A Gmail-üzenetek automatikus áthelyezése egy másik fülre

Avatar admin | 2021.01.24. 133 Views 0 Likes 0 Ratings

133 Views 0 Ratings Rate it

Google Gmail logó

Az e-mailek nagyon gyorsan kijuthatnak a kezükből. Ha akarod tartsa rendben a Gmail postaládáját, győződjön meg arról, hogy e-mailjei a kívánt beérkező levelek fülre lépnek-e, létrehozva nekik szabályokat (úgynevezett „szűrőket”). Így történik.

Az e-mailek kézi áthelyezése más lapokra

A Google nagyon jó munkát végez az e-mailek válogatásában a automatikusan rendezett beérkező levelek fülek (Elsődleges, szociális, promóciók). De érdemes lehet az egyik kedvenc hírlevelét elküldeni az Elsődleges fülre, amely a Promóciók fülön folyamatosan elakad, hogy soha ne hagyja ki.

Ez ugyanolyan egyszerű, mint az e-mail áthúzása egyik fülről a másikra. Először jelentkezzen be a Gmail-fiók az asztalon. Miután bejelentkezett, kattintson az áthelyezni kívánt e-mailt tartalmazó beérkező levelek fülre.

Ezután csak húzza át az e-mailt, amelyet áthelyezni szeretne egy másik fülre. Például, ha egy hírlevél általában a Promóciók fülre kerül, érdemes áthelyeznie. Az e-mail áthelyezéséhez az Elsődleges fülre húzza az e-mailt az „Elsődleges” fülre.

Miután áthelyezte, megjelenik egy pirítós üzenet, amely tudatja Önnel, hogy a beszélgetés a cél fülre került. Azt is megkérdezi, hogy a jövőbeni üzeneteket át szeretné-e helyezni a feladóból ugyanarra a fülre. Kattintson az „Igen” gombra.

Most az adott küldő összes jövőbeli e-mailje automatikusan a kívánt fülre lesz rendezve. Ha azonban ugyanezt szeretné megtenni a meglévő e-mailek esetében is, létre kell hoznia egy szűrőt.

Hozzon létre e-mail szűrőket

Létrehozhat szűrőket az e-mailek automatikus áthelyezésére a beérkező levelek különböző fületére. Ehhez kattintson az ablak jobb felső sarkában lévő fogaskerék ikonra.

A „Gyorsbeállítások” menüben kattintson az „Összes beállítás megtekintése” elemre.

Most a Gmail „Beállítások” menüjében lesz. Kattintson itt a „Szűrők és letiltott címek” fülre.

A „Szűrők és blokkolt címek” fülön két szakasz lesz. A szűrő részben kattintson az „Új szűrő létrehozása” elemre.

Miután kiválasztotta, új menü jelenik meg. Itt töltse ki az áthelyezni kívánt e-mailek feltételeit:

  • Tól től: Adja meg az e-mail feladóját.
  • Nak nek: Adja meg az e-mail címzettjét.
  • Tantárgy: Az e-mail tárgyában szereplő szavak.
  • Szavai vannak: Bizonyos kulcsszavakat tartalmazó üzenetek.
  • Nincs: Üzenetek, amelyek nem tartalmaznak bizonyos kulcsszavakat.
  • Méret: Egy bizonyos méretnél nagyobb vagy kisebb e-mailek (bájtban, KB-ban vagy MB-ban).
  • Mellékletével rendelkezik: Mellékleteket tartalmazó e-mailek.
  • Ne tartalmazza a csevegéseket: Kizárja a csevegéseket a szűrőből.

Miután megadta a szűrési feltételeket, kattintson a „Szűrő létrehozása” gombra.

Ezután meg kell adnia, hová helyezze át az e-mailt, ha a kritériumok teljesülnek. Az ablak alján jelölje be a „Kategorizálás másként” jelölőnégyzetet, rákattintva, majd válassza a lefelé mutató nyilat a legördülő menü megjelenítéséhez.

Válassza ki azt a kategóriát, ahová az e-maileket kézbesíteni szeretné. Ebben a példában választjuk az „Elsődleges” beérkező levelek fület.

Jegyzet: Ez a szűrő csak a bejövő e-mailekre vonatkozik. Ha azt szeretné, hogy a meglévő e-mailekre is érvényes legyen, kattintson rá a „Szűrő alkalmazása # egyező beszélgetésre is” jelölőnégyzetet.

Végül kattintson a „Szűrő létrehozása” elemre.

Ezután értesítést kap arról, hogy a szűrője sikeresen elkészült.


Bár minden bizonnyal hatalmas lépés afelé a beérkező levelek rendezése, ez csak a kezdet. Ezután fontolja meg új mappák létrehozása (a Gmailben „címkék” néven ismert), és szabályokat kell meghatározni, hogy e-maileket is elhelyezzenek a címkékben.

ÖSSZEFÜGGŐ: Felejtsd el az Inbox Zero-t: Ehelyett az OHIO-t használd az e-mailek osztályozásához
Source link


133 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok