Ünnepelje a feketeséget egész évben

Avatar admin | 2021.03.09. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az egész évben ünnepelni a feketeséget című cikkhez

Ábra: Caelestiss (Shutterstock)

Az Egyesült Államok minden évben félretesz egy rövid, 28 napos ablakot a feketeség megünneplésére. Szép időt kitalálni, amikor az egész ország megáll a feketék eredményeinek tiszteletben tartása mellett (bár az a tény, hogy az év legrövidebb hónapjában történik, szünetet ad), de a feketeség nem csak februárban létezik. Még akkor is, ha a fekete ököl volt a profilképed az elmúlt hónapban, a fekete megbecsülésnek egész éves dolognak kell lennie.

Míg a fekete emberek a felelősek így az Egyesült Államok valóban demokratikus nemzet, a fekete élet megbecsülése és a fekete emberek előrelépése hosszú utat kell megtenni. Még mindig ünnepelünk sok első, és ha egész évben támogatjuk és megünnepeljük a fekete kiválóságot, akkor nagyobb lépéseket fogunk tenni egy antirasszista társadalom létrehozása felé.

A Lifehacker számos módon biztosította a feketeség elismerését mindennapi életünkben, tele cikkekkel publikálva eszközkészletek, könyv és film ajánlások és tippek ezek megszerzéséhez döntő fontosságú beszélgetések. Itt van egy olyan további módszerek gyűjteménye, amelyeket minden nap a fekete élet folyamatos fejlődésének szentelhet.

Hosszabbítsa a tevékenységeket 365 nap alatt

Ahelyett, hogy a fekete történelemmel kapcsolatos összes leckét az év legrövidebb hónapjába tömörítené, tervezzen rendszeres tevékenységeket ismereteinek bővítése érdekében. A Szabadság Lapjai könyveket, lejátszási listákat, dokumentumfilmeket és irányelveket sorol fel, amelyek segítenek a szövetségeseket egy átfogó és aktív terv elkészítésében saját növekedésük és tudásuk javára.

Tartalmazza az aktuális eseményeket a rendszeres tanulási gyakorlatában. A Fekete Történelem Hónap tevékenységei gyakran a feketék múltbeli eredményeire összpontosítanak, amelyek hozzájárultak a társadalomhoz. Ez jó, de amellett, hogy erős alapot ad magának a fekete eredmények történetében, tartalmazzon aktuális mérföldköveket is. Például: Jg Madeline Swegle hadnagy nemrégiben az amerikai haditengerészet első fekete női taktikai sugárhajtású pilótája lett. Az olyan mérföldkövek, mint Swegle hadnagy, minden nap megtörténnek, és ezeket egész évben elismerhetjük és megünnepelhetjük.

Legyen rendszeres gyakorlata, hogy családjával beszéljen a fajról és a rasszizmusról. A rabszolgaság és a szisztémás rasszizmus következményei mindenkit érintenek ebben az országban, és minden nap intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy antirasszista gyakorlatot teremtsenek minden amerikai fejében. A nagyobb jó A Berkeley-i Kaliforniai Egyetem Tudományos Központja publikált 10 kulcs a mindennapi antirasszizmushoz, bemutatkozó lépéseket kínál az elméd átformálásához és az antirasszista fellépés intenzívebb gondolkodásához. Közülük az oktatás és a szándék a kulcsfontosságú tényezők az antirasszizmus szokásos gyakorlásának megteremtésében. Míg a fekete embereknek életük minden napján gondolniuk kell a versenyre, ugyanígy gondolniuk kell minden másra is.

A rasszizmus a lakásiparban, a börtön ipari komplexumában, a kábítószer elleni háborúban és a kereskedelemben létezik. Vegyen fel heti vagy napi órákat, amelyek bemutatják a történelmi rasszizmus és a mai kapcsolatokat. Például a börtönmunka legális a 13. módosítás, amely szerint a rabszolgaság törvénytelen, kivéve, ha az egyént bűncselekmény miatt büntetik. Ennek eredményeként fekete férfiak és nők (akik sokkal magasabb arányban bebörtönözve) arra késztetik őket, hogy kevés vagy fizetés nélkül dolgozzanak a mindennap használt termékek előállításához. Ezek a gyakorlatok segítenek felismerni ennek módjait A fekete történelem és a szisztémás rasszizmus összefonódik a modern társadalomban. Innentől kezdve intézkedhet: Legyen tájékozottabb szavazó, döntsön úgy, hogy ne vásároljon olyan helyeken, ahol börtönmunkát alkalmaznak, vagy más módon képviselje a szószólót.

Vásároljon a fekete vállalkozásoknál egész évben

Amikor alkalmat kap, vásároljon valamit egy fekete tulajdonú vállalkozásnál. Nézze meg a következő helyeket: Feketét vásárolunk, ahol ugyanazokat a termékeket kaphatja meg, amelyeket a Target-nál találhat, de amelyeket a Black tulajdonában lévő vállalkozások értékesítenek. Változtassa meg szokásos vásárlási szokásait, és megünnepli a fekete vállalkozást.

Tegyen havi adományokat a címre Fekete okok és projektek. A szisztematikus rasszizmus egyik legnagyobb problémája a fekete szakemberek támogatásának hiánya a különböző iparágakban. Tegyen egy pontot arra, hogy adakozzon a fekete alkotóknak, a Black kezdeményezéseknek és a Black Lives Matter.

Rendszeresen rendezzen fekete esteket tartalmazó filmesteket

Ugyanúgy, ahogy előfizet a kedvelt YouTube-felhasználókra vagy az Ön által szeretett streaming szolgáltatásokra annak érdekében, hogy sikeresebbé válhassanak számukra, támogathatja Fekete-teremtett szórakozás. Keressen filmeket és televíziós műsorokat, amelyek erős fekete vezetést mutatnak be. A streaming szolgáltatások arra törekedtek, hogy teljes szakaszokat fordítsanak a befolyásos fekete programozásra. A Hulu „Fekete történetek” lapja díjnyertes programozási lehetőségeket kínál Atlanta, ez vagyunk mi, és Az Egyesült Államok vs Billie Holiday. Az HBO Max, a Netflix és az Amazon Prime Video a fekete média kínálatát kínálja a kritikai gondolkodás oktatása, szórakoztatása és ösztönzése érdekében.


Source link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok