Hogyan készítsen saját mesterséges természetes fényablakot

Avatar admin | 2021.01.09. 22 Views 0 Likes 0 Ratings

22 Views 0 Ratings Rate it

hamis ablakszínek

A nap az év bizonyos időszakaiban nyomasztóan korán lemegy, és ez nagy hatással lehet a hangulatára. Mi lenne, ha egy hamis természetes fényablakkal ellenőrizhetné, amikor a nap felkel és lemegy? Megmutatjuk, hogyan kezelheti ezt a barkácsprojektet.

Miért DIY természetes fény ablak?

Ha olyan helyen él, ahol hosszabb ideig tart a sötétség, akkor tudja, milyen fontos lehet a természetes fény. Szezonális affektív zavar (SAD) nagyon gyakori ezekben az évszakokban, és a napfény hiánya az oka.

Rengeteg van a probléma megoldására tervezett termékek. Ha azonban ablak méretű fényre vágyik, valószínűleg költenie kell több száz dollár. Szerettünk volna némi extra fényt adni a félhomályos alagsori irodánkba, és úgy döntöttünk, hogy a barkácsolás útján haladunk.

Megmutatjuk, hogyan készíthet természetes fénnyel faux ablakot, amely megfelel a napnak, mindez kevesebb, mint 100 dollár.

fényváltozás

Amire szüksége lesz

Mielőtt továbblépnénk, csak egy heads-upot fogunk használni SmartThings ehhez a projekthez. Nagyon sok intelligens otthoni rendszer létezik, ezért nehéz olyan útmutatót írni, amely mindenki számára megfelelő lesz.

Ha el akarja kezdeni a SmartThings használatát, a az első lépés egy Hub vásárlása, amelyhez az összes későbbi intelligens eszköz csatlakozni fog. A SmartThings számos népszerű okosotthoni márkát támogat. A Hub-hoz való csatlakozás után az eszközök a SmartThings alkalmazáson keresztül vezérelhetők.

Ha nincs intelligens otthoni beállítás, akkor hasonló eredményeket érhet el a olcsó „buta” szalagfény. Az egyetlen dolog, ami hiányozni fog, az a dinamikus szín-hőmérséklet-váltás.

Majd használjuk ZigBee Sylvania Smart LED szalaglámpák. Tele vannak piros, zöld, kék és fehér (RGBW) fényekkel, és a színhőmérséklet 2700K-ról 6500K-ra emelkedhet. Ha ezek nincsenek készleten, akkor kipróbálhatja ezt hasonló szett a Sengled-től.

Ezután szükséged lesz egy hamis ablakra. Ha Ön barkácsolási hajlandóságot mutat, akkor meglehetősen olcsón készíthet egyet (ez csak 30 dollárba kerül). Lényegében csak egy doboz diffúzorral.

fadoboz
Egyszerű fadoboz.

Egyetlenet használtunk 1 x 4, néhány 1/4 hüvelykes rétegelt lemez, és egy akril fénypanel. Készítettünk egy kis csatornát a fénypanel becsúszásához, és vagy visszaszögezheti rá a rétegelt lemezt, vagy behelyezheti. Azt is javasoljuk, hogy a belső felületet fehérre festse a maximális fényvisszaverés érdekében.

Alternatív megoldásként megvásárolhatja a árnyékdoboz ami illeszkedik a fénysávod hosszához. A lámpáink 72 hüvelyk hosszúak, így a 18–18 hüvelykes vagy a 12–24 hüvelykes árnyékdoboz tökéletes lenne. A fény diffúzor létrehozásához ragaszthat néhány nyomtatót vagy pergamenpapírt az üveghez vagy akrilhoz.

árnyékdoboz
Egy ilyen egyszerű árnyékdoboz is működik.

Van egy kis barkácsolás, amelyet meg kell tennie, függetlenül attól, hogy hogyan szerzi be az ablakát, és ez egy kis lyukat fúr az egyik sarokba, így a tápkábelt betáplálhatja a dobozba.

Végül bemutatjuk azt is, hogyan állíthat be egy cirkadián ritmus automatizálást a SmartThings segítségével. Ez a nap folyamán a fény színhőmérsékletét egész nap megváltoztatja. Akár saját napkelte és napnyugta idejét is beállíthatja.

A hamis ablak összeszerelése

Kezdjük az ablak összeszerelésével. Alapvetően csak meg kell erősítenie a fénycsíkot a doboz belsejében. Először derítse ki, hol lesz a vezeték vége, majd fúrjon ki egy kis lyukat a tápkábel számára.

fúrjon lyukat a tápkábelhez

Ezután távolítsa el a papírt a tapadó hátlapról, és ragassza a fénycsíkot a keret belseje köré. Kezdje azzal a véggel, amely csatlakozik az áramforráshoz, és ellenőrizze, hogy az illeszkedik-e a furathoz.

csatlakoztassa a lámpákat a doboz belsejébe

Ha árnyékdobozt vásárolt, használjon tiszta szalagot fehér nyomtató, pergamen vagy viaszpapír rögzítésére az üveghez vagy az akrilhoz. Ez szétszórja a fényt, és fényesebbnek és egyenletesebbnek tűnik.

Ez tényleg csak a fizikai összeszerelés. Itt állhat meg, ha akar, és még mindig tökéletesen használható a hamis ablaka.

Ha azonban azt szeretné, hogy a színhőmérséklet jobban utánozza a napot, van még egy lépés.

Állítsa be a Circadian Daylight SmartApp alkalmazást

A SmartThings egy nagy közösségi SmartApps könyvtárral rendelkezik, amely igazán jó dolgokat képes megtenni. A következőt fogjuk használni:Cirkadi napfény, Amely automatikusan beállítja a fények színhőmérsékletét, hogy megfeleljen a napnak bármely adott helyen.

Ha még soha nem használt SmartAppot a SmartThings alkalmazással, akkor a folyamat elsőre ijesztőnek tűnhet, de valójában nagyon egyszerű. Végigjárjuk.

A folyamat a SmartThings IDE-ben kezdődik, amely a fejlesztői háttér. Csak menj https://account.smartthings.com/ a böngészőben, és jelentkezzen be.

lépjen a smarthings IDE oldalra, és jelentkezzen be

Ezután kattintson a „My SmartApps” gombra a tetején.

válassza a My smartapps lehetőséget

Kattintson az „Új SmartApp” elemre.

új smartapp gomb

Az Új SmartApp oldalon kattintson a „From Code” gombra.

A Kód fülről

A SmartApp első részének telepítéséhez másolja a kódot ezen az oldalon, illessze be a „Kódból” fül alatti szövegmezőbe, majd kattintson a „Létrehozás” gombra.

illessze be a kódot, és koppintson a Létrehozás gombra

A SmartApp létrehozása után kattintson a „Mentés” gombra.

kattintson a Mentés gombra

Kattintson a „Közzététel” elemre, és válassza a „Nekem” lehetőséget.

Közzététel nekem

Menjen vissza a „My SmartApps” oldalra, és kattintson ismét az „New SmartApp” gombra.

új smartapp gomb

Váltson „From Code” -ra.

A Kód fülről

Most telepítjük a SmartApp második részét. Az összes másolása kódot erről az oldalról, illessze be a szövegmezőbe, majd kattintson a „Létrehozás” gombra.

illessze be a kódot, és koppintson a Létrehozás gombra

A SmartApp létrehozása után kattintson a „Mentés” gombra, de ezt nem kell közzétenni.

kattintson a Mentés gombra

Ezután megjelenik két Circadian Daylight SmartApps a fiókjában.

a két cirkadián smartapp

Most elkészült a SmartThings IDE. A folyamat befejezéséhez nyissa meg a SmartThings alkalmazást iPhone, iPad, vagy Android eszköz.

nyissa meg a smartthings alkalmazást

Koppintson a jobb oldali hamburger menüre, majd koppintson a „SmartApps” elemre.

nyissa meg a menüt, és válassza a smartapps lehetőséget

Érintse meg a pluszjelet (+).

érintse meg a + ikont

Görgessen le az „Egyéni” szakaszig, és koppintson a „Cirkadián nappali koordinátor” elemre.

válassza ki a cirkadián nappali koordinátort

A beállításhoz érintse meg a „Tovább” gombot.

érintse meg a gombot a beállítás megkezdéséhez

Az első dolog, amit meg kell tennie, a minimális és maximális színhőmérséklet kiválasztása. Összehasonlításképpen: a napkelte és a napnyugta 2700 ezer körül van, míg délben 6000 ezer körül van. Ellenőrizze a fénysáv specifikációit, hogy megnézze, milyen közel lehet hozzájuk ezek a számok. Ha végzett, koppintson a „Tovább” gombra.

adja meg a színhőmérséklet értékeit

Most eldöntheti, hogy szeretné-e, hogy a fények megfeleljenek az Ön tartózkodási helyének napjának, vagy kézzel szeretné beállítani a napkelte és a napnyugta idejét.

Előbbihez írja be az irányítószámát, majd válassza ki a napfelkelte és a napnyugta időpontjának eltolását.

adja meg tartózkodási helyét

A napkelte és napnyugta idejének manuális beállításához görgessen lefelé, és válassza ki az egyes időpontokat. Ez különösen kellemes azokban az évszakokban, amikor a nap korán lemegy. Ha végzett, koppintson a „Tovább” gombra.

adja meg a napkelte és napnyugta idejét

Ha értesítéseket szeretne kapni, amikor frissítés érkezik a SmartApphoz, kapcsolja be az „Értesítések frissítése” lehetőséget, majd érintse meg a „Kész” lehetőséget.

érintse meg a Kész gombot a beállítás mentéséhez

Most konfigurálta a SmartApp működését. A következő lépés annak megmondása, hogy melyik lámpát kell irányítani. Koppintson a „Circadian Daylight Coordinator” elemre a „SmartApps” szakaszban.

érintse meg a cirkadián nappali koordinátort

Válassza az „Új cirkadián nappali beállítás” lehetőséget.

új cirkadián nappali beállítás

Koppintson a hamis ablakában használt lámpák típusára.

válasszon egy fénytípust

Ezután válassza ki a használni kívánt lámpa mellett található választógombot, majd koppintson a „Kész” gombra.

válassza ki a használni kívánt fényt

A folytatáshoz érintse meg a „Tovább” gombot.

érintse meg a következőt

Be- és kikapcsolhatja a „Dinamikus fényerő” beállítást, ha azt szeretné, hogy a fény elhalványuljon a természetes fénynek megfelelően. Írja be a minimális és maximális fényerő értékét, majd koppintson a „Tovább” gombra.

engedélyezze a dinamikus fényerőt és adja meg az értékeket

Most eldöntheti, hogy be szeretné-e állítani az „Alvóbeállításokat”. Ha mégis, csak válassza ki azt az üzemmód (oka) t, amelynél futnia kell, milyen melegnek vagy hűvösnek kell lennie a színhőmérsékletnek, majd válassza ki a fényerő szintjét. Ha elkészült, koppintson a „Tovább” gombra.

alvási beállítások

Végül válassza ki azt az üzemmódot, amelyben a SmartAppot aktívan szeretné működtetni, vagy letilthatja, ha bizonyos kapcsolók be vannak kapcsolva. A beállítás befejezéséhez kattintson a „Tovább” gombra.

válasszon módokat és kapcsolókat a smartapp letiltásához

Írja be az ablakfény nevét, majd koppintson a „Kész” gombra.

nevezze meg a gyermeket smartappnak

Ahhoz, hogy elmentse az imént tetteket, még egyszer át kell esnie a „cirkadi nappali koordinátor” beállításain; csak érintse meg a „Tovább” gombot, hogy átugorja őket.

még egyszer ugorjon át a berendezésen

Ha elkészült, visszatér a „SmartApps” képernyőre. Ne feledje, hogy a fény 15 percenként változik, az óra tetejétől kezdődően, így előfordulhat, hogy nem veszi észre, hogy azonnal megváltozik.


Előfordulhat, hogy a barkácsverziója nem tűnik olyan divatosnak, mint néhány drága, előre elkészített faux ablak, de ez az ár nagyszerű alternatívája. Sokkal nagyobb rugalmasságot is kínál, mert az ablakot tetszés szerint méretre vagy méretre teheti.

Még akkor is, ha nincs SmartThings, remélhetőleg ez az útmutató inspirálta, hogy próbáljon valami hasonlót a használt telepítéssel, és adjon némi extra fényt a helyének.
Source link


22 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok