A Firefox privát böngészési módjának megnyitása billentyűparancs segítségével

Avatar Gadam | 2021.01.12. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Firefox logó egy lila háttér

Ha a weben böngész a Mozilla Firefox segítségével, és gyorsan szeretné megnyitni a Saját ablak, nem kell menüt keresni. Így kezdheti meg a privát böngészést a Firefox-ban csak egy billentyűparancs segítségével Windows, Linux és Mac rendszeren.

Először nyissa meg a „Firefoxot”. Bármely aktív Firefox ablak esetén nyomja meg a következő parancsikonok egyikét, a számítógép platformjától függően.

  • Windows vagy Linux: Nyomja meg a Ctrl + Shift + P billentyűkombinációt
  • Mac: Nyomja meg a Command + Shift + P billentyűkombinációt

Ezt követően új Privát ablak nyílik meg.

Példa egy Firefox Private ablakra Windows 10 rendszeren.

Privát módban mindig megmondhatja, mert a Firefox egy speciális „Privát” logót tartalmaz az eszköztáron, amely egy karneváli maszk sziluettjének tűnik egy körön belül.

A Firefox Private böngészőmaszk logója a Windows 10 rendszerben.

A privát ablak használata közben a Firefox nem tárolja a böngésző előzményeit, a cookie-kat vagy az elmentett űrlapadatokat az ablak bezárása után. Akkor is manuálisan kell törölnie a letöltéseket és könyvjelzőket, ha a privát munkamenet során hozzáadta ezeket.

A privát ablakban a Ctrl + T (vagy a Firefox menü) segítségével annyi fület nyithat meg, amennyit csak akar, és ezekre a Privát mód funkciói is vonatkoznak.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a Privát mód megvédheti Önt a helyi gépen való alkalmi szimatolástól, mégis nem véd böngészési előzményei a felkeresett webhelyekről, hirdetéskövető hálózatokból, vagy bármelyik eszközből, amelyet az internethez való csatlakozáshoz használ, például iskoláját, munkahelyét vagy internetszolgáltatóját.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan működik a privát böngészés és miért nem nyújt teljes adatvédelmet

Ha készen áll a privát móddal, egyszerűen zárja be az ablakot a szokásos módon, különben használhatja az Alt + F4 billentyűkombinációt Windows és Linux rendszeren, vagy a Command + Shift + W billentyűkombinációt Mac rendszeren. Jó szórakozást az interneten való böngészéshez!
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it