A Composer telepítése és használata, a PHP Dependency Manager – CloudSavvy IT

Avatar admin | 2021.01.30. 34 Views 0 Likes 0 Ratings

34 Views 0 Ratings Rate it

PHP logó

Zeneszerző a PHP közösség átmenő függőségkezelője. Leegyszerűsíti a külső csomagok telepítését, frissítését és használatát. A csomagokat nyilvános és magán tárolók tárolhatják, a legnépszerűbb projektek pedig a Csomagoló.

A Composer telepítése

A zeneszerző olyan közösségi erőfeszítés, amely nem kapcsolódik a PHP-hez. PHP PHAR archívumként terjesztik innen: getcomposer.org. Egyes Linux disztribúciók tartalmazzák a Composert a szoftvertárakban, de az ilyen módon történő telepítés általában elavult verziót nyújt.

A folytatás előtt ellenőrizze, hogy telepítve van-e a PHP. A PHP 5.3 a legrégebbi támogatott verzió az írás idején. Szüksége is lesz git és unzip a rendszerén, ha forrásból akar csomagokat telepíteni.

A Composer automatizált telepítési parancsfájlt biztosít. Először töltse le a telepítőt a munkakönyvtárába:

curl https://getcomposer.org/installer -o composer-setup.php

Most ellenőriznie kell a telepítő kivonatát, hogy ellenőrizze, nem hamisították-e meg. Utal Zeneszerző honlapja hogy ellenőrizze a legújabb hash-t és beszerezze a minta ellenőrző kódot.

Ezután használja a telepítő szkriptet a Composer telepítéséhez:

php composer-setup.php --install-dir=/usr/local/bin --filename=composer

Ezzel letölti a Composer alkalmazást /usr/local/bin, lehetővé téve számára, hogy az útjában üljön a többi futtatható fájl mellett. Próbálja futni composer a héjában, hogy ellenőrizze, hogy minden működik-e. Meg kell jeleníteni a zeneszerző verzióját, amelyet az elérhető zeneszerzői parancsok listája követ.

Pillanatkép a zeneszerző súgó kimenetéről

A Composer jövőbeni frissítéséhez futtassa composer self-update. Ez automatikusan felváltja a Composer bináris verziót a legújabb kiadással. Nem kell használni a composer-setup.php szkriptet újra, így most törölheti.

A projekt előkészítése

Létre kell hoznia a composer.json fájl a projekt munkakönyvtárába, mielőtt elkezdené használni a Composer alkalmazást. Fuss composer init interaktív módon létrehozni. Ezzel beállíthatja az alapkonfigurációt.

A Composer init parancs képernyőképe

Kövesse a parancssori utasításokat, és adjon meg információkat a projektjéről, például a nevéről, a leírásról és a szerző részleteiről. A csomagnevek a vendor/package szintaktika a szerzők közti konfliktusok elkerülése érdekében a nyilvános adattárakban. A Packagist felhasználónevét használja vendor összetevő.

A legtöbb kulcs be composer.json opcionálisak, hacsak nem szándékozik közzétenni a kódbázisát a Packagistban. A fájl felépítésének teljes leírását a Zeneszerző dokumentációja webhely.

Csomagok telepítése

A projekt segítségével csomagokat adhat a projekthez composer require parancs:

composer require vendor/package

Keresse meg a telepítendő csomagokat a Csomagoló weboldal. Hozzáadódnak a require szakasz a projektjeiből composer.json fájl. A telepítés után a csomag forrása a vendor mappát a projekten belül.

A Composer.json fájl képernyőképe

A zeneszerző támaszkodik szemantikai változat a csomagfrissítések kezeléséhez. Az egyes telepített csomagok pontos verziója írva van composer.lock a projekt könyvtárában. Ez lehetővé teszi a Composer számára, hogy azonosítsa a telepítendő csomagot composer.json azt jelzi, hogy a verziók tartománya elfogadható.

Mindkettőt el kellene követnie composer.json és composer.lock a forrás ellenőrzésére. Ezután a projektjén dolgozó más fejlesztők futtathatók composer install hogy megszerezd az összes általad meghatározott függőséget.

Az olyan csomagok, mint a tesztfutók, fejlesztési függőségként jelölhetők meg a --dev zászló a require parancs. Szétválnak a require-dev szakaszon belül composer.json. A csomagok telepítésekor használja composer install --no-dev a fejlesztési függőségek kizárása. Ez akkor hasznos, ha a Composert telepítési parancsfájlokban és CI-rendszereken belül használja.

Csomagok frissítése

Meg kell próbálnia frissíteni a csomagjait, hogy ne maradjon le a biztonsági és hibajavításokról. Futtassa a composer outdated parancsot a `composer.json` függőségi listájának megtekintéséhez, amelyeknek új verziói állnak rendelkezésre.

A frissítések alkalmazásához futtassa composer update. Ez tiszteletben tartja a szemantikus verziók kialakítását, és lehúzza az egyes csomagok legújabb verzióját, az Ön által megadott verziókényszereken belül composer.json. A következővel jelölt csomag: ^1.2 1.2.x-re vagy 1.3.x-re frissül, de nem 2.0-ra. Az Zeneszerző dokumentumok tartalmazzon részletes információkat arról, hogy az eszköz hogyan oldja meg a verziókényszer különböző formáit.

A csomag frissítése automatikusan átírja a composer.lock fájl az új verzió megadásához. A projekten dolgozó más fejlesztők újra futtathatják composer install hogy pontosan megkapja az Ön által használt csomagokat.

A zeneszerző Autoloader

Az automatikus beillesztés a preferált mechanizmus a forrásfájlok felfedezésére a PHP-ben. A zeneszerző első osztályú támogatást nyújt az automatikus szólózáshoz; legtöbbször csak az automatikus letöltője lesz a szükséges fájl require_once() a projekten belül.

A függőségek telepítésekor a Composer automatikusan ír egy automatikus adót vendor/autoload.php. A csomagok meghatározzák, hogy miként kell automatikusan beilleszteni őket a autoload mező composer.json. Ezt be kell állítania a saját projektjéhez, hogy a Composer a fájljait is automatikusan tölthesse:

{
  "autoload": {
    "psr-4": {
      "ExampleProject\": "src/"
    }
  }
}

A fenti kódrészlet a projekt segítségével konfigurálja a projekt automatikus beillesztését a PSR-4 szabvány. Codebase erőforrások a ExampleProject névtér lesz leképezve a fájlokon belül src könyvtár – például use ExampleProjectExampleClassesMyClass automatikusan require_once("src/ExampleProject/ExampleClasses/MyClass.php").

Az egyetlen fájl, amelyet manuálisan kell megadnia require_once() maga az autoloader:

require_once(__DIR__ . "/vendor/autoload.php");

A sort a lehető leghamarabb hozzá kell adnia az alkalmazásához. Ez biztosítja, hogy az automatikus újbóli beillesztés engedélyezve legyen, mielőtt megkezdené az osztályok és interfészek fogyasztását a kódalapon belül.

Előfordulhat, hogy kényszeríteni kell az autoloader regenerálását. Ennek gyakran az az oka, hogy Ön frissítette a projektjét autoload konfiguráció. Futhatsz composer dump-autoload igény szerint új autoloadert írni.

Összegzés

A Composer leegyszerűsíti a PHP fejlesztését azáltal, hogy biztosítja az alapnyelvből hiányzó függőségkezelőt. A Composer használatával könnyen beilleszthet harmadik fél kódját a projektjeibe, anélkül, hogy manuálisan kellene letöltenie a forrásfájlokat és naprakészen tartania őket.

A zeneszerző beépített autoloader-je lehetővé teszi a telepített csomagok elérését, különösebb munka nélkül. Az eszköz is tartalmaz egy szkript futót amely lehetővé teszi a kódbázison belüli feladatok végrehajtását parancsok hozzáadásával a scripts blokkolni composer.json. Használat composer run my-script a szkript futtatásához.


Source link


34 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok