A Chrome OS 91 rejtett kísérleti funkcióinak engedélyezése

Avatar admin | 2021.06.07. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Ha frissített a Chrome OS 91-re, van néhány rejtett funkció, amelyet bekapcsolhat, köztük egy új szemetes mappa és egy kényelmesebb felület a progresszív webalkalmazások számára. Van egy mód arra is, hogy manuálisan engedélyezze a Chrome OS Live Captions alkalmazását azok számára, akik még nincs meg.

Ezek a funkciók szándékosan vannak elrejtve – még mindig a kísérleti szakaszban vannak, és még nem állnak készen a teljes kiadásra. A jövőbeni Chrome OS-frissítések valószínűleg hozzáadják őket alapértelmezett képességként, de ha korán szeretné kipróbálni, akkor megteheti. Az egyes funkciók engedélyezéséhez mindent meg kell tennie, és előfordulhat, hogy ezek nem fognak megfelelően működni, de megmutatjuk, hogyan.

Hogyan lehet engedélyezni Chrome OS-ek kuka mappa

Kezdjük azzal a rejtett funkcióval, amelyet a legtöbb Chromebook-felhasználó szeretne: Egy dedikált kuka mappa, amely ugyanúgy működik, mint a törölt fájlok foglalata Windows és Mac rendszeren. Ugyanannyi Chromebook-felhasználó fájdalmasan tudatában, A Chrome OS nem engedélyezi az eltávolított fájlok visszaállítását – de ezt módosíthatja a kuka mappájának engedélyezésével.

Ha a Chrome OS kukája be van kapcsolva, a törölt fájlok a mappába kerülnek, ahol addig maradnak, amíg vissza nem állítja vagy véglegesen törli őket. A kuka mappa a fájlkezelő ablakból érhető el.

A Chrome OS kuka mappája a Chrome kísérleti zászlók menüjében engedélyezhető:

 1. Egy új Chrome lapon lépjen a következő helyre: chrome: // flags / # files-trash
 2. Állítsa a zászlót „Engedélyezve.”
 3. Indítsa újra a Chrome-ot, majd indítsa újra a Chromebookot.

Hogyan engedélyezhetem a tabbed progresszív webalkalmazások ablakai a Chrome OS 91-ben

A progresszív webalkalmazások (PWA) olyan webalapú alkalmazások, amelyek úgy néznek ki és futnak, mint egy helyileg telepített szoftver, de kevesebb helyet foglalnak el a merevlemezen. A legtöbb PWA egyetlen ablakban fut, de a böngésző fülén külsőleg nyit meg linkeket, így néhány PWA kevésbé hatékony, mint az oldal böngészőbe történő betöltése (rád nézve, YouTube).

Szerencsére a Google hamarosan megvalósítja a füles PWA navigációt a Chrome OS-en, így több linket vagy dokumentumot nyithat meg egyetlen PWA-ablakban, és könnyedén cserélhet közöttük, de korán megkapja a funkciót, ha bekapcsolja ezt a kísérleti funkciót a Chrome zászlók menüben .

 1. Nyisson meg egy új Chrome fület, majd lépjen a következő oldalra: chrome: // flags / # enable-desktop-pwas-tab-strip
 2. Válassza a lehetőséget „Engedélyezve” a legördülő menüből.
 3. Következő lépés: chrome: // flags / # enable-desktop-pwas-tab-strip-link-capture
 4. Állítsa ezt a zászlót „Engedélyezve” is.
 5. Indítsa újra a Chrome-ot, amikor a rendszer kéri a változtatások mentését.
 6. Indítsa újra a Chromebookot.

A PWA legközelebbi telepítésekor egy párbeszédpanel megkérdezi, hogy futtatni szeretné-e a PWA-t fülekkel.

A már telepített PWA-k megnyitásához füles ablakkal kattintson a jobb gombbal az alkalmazás ikonjára az asztalon, és válassza a lehetőséget Új ablak> Új füles ablak.

Hogyan turn on Live Captions a Chrome OS-ben 91.

Végül van egy lehetőség az Élő feliratok bekapcsolására egyes felhasználók számára. Azok számára, akik nem tudják, a Chromebookon található Live Caption ugyanaz az AI-alapú, élő átírási funkció, amely bármilyen hangot a képernyőn látható felirattá alakít Android-eszközökön. A funkció akkor is működik, ha a hangerő ki van kapcsolva vagy ha offline állapotban van. A Live Captions várhatóan mindenki számára elérhetővé vált a Chrome OS 91 kiadásával, de néhány eszköz még mindig nem rendelkezik vele.

Ne aggódjon, de képes lehet rá, hogy rá tudja váltani.

 1. A Chrome böngészőablakban nyissa meg: chrome: // flags / # enable-accessibility-live-caption
 2. Állítsa a zászlót „Engedélyezve.”
 3. Indítsa újra a Chrome-ot a módosítások alkalmazásához.
 4. Indítsa újra a Chromebookot.
 5. Nézze meg Élő felvételi útmutatónkat arról, hogy miként engedélyezheti (és letilthatja) a funkciót Chromebookján az újraindítás után.

Lehetséges, hogy az Élő feliratok még a zászló bekapcsolása után sem fognak működni, mint sNéhány felhasználó hibát lát, hogy eszközük nem tudja letölteni a szükséges beszédfájlokat. Van egy megoldás erre, de ennek csak ideiglenesnek kell lennie, mivel befolyásolja az átírás pontosságát.

 1. Még egyszer a Chrome-ban lépjen a chrome: // flags / # enable-accessibility-live-caption-soda.
 2. Válassza a lehetőséget “Tiltva” a dobozból.
 3. Indítsa újra a Chrome-ot, majd indítsa újra a Chromebookot.

Az újraindítás után a Live Captions-nak most már működnie kell – de mindenképpen engedélyezze újra a # enable-accessibility-live-caption-soda megjelölés a jövőben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy letöltötték a legújabb beszédfelismerő fájlokat.

[[Android rendőrség]


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok