A Google Maps kiegészíti a beltéri AR navigációt bevásárlóközpontok és repülőterek számára – tekintsd át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.03.30. 31 Views 0 Likes 0 Ratings

31 Views 0 Ratings Rate it

Három telefon, amely a kiterjesztett valóság irányait mutatja egy repülőtér terminálján.
Google

Google Térképek már sokak által preferált alkalmazás útbaigazításhoz. De új frissítések az idén eljövő, a Google Maps beltéri használatát hasznosabbá teszi az új kibővített valóság irányainak köszönhetően. Hamarosan a Google üzemanyag-takarékos útvonalakat kínál a környezetbarát emberek számára.

A Google Live View kibővített valóság (AR) funkciójának frissítése lehet a legkiemelkedőbb új szolgáltatás, bár az indítás nagyon korlátozott lesz. Egyes bevásárlóközpontokban, repülőtereken és tömegközlekedési állomásokon a Google Maps for iOS és Android segít megtalálni egy adott üzletet vagy terminált.

Ebbe beletartoznak a helyes út irányába történő irányítás, valamint az emeletre és a földszintre való haladás irányelvei. A Google segít megtalálni a bejelentkezési pultokat, a poggyászkivételi központokat, a mellékhelyiségeket, a lifteket, az ATM-eket és még sok mást.

A képernyőn megjelenő felszólításokat AR nézetben kaphatja meg, amely a kamerájával megmutatja a valós világot és réteget az Ön irányában. Ha valaha is elveszettnek érezte magát, ha csak egy bevásárlóközpontot vagy repülőtér térképét nézte, akkor értékelheti a gyakorlati kilátást.

De egyelőre csak több bevásárlóközpontban találja meg Chicagóban, Long Islanden, Los Angelesben, Newarkban, San Franciscóban, San Jose-ban és Seattle-ben. A Google azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapokban kibővíti az új funkciót Tokióban és Zürichben található repülőterek, bevásárlóközpontok és tömegközlekedési állomások kiválasztásával, további városok követésével.

A kiterjesztett valóság nem az egyetlen olyan terület a Google Maps-ben, amely frissítést fog látni. Hamarosan a Google Maps felajánlja az üzemanyag-takarékosabb útvonalat, amelyet el lehet érni egy úti célig. Ha a leghatékonyabb módszer nem tart sokkal tovább, mint a leggyorsabb útvonal, a Google ezt alapértelmezés szerint beállítja (hacsak nem kapcsolja ki a funkciót).

Ahol az üzemanyag-takarékosabb útvonal jelentősen hosszabb időt vesz igénybe, mint a leggyorsabb útvonal, a Google lehetőségeket és információkat nyújt Önnek a lassabb útvonal széndioxid-kiegyenlítéséről. A következő hónapokban üzemanyag-takarékos útvonalak indulnak.

A Google emellett megkönnyíti az utazási mód kiválasztását egy közelgő frissítés során. A fülek ásása helyett a gyaloglás, a kerékpározás és az egyéb utazási módok közül választhat. A Google azt tervezi, hogy az összes különböző útvonalat egy görgethető oldalon jeleníti meg. Ha inkább biciklizni szeretne, mint vezetni, a Google több kerékpárutat fog észrevenni és felszínre hozni, hogy Ön gyorsan hozzájuk érjen.

Térképréteg levegőminőséggel és időjárási lehetőségekkel.
Google

Hamarosan a Google Maps egy helyen biztosítja az időjárást és a levegő minőségét. Eleinte új rétegként jelenik meg Ausztráliában, Indiában és az Egyesült Államokban, más országokkal követve. Az időjárási információk előnye nyilvánvaló; tudni fogja, hogy vesz egy esernyőt arra a sétára. De a levegőminőség frissítései egészségesek is lehetnek – ha az utazás opcionális, akkor kihagyhatja, amíg a helyi szmog el nem oszlik.

Az új kibővített valóság funkciók már élnek bizonyos városokban, a többi funkció pedig a következő évben kerül bevezetésre.

Forrás: Google
Source link


31 Views 0 Ratings Rate it