A Flameshot, egy Linux Screenshot eszköz használata – CloudSavvy IT

Avatar Gadam | 2021.02.26. 48 Views 0 Likes 0 Ratings

48 Views 0 Ratings Rate it

Lángolt egy hatékony képernyőkép a Linux asztalhoz. A képernyőképeket intuitív eszközök segítségével rögzítheti és jegyzetekkel elláthatja. A kész képeket a vágólapra másolja, a fájlrendszerébe menti vagy az Imgur fájlba feltölti.

Elkezdeni

A Flameshot megtalálható a legnépszerűbb Linux disztribúciók csomagtáraiban. Van egy hordozható is AppInage közvetlenül letölthető.

A Flameshot v0.8 kiadási sorozata, amelyet tavaly indítottak, támogatást adott a Windows és a MacOS rendszerekhez. Az összes támogatott platform telepítési útmutatója megtalálható a Flameshot weboldal.

Gyakran érdemes használni a Flameshot-ot fő képernyőképként. A Linux kulcs összerendelések alapértelmezés szerint nincsenek beállítva. A konfiguráláshoz az asztali környezet billentyűzetbeállításait kell használnia. A Flameshot útmutatást nyújt hasznos kiindulópontok a Gnome és a KDE számára.

Próbáld megkötni a PrtScr kulcs a flameshot gui parancs. Ez megjeleníti a Flameshot grafikus rögzítési felületét, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a kivágandó régiót. Ehhez kulcsot is köthet flameshot screen -p ~/Screenshots. Ez rögzítené a jelenlegi monitort, és elmentené a képet a Screenshots mappába.

Alapvető rögzítések

flameshot gui elindítja a grafikus rögzítési környezetet. Nyomja meg az Enter billentyűt a teljes képernyő képernyőképének elkészítéséhez, vagy használja az egeret a vágási régió meghatározásához.

Miután létrehozott egy képernyőképet, számos eszköz jelenik meg, amelyek lehetővé teszik kommentárok létrehozását. Válasszon ki egy eszközt, például téglalapot vagy nyíl, és az egérrel rajzolja rá a képernyőképre.

Az aktív eszköz színét úgy változtathatja meg, hogy rákattint a jobb egérgombbal, és a radiális menüből választ. A lökethossz szélességének beállításához görgesse az egér kerekét.

Az átfogóbb eszközbeállításokhoz az Space panel megnyomásával férhet hozzá az oldalsó panel megnyitásához. Ez teljes színpalettát és vastagságú csúszkát biztosít.

Az oldalsó panel tartalmazza az aktuális képre alkalmazott kommentárok listáját is. Kattintson az előzmények bejegyzésére az adott verzióra való visszatéréshez, amely lehetővé teszi a nem kívánt kiegészítés-sorozat gyors visszavonását.

Gyorsbillentyűket

Ha egy rögzítéssel dolgozik, használja a Ctrl + C billentyűkombinációt, hogy azonnal másolja a vágólapra. A Ctrl + S a képet a fájlrendszerébe menti, megjelenítve egy fájlböngészőt, így kiválaszthatja a mentési helyet.

A kijelölési területet a nyílbillentyűkkel mozgathatja. Ez 1 képpontos lépésekben működik. A kijelölési terület átméretezéséhez használja a nyílgombokat, miközben a Shift billentyűt lenyomva tartja.

A Flameshot számos annotációs eszközt kínál. Vannak vonal, nyíl, téglalap és ellipszis alakzatok. Használja a tollat ​​szabadkézi rajzoláshoz, vagy a jelölővel a kiemelő stílusú effektus hozzáadásához.

A szöveges eszköz alapvető szöveges támogatást nyújt. A betűkészlet beállításait az oldalsó panel segítségével módosíthatja. Van még egy pixelate eszköz, amely lehetővé teszi, hogy elhomályosítsa azokat az információkat, amelyeket nem szeretne felvenni a képernyőképre.

A lépések sorozatának képernyőfelvételénél használja a számláló buborék eszközt. Ez automatikusan beszúr egy kört, amely az aktuális lépésszámot tartalmazza. Az eszköz minden egyes használatakor a szám eggyel növekszik.

Átméretezze és mozgassa a rögzítési területet az egérrel. Az aktuális rögzítés méretei mindig az átméretezés eszköz címkéjén jelennek meg.

Rögzítés és megosztás

Kattintson a rögzítés oldalán található rögzítő ikonra, hogy a képet az asztalra rögzítse. Ez lebegni fog, miután bezárta a Flameshot fő felületét.

A képernyőképet elküldheti egy másik alkalmazásba, ha rákattint a „téglalap nyíllal” gombra, amely a tű gomb közelében jelenik meg. Ez megnyitja a rendszer alkalmazásválasztóját, így kiválaszthatja a használni kívánt programot.

A Flameshot beépített támogatást nyújt az Imgurba történő közvetlen feltöltésekhez. Az azonnali feltöltés megkezdéséhez kattintson a felhőre egy nyíllal. Megjelenik egy felugró ablak, amely lehetővé teszi a feltöltött kép megtekintését vagy annak URL-jének másolását.

Konfiguráció

A Flameshot konfigurációs képernyője lehetővé teszi néhány alapértelmezés kezelését. Hozzáférhet a Flameshot ikonról a tálcán, vagy futtatásával flameshot config.

Az Interface fül lehetővé teszi a Flameshot megjelenésének megváltoztatását. Állítsa be a fő téma színét (általában lila) és a kontrasztos akcentus színét. Van egy csúszka is, amely beállítja a háttér átlátszatlanságát, eltakarva a monitor területét a rögzítési régión kívül.

A képernyő alján található Gombválasztás lista lehetővé teszi az eszközök eltávolítását a kezelőfelületről. Ha vannak olyan eszközök, amelyeket soha nem használ, kapcsolja ki őket, hogy csökkentse a rendetlenséget a rögzítés során.

A Fájlnév szerkesztő fül testreszabja a fájlnév formátumát, amikor a Flameshot képet ment. A gombokkal egyedi formázót készíthet a rendelkezésre álló időalapú változók közül. Hozzáadhatja saját szövegét a „Szerkesztés” mezőbe – értéke Screenshot-%T képeket ment az aktuális idővel, előtaggal Screenshot-.

Végül az Általános fülön konfigurálhatja a különböző Flameshot viselkedéseket. Ide tartozik az alapértelmezett képmentési útvonal, valamint az, hogy a Flameshot elindul-e a rendszer indításakor. Engedélyezheti az Imgur URL-ek automatikus vágólapra történő másolását a feltöltés befejezése után („URL másolása feltöltés után”), vagy kikényszerítheti a rögzített képek helyi mentését, miután átmásolták őket a vágólapra („Kép mentése másolás után”).

Konfigurációs fájlokat importálhat és exportálhat az ablak alján található vezérlők segítségével. Ez segít a beállítások újrafelhasználásában több gépen.

Parancssori használat

A Flameshot számos parancsot tartalmaz, amelyeket a GUI indítása nélkül is használhat:

  • flameshot full -c – Rögzítse az összes monitorját, és másolja a vágólapra.
  • flameshot screen -p – Rögzítse a jelenlegi monitort, és mentse az alapértelmezett mentési helyre.
  • flameshot screen -n 2 -p ~/captures – Rögzítse a második monitort, és mentse a ~/captures mappába.
  • flameshot screen -d 2000 – 2 másodperc késés után rögzítse aktuális monitorját.

A -c, -p és -d zászlókat mind a full és screen parancsokat. Bármelyik -c vagy -p meg kell határozni, hogy mi legyen a kimenettel. Mindkettőt együtt használhatja a vágólapra történő mentéshez és másoláshoz.

A parancssori felület lehetővé teszi a Flameshot szkriptelését és a kulcskötések tárgyaként történő felhasználást. Ez nem támogat semmilyen kommentálási funkciót, ezért a felvételek szerkesztéséhez használni kell a grafikus felhasználói felületet.

Következtetés

Lángolt egy sokoldalú képernyőkép eszköz, amely ideális általános használatra. Átfogó szerkesztőeszközökkel és parancssori felülettel érdemes megadni a Flameshot-nak, ha új rögzítési segédprogramot szeretne kipróbálni.


Source link


48 Views 0 Ratings Rate it