A 10 legjobb eredeti tévésorozat az Amazon Prime Video-on

Avatar Gadam | 2021.03.23. 55 Views 0 Likes 0 Ratings

55 Views 0 Ratings Rate it

Amazon Prime Video mobilalkalmazás ikonra
BigTunaOnline / Shutterstock

Lehet, hogy az Amazon korai törekvése az eredeti programozásra kissé egyenetlen volt, de a Prime Video azóta a minőségi streaming sorozatok fő célpontjává vált. Íme 10 legjobb eredeti tévésorozat, amelyet az Amazon Prime Video-on közvetíthet.

Farsangi sor

Egy egyedülálló világban játszódik, amely részben sci-fi, részben fantázia, részben alternatív történelem, Farsangi sor egy természetfeletti csavarral járó gyilkossági rejtély. Orlando Bloom nyomozót játszik egy olyan világban, amely hasonlít a viktoriánus Angliához, ahol olyan mitikus lények, mint tündérek és faunák vándoroltak ki, hogy emberek között éljenek. Cara Delevingne a megkeményedett tündéri bűnözőként játszik együtt, akibe a nyomozó szerelmes. Stílusos és szemcsés sorozat, amely sikeresen mozog a műfajok között, miközben egy lebilincselő történetet mesél el összetett karakterekkel.

Nyomozó elvtárs

Egy percbe telik, mire körbefogja a fejét a fogalma körül Nyomozó elvtárs, amelyet rég elveszett román, 1980-as évekbeli tévésorozatként mutatnak be, amely az 1980-as évekbeli amerikai rendőrdrámák túlfújt stílusát utánozza. Valójában Brian Gatewood és Alessandro Tanaka amerikai vígjáték-írók alkotása.

Az előadást Romániában forgatták román színészekkel, majd amerikai sztárok, köztük Joseph Gordon-Levitt, Channing Tatum és Nick Offerman szinkronizálták angol nyelvre. Az alkotók parodizálják az amerikai fellépés túlzott machizmusát, valamint a hidegháború korszakának keleti blokkjának túlzott kapitalizmusellenes propagandáját.

Jó Omens

Terry Pratchett és Neil Gaiman szeretett regényéből adaptálva, Jó Omens egy komikus fantáziasorozat a jó és a rossz apokaliptikus harcáról. Az ellentétes oldalakat a meglepően cuki démon, Crowley (David Tennant) és Aziraphale angyal (Michael Sheen) képviseli.

A Menny és a Pokol erői elhatározták, hogy a Földet a csatatérükké teszik, de Crowley és Aziraphale ott már megkedvelték, és különféle sémákat indítanak az Antikrisztus felemelkedésének megakadályozására.

Hazatérés

Narratív podcastból adaptálva, Hazatérés az audio dráma világából nyitja meg történetét, Sam Esmail ügyvezető producer és rendező vezetésével (Mr. Robot). A műsor egy titokzatos vállalati kezdeményezésre összpontosít, amely az emberek emlékeivel kavar életük javítása jegyében.

Az első évadban Julia Roberts szerepel, mint tanácsadó, aki harci veteránokkal dolgozik, míg a második évadban Janelle Monae, mint nő, aki megpróbálja összerakni identitását. Mindkettő csúszós és feszült pillantást vet a tudatmódosító gyógyszerek veszélyes potenciáljára.

A csodálatos Mrs. Maisel

A címszereplő A csodálatos Mrs. Maisel Miriam “Midge” Maisel (Rachel Brosnahan), az 1950-es évek végén New York-i háziasszony, aki a stand-up comedy férfiak által uralt világában folytatja karrierjét. Az alkotó, Amy Sherman-Palladino az előadást gyorsan átgondolt, gyors tempójú, élénk színű ódává teszi az 50-es és 60-as évek számára (főleg New York Cityben), Midge-el a szórakoztató nők számára. Brosnahan életre hívja a pimasz (és néha fölényes) Midge-et, Alex Borstein pedig tökéletes Midge mogorva, de szívós menedzsereként, Susie-ként.

Egy Mississippi

Tig Notaro humorista a saját életének ihlette drámasorozat alkotója és főszereplője. Egy Mississippi egyfajta halon kívüli történet arról, hogy Tig leszbikus rádióműsorvezető édesanyja halála után Los Angelesből visszaköltözik Mississippi kis szülővárosába. De Notaro elkerüli a liberális főszereplő és a konzervatív városlakók közötti várható feszültséget, inkább árnyaltabb megközelítést alkalmaz. Tig több melegséggel, mint ellenszenvvel találkozik, még a kisvárosi élet ritmusait is felértékelődik.

Kis fejsze

Sok vita folyt arról, hogy Steve McQueené Kis fejsze egy antológiai tévésorozat vagy öt különálló játékfilm. Akárhogy is, mesterien tanulmányozza az 1960-as, 70-es és 80-as évek londoni nyugat-indiai bevándorló közösségének életét. Minden epizód (vagy film) önálló történet, kezdetétől kezdve a tárgyalóterem drámájától Mangrove a laza parti hangulatához Lovers Rock. McQueen elismert filmrendező (12 év rabszolgaság) irányítja és együtt írja az egyes részleteket.

Mesék a hurokból

Simon Stålenhag svéd művész idéző ​​illusztrációinak sorozatán alapul, Mesék a hurokból retro-futurisztikus sci-fi világot képzel el egy ohiói kisvárosban. A Loop egy titokzatos kutatóintézet, ahol a város sok lakosa dolgozik, és különböző projektjei furcsa hatásokat okoznak a város körül.

Minden epizód egy másik történetet tár fel, amely kapcsolódik a hurokhoz és az alapító családjához (akit Jonathan Pryce játszik). Az egyes részek átfedik egymást, de mégis önmagukban állnak, mint meditációk az emberiség természetéről.

Igazságkeresők

Régi munkatársak: Nick Frost és Simon Pegg (Shaun of the Dead, Forró Fuzzstb.) újra összeáll a természetfeletti vígjátékkal Igazságkeresők, mint alkotók és társsztárok. Frost és Samson Kayo szélessávú telepítési technikust játszik, akik furcsa eseményeket is nyomoznak álmos angol városuk körül. Mint Frost és Pegg együttműködése Edgar Wright-tal, Igazságkeresők keveri a geeky humort a műfaji mesemondás valódi elismerésével, beleértve néhány meglepően hátborzongató pillanatot.

Visszavonva

Trippy rotoscope animációs folyamat révén készült, Visszavonva egy pszichedelikus utazás a főszereplő Alma Winograd-Diaz (Rosa Salazar) elméjébe. Miután túlélt egy autóbalesetet, Alma idővel elakadhatott, és most kommunikálni tudott néhai tudós apjával, Jacobdal (Bob Odenkirk).

Vagy csak a családjában fennálló mentális betegségben szenved. Mivel Jacob ragaszkodik ahhoz, hogy lánya természetfeletti erőkkel rendelkezzen (és segítenie kell neki a saját gyilkosságának megoldásában), Alma megpróbálja meghatározni, mi valós és mi a károsult képzelet terméke.
Source link


55 Views 0 Ratings Rate it