A ‘Babylon 5’ visszatér az HBO Max-hez, és nem úgy néz ki, mint a szemét – Review Geek

Avatar admin | 2021.01.26. 113 Views 0 Likes 0 Ratings

113 Views 0 Ratings Rate it

A „Babylon 5” szereplői
Warner Bros. otthoni videó

A 90-es évek egyik legértékeltebb Sci-Fi sorozata volt Babilon 5, árnyalatokkal teli műsorok, fordulatos cselekmények és a televíziós műsorban a legkorábbi CGI-használat. Amíg az Amazon Prime-on volt, a műsor alacsonyabb szintű változata volt. Most visszatért HBO Max, és végül megint jól néz ki.

Ha rajongsz a Sci-Fiért, az űrdrámákért, ill Star Trek, magának tartozik, hogy megnézze Babilon 5. Híres módon J. Michael Straczynski (az alkotó) Biblia sorozatát küldte a Paramountnak, amely elutasította. Nem sokkal később, Star Trek: Mély tér 9 megvalósult, és a két műsor jó néhány hasonlóságot mutatott, amelyeket mindenki észrevett.

Babilon 5 a távoli jövőben egy mély űrállomáson zajlik. A sorozat nem sokkal két nagy verseny közötti háború befejezése után kezdődik, és az állomás célja, hogy a sok versenyt összefogja, hogy megértést találjon. Nem sokkal később az állomásparancsnok véletlenül belebotlik egy vallásszerű alakba, aki a környék egyik nagy versenyén áll – ha figyelted DS9, ez valószínűleg hihetetlenül ismerősen hangzik.

De a hasonlóságok ellenére a műsorok nem lehetnek mások. Természetesen, Babilon 5 megvannak a maga idegen fajai, saját kormányzati formája. Itt nem találja a Föderáció megfelelőjét, csak erőteljes versenyek, amelyek óvatosan táncolnak egymás körül. De hol Babilon 5 kiváló volt a bonyolult történetmesélés.

Elsajátította az új cselekmények bevezetését és a régiek feloldását, és az alkalmazkodást, ha egy szereplő elhagyta (vagy visszatért!) Az előadást. Két ősi faj közötti nagy háborúról szóló rejtélyek merülnek fel, és minden döntés életet vagy halált varázsolhat egy teljes galaxisra. Mindezen tétekkel együtt a műsor időt szán a kis emberekre, a szerelem, az öröm, a bánat és a gyűlölet történetére. Árulásból és barátságból.

Babilon 5 lassú égés, de megéri az időt. Különösen most, amikor a műsor ismét jól mutat. Eredetileg szélesvásznon vették fel, és 4: 3 arányban vágták vissza, mivel a legtöbb tévé négyzet alakú volt a nap folyamán. De a műsornak nem volt nagy költségvetése, ezért inkább az olyan gyakorlati hatásokra támaszkodjon, mint Star Trek űrjeleneteknél a CGI-re támaszkodott. A CGI-t azonban nem széles képernyőn hozták létre.

Későbbi kísérletek arra, hogy a műsor szélesvásznú tévéken működjön, a CGI-szekvenciák levágásával és beolvasásával jártak. A tetejét és az alját levágták, a többit kinyújtották, hogy illeszkedjen a szélesvásznú képarányhoz. Ez több okból iszonyatosan sikerült. Ennek része volt a részletesség, a szín és a hűség elvesztése. De ez csak egyre rosszabbá vált számos olyan jelenetnél, amelyek az élőszereplést és a CGI-t egyesítették; az élő akciók jelenetei is szenvedtek.

A műsorban gyakran szerepelnek olyan karakterek, akik vonaton haladnak egy űrállomáson, a teljes hátteret CGI tölti ki. Ahol egyszer a távolban mezőket, házakat és termőföldeket lehetett látni, a frissítés mindent szürke foltokká változtatott. Nem ritka, hogy hosszú sorrendben lövést hajtanak végre az űrből az állomás ablakába vagy egy vadászhajóba. De bár láthatja azt a személyt is, akit nagyítunk, homályos rendetlenségnek tűnt.

Most a legújabb Babilon 5 a széles képernyős kiadás kihagyásával helyrehozza a dolgokat. A műsor eredeti 4: 3 formátumához ragaszkodik, és visszaadja a CGI-effektusokat korábbi dicsőségüknek. Ne várjon túl sokat; ez még mindig a 90-es évek CGI-je egy tévéműsor költségvetésénél. De jobban néz ki, mint régen.

Streamelhetsz Babilon 5 ma tovább HBO Max, vagy vásárolja meg Amazon Prime.
Source link


113 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok