A COVID-19 vakcina indikációi immunhiányos betegek számára

Avatar Gadam | 2021.08.26. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Amikor csak lehetséges, töltse ki az mRNS COVID-19 oltási dózisokat (beleértve az elsődleges 2-adag sorozatot és a kiegészítő adagot) legalább 2 héttel az immunszuppresszív terápia megkezdése vagy folytatása előtt.

A COVID-19 elleni védőoltás időzítésekor figyelembe kell venni a jelenlegi vagy tervezett immunszuppresszív terápiákat, valamint a beteg egészségi állapotának és a vakcinára adott válasz optimalizálását.

Ha nem lehetséges a teljes COVID-19 vakcinasorozat (azaz 2 dózis mRNS COVID-19 vakcina vagy egyetlen Janssen COVID-19 vakcina adag) előzetes beadása, akkor továbbra is vakcinázhatja az immunszuppresszív kezelésben részesülő betegeket.

Az immunszuppresszív terápia elhalasztására vonatkozó döntések során a COVID-19 vakcinázás befejezésekor figyelembe kell venni a betegnek az alapbetegségével kapcsolatos kockázatait. Emellett bizonyos betegpopulációk (pl. Csontvelő -transzplantációs betegek ablatív terápia után) további egyedi megfontolásokat indokolhatnak. A beteg klinikai csapata a legalkalmasabb arra, hogy meghatározza az immunhiány mértékét és az oltás megfelelő időpontját.


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it