A csicseriborsólisztnek nagy sütőereje van

Avatar admin | 2021.04.22. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Itt van egy PSA minden csicseriborsó rajongónak: Ha még nem csicseriborsólisztből főzött, akkor lemarad. A szárított, őrölt garbanzo babból készült lisztnek kifejezetten diós íze van, könnyű, porszerű textúrával és aranyszínű árnyalattal, amely minden főzési módban hangsúlyos. És mint maga a sokoldalú csicseriborsó, a csicseriborsólisztnek is sokféle felhasználása van. Szorosan megkötheti az összetevőket, sűrítheti a leveseket és a pörkölteket, és olyan süteményeket készíthet, amelyek tökéletesen megfelelnek a sütéshez, kielégítően aranyos eredményre.

A csicseriborsóliszt, amelyet szerte a világon cici-, gram- és besanlisztnek is neveznek, a mai világban megáldja a gluténallergiákat és a kíváncsi szakácsokat, akik bővíteni kívánják lisztkészletüket. Néhány sós palacsinta, például a franciaországi socca és az olasz farinata, a csicseriborsólisztet olyan tésztában használja fel vízzel, amelyet forró serpenyőben olívaolajban főznek, amíg a széle ropogós lesz, de a közepe puha és kissé krémes marad. Dél-Franciaországban a panisse nevű finom csicseriborsó snackeket olyan tésztával készítik, amelyet lassan párolnak, amíg sűrű és pudingos nem lesz. Ezután egy tálcába öntik, hogy kihűljön és megkeményedjen (mint a polenta), formákra vágva, majd rántva vagy serpenyőben megsütve.

A szárított, őrölt garbanzo babból készült lisztnek kifejezetten diós íze van, könnyű, porszerű textúrával és aranyszínű árnyalattal, amely minden főzési módban hangsúlyos.

Indiában a csicseriborsólisztet használják az úgynevezett sós palacsintákban pudla és a kedvenc sült zöldséges ételemben, a pakorákban. A mexikóvárosi indiai, kelet-afrikai és mexikói konyha ihlette Masala y Maíz étteremben az újhagyma hosszú szálait csicseriborsólisztes tésztába mártják és megsütik. A hagyma édes és gyengéd lesz sütés közben, palástja a tésztában, és hosszú gubancban szolgálják fel különféle mártásos mártásokkal, amelyek emlékezetem szerint csípős kurkuma raita és kézzel vágott salsa verde lehetnek.

Csicseriborsólisztes sült hagyma

A csicseriborsó tésztában sült újhagyma összefonódása arra ösztönzött, hogy kisebb, harapásméretű újhagymadarabokat süssek, miközben a San Francisco-i Zuni Caféban sous szakácsként dolgoztam. Készítenék egy tésztát, amely a csicseriborsót és az általános lisztet ötvözi, és a hagymát egy friss tormakrémmel, koriander salsa verdével vagy egyszerűen egy friss citromlével szolgálják fel.

A csicseriborsólisztben ütött és sült újhagymának ezt a receptjét a fentiek ihlették. Azt akartam, hogy a tészta kissé testesebb legyen, ezért tápiókalisztet, csicseriborsólisztet és fűszereket, köztük köményt, chilei pelyheket és kurkumát adtam hozzá az élénkség és a citrusfélékhez hasonló repedés érdekében. A kukoricakeményítőhöz (amely remek helyettesítő) hasonlóan a tápióka liszt is nemcsak sűríti a tésztát, hanem könnyű édességet is ad hozzá, amely jól működik az újhagymával. Ahogy a megtépázott újhagymát áthelyezi a forró olajba, meg kell győződnie arról, hogy laposak-e, de azt is, hogy a hagymadarabok csak össze vannak-e húzva, így sütve énekelnek és ragaszkodnak egymáshoz. Az eredmény egy olyan fritt, amely hihetetlenül könnyű, finom és kissé hasonlít a széthúzható kenyérhez. Javaslom, hogy szakítsa le a részeket, és mártsa bele petrezselyemmel pettyezett elvékonyított tejfölbe. Ezek mindenképpen kézi élelmiszerek, és nincs szükségük villára vagy késre.


Forrás


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok