A Google Mueller a sikeres webhely-áttelepítés kulcsain

Avatar admin | 2021.03.08. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

A Google John Mueller azt válaszolta, hogy szerinte mi volt a legfontosabb dolog, amire oda kell figyelni a sikeres webhely-migráció érdekében. Mueller tippeket ajánlott a zavarok minimalizálására.

A Google SEO Office órákon át tartó társalgójában egy személy megkérdezte John Muellert arról, hogy miként kell kezelnie egy másik webhelyet megszerző webhely migrációját, és most egyetlen webhelyre egyesítik a két webhelyet. A domain nevet is megváltoztatják.

A kérdező feltette, hogy Muellernek van-e legfőbb szempontja azzal kapcsolatban, hogy mire kell figyelnie.

John Mueller két tippdel válaszolt a webhely-migráció végrehajtására.

1. Kövesse nyomon az „Előtte és utána” URL-eket

Első javaslata jó. Azt mondta, hogy kövesse nyomon a jelenlegi webhelyek összes URL-jét, mielőtt megkezdené a webhelyek áttelepítését.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ha mindkét oldalról térképet készít, akkor ezeket az URL-eket listaként használhatja, amelyet feltölthet egy olyan eszközbe, mint a Screaming Frog, hogy megtalálja azokat az oldalakat, amelyek nem rendelkeznek 301-es átirányítással egy új URL-re, és megtalálja azokat az URL-eket is, amelyeket esetleg figyelmen kívül hagytak és most visszaadunk egy 404-es hibaválasz-kódot.

John Mueller így válaszolt:

„Úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy valóban nyomon kövessük az egyes URL-eket, hogy világos térképet kapjon arról, hogy mi volt korábban és mi legyen a jövőben.

És ez alapján egyrészt annak biztosítására, hogy az összes átirányítás megfelelően legyen beállítva.

Tehát a különféle eszközök, amelyek segítségével elküldheti a régi URL-ek listáját, és ellenőrizheti, hogy azok átirányítják-e a megfelelő újakat. “

A Screaming Frog képes könnyen kezelni ezt a feladatot. A felső navigációs sávon válassza a Mode> List Mode lehetőséget. Ezután jobbra egy új gombkészlet keletkezik, ahol kiválaszthat egy Feltöltés gombot, amelyből választhatja a fájl feltöltését, az URL-ek manuális beírását, az URL-ek beillesztését vagy az XML-webhelytérkép követését.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Screaming Frog majd beszámol az átirányításokról és egyéb tényezőkről, csak ezekre az URL-ekre vonatkozóan. Ezt használtam vállalati webhely-migrációkhoz hasonló forgatókönyv esetén, amikor egy multinacionális szervezet megvásárolt egy másik vállalatot, majd beolvasztotta az URL-eket a nagyobb cég webhelyére.

2. Belső összekapcsolás migrálása

Ez a második tipp a webhely migrációjának alapvető szempontja, és a Screaming Frog hasznos lehet a webhely migrációja előtti nyomon követéshez.

A teljes webhely-feltérképezés felfedheti minden weboldal belső összekapcsolási struktúráját, és ezeket az információkat exportálhatja egy táblázatba.

Általánosságban elmondható, hogy az egyik webhely régi tartalmát gyakran átirányítják (egyesítik) a meglévő tartalommal. És ebben a forgatókönyvben megmarad a megmaradt oldal belső összekapcsolási struktúrája (kivéve, ha új oldalakat adunk hozzá).

Úgy gondolom, hogy az átmenet működésének kulcsa az, hogy az átirányított tartalmat lényegében hasonló oldalakra irányítsák. Tehát a megszűnő régi oldalnak át kell irányítania az új webhely lényegében azonos oldalára.

Ha nincs egyezés a régi oldal átirányítására, akkor általában ne irányítsa át azt az oldalt a kezdőlapra. A Google ezt puha 404-ként fogja kezelni. Tehát ebben a helyzetben a legjobb, ha csak a 404. oldalt hagyja.

John Mueller a Twitteren Körülbelül 404-es kezdőlapok

A Google Search Central oldala felvázolja a már nem létező weboldal kezelésének legjobb gyakorlatát.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Google leírja hogyan kell kezelni egy olyan oldalt, amelynek nincs egyértelmű pótlása:

„Ha az Ön oldala már nem érhető el, és nincs egyértelmű cseréje, akkor vissza kell adnia egy 404-es (nem található) vagy 410-es (Eltűnt) válaszkódot. Mindkét kód egyértelműen közli mind a böngészőkkel, mind a keresőmotorokkal, hogy az oldal nem létezik. Ha szükséges, megjeleníthet egy egyedi 404-es oldalt is a felhasználó számára: például egy oldalt, amely tartalmazza a legnépszerűbb oldalak listáját, vagy egy linket a kezdőlapjára. “

Ezt mondta John Mueller:

„A másik dolog, amire vigyáznék, az a belső összekapcsolás, így valóban megbizonyosodhat arról, hogy az összes belső jelét, amely van, továbbítja bármilyen új URL-re.

Mert ami néha megtörténik, vagy amit néha láttam ilyen típusú átstrukturálásokkal, az az, hogy átirányítja az URL-eket, áthelyezi őket, de elfelejtette beállítani a rel kanonikát, elfelejtette beállítani a linkeket a navigációban vagy a láblécben valahol.

És az összes többi jelzés nem feltétlenül tönkreteszi a navigációt. De nagyon megnehezítik számunkra, hogy kanonikusként válasszuk az új URL-eket.

Tehát ez a fajta hatás, amelyet ott látna. Nem annyira, hogy abbahagyná a rangsorolást, hanem sokkal inkább az, hogy a régi URL-eket csak sokkal tovább tartanánk a kelleténél. “

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A webhely-migrációk ijesztőnek érezhetik magukat

Számos anekdotája van a webhely-migrációknak, amelyek elveszítik a rangsorolást. Általában akadozik a forgalom, mivel a Google kitalálja, hol kell mindent rangsorolni. De a webhelyek áttelepítése általában rendben lesz, mindaddig, amíg a régi webhely weblapjait átirányítják a régi webhely lényegében azonos oldalaira.

Ha megpróbálja becsapni a Google-t, hogy a PageRank-ot lényegesen eltérő oldalra küldje, valójában megzavarhatja a Google-t abban, hogy miről szól az oldal, és visszaüt. Tehát, ha nincs megfelelő oldal, ahová át lehet irányítani, akkor a legjobb, ha egy 404-es hibakódot ad vissza.

A webhelyek áttelepítése akkor alakulhat ki, ha ésszerű módon hajtják végre, és megőrzi a régi oldalak jelentését a hasonló új oldalakon belül.

Idézet

Nézze meg, hogy a Google Mueller miként beszél a webhelyek migrációjáról a 18 perces határidő körül.

Webhely migráció – 18:26
Source link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok