezés helyett a teljesítményt.

Például, még ha szereti is a fa rázkódását, ne használja azt tűzveszélyes területeken. Ehelyett olyan anyagot válasszon, mint a fém, amely utánozhatja a külsőt, de nem veszélyeztetheti a védelmet.

Próbálja ki a színeket és a különböző mintákat, mielőtt dönt: használjon olyan online eszközöket, mint a MRA megjelenítő hogy lássa, hogyan néz ki egy új tető valójában egy otthonban.

7. Melyik tetőfedési lehetőségek fenntarthatóak?

Vegye figyelembe a tető életciklusát, a leszakítástól a gyártáson át a hosszú élettartamig. Néhány anyag, például a fém tetőfedés, közvetlenül egy régebbi aszfalttető fölé telepíthető, hogy elkerülje a letépést és a hulladéklerakást.

Hosszú élettartamuk végén 100% -ban újrahasznosíthatóak, és akár háromszor is hosszabb ideig tarthatnak, mint más tetőfedő típusok.

Ezenkívül a kiváló minőségű, nagy teljesítményű bevonatokkal ellátott fémtetők a legjobb energiahatékonyságot kínálják minden tetőfedő anyag között.

További információkért és az ingyenes letöltésként elérhető átfogó vevői útmutatóért látogasson el a weboldalra www.metalroofing.com.

A lakossági fémtető-ipar képviseletében az Egyesült Államokban és Kanadában megalakult a Fém Tetőfedő Szövetség, hogy segítse a fogyasztókat a fémtetőfedés számos előnyének oktatásában.

Az MRA fő célja a minőségi fémtetőfedés szépségének, tartósságának és pénzmegtakarítási előnyeinek tudatosítása a háztulajdonosok körében, valamint a lakossági fémtető-ipar támogatása.

További információért keresse fel az MRA címet www.metalroofing.com.


Source link


25 Views 0 Ratings Rate it