A kéttényezős hitelesítés beállítása az eBay-en

Avatar Gadam | 2021.04.03. 121 Views 0 Likes 0 Ratings

121 Views 0 Ratings Rate it

eBay logó

A kéttényezős hitelesítés (2FA) nagyszerű biztonsági eszköz, és mindig ajánljuk. A legtöbb alkalmazás megkönnyíti a 2FA bekapcsolását, és az eBay sem kivétel. Így engedélyezheti és biztonságosabbá teheti magát.

A 2FA bármelyikét beállíthatja az eBay mobilalkalmazásban iPhone vagy Android vagy a Az eBay asztali webhelye.

Az egyik különbség az eBay 2FA-jához képest az, hogy ha a mobilalkalmazásban állítja be, akkor az eBay alkalmazást ellenőriznie kell, amikor bejelentkezik a webhelyre. Ha SMS-igazolást szeretne beállítani, akkor a 2FA-t az eBay webhelyén kell beállítania, nem pedig a mobilalkalmazásban.

Nem ismeretlen a szolgáltatások használata alkalmazás-alapú bejelentkezések a saját alkalmazásukon belül, de szokatlan, hogy nincs lehetőség olyan hitelesítő alkalmazás használatára, mint az Authy (a mi előnyben részesített hitelesítő alkalmazás), A Google Hitelesítő vagy a Microsoft Hitelesítő. Ennek ellenére nem indokolt a 2FA bekapcsolása, mivel ez messze a leghatékonyabb módja az illetéktelen hozzáférés megállítása online szolgáltatáshoz.

Állítsa be a 2FA-t az eBay Mobile App alkalmazásban

A kezdéshez nyissa meg az eBay alkalmazást okostelefonján vagy táblagépén, majd válassza a bal felső sarokban található hamburger menü ikont.

Az eBay hamburger menü ikonja.

Görgessen lefelé, és koppintson a „Beállítások” elemre.

Az "Beállítások" opciót az eBay menüjében.

Válassza a „Bejelentkezés” lehetőséget.

Az "Bejelentkezés" opciót az eBay menüjében.

Válassza a „Kétlépcsős azonosítás” lehetőséget.

Az "Kétlépcsős azonosítás" opciót az eBay menüjében.

Két lehetőség van a következő oldalon: „Kétlépcsős azonosítás beállítása” és „Az eBay alkalmazás használata”. Bármelyik opció megérintésével ugyanarra az oldalra juthat.

Az "Állítsa be a kétlépcsős azonosítást" és "Használja az eBay alkalmazást" opciók.

Ha ezen a képernyőn navigál, akkor egy ujjlenyomat vagy a szokásos bejelentkezési oldal bejelentkezési oldalára kerül. Jelentkezzen be az Ön számára megfelelő módon, válassza ki telefonszámának vagy e-mail címének ellenőrzését, majd érintse meg az „Ellenőrzés” lehetőséget.

A telefonszám és az e-mail cím megválasztása, valamint a "Ellenőrizze" gomb

Attól függően, hogy melyik lehetőséget választotta, az eBay szöveges üzenetet vagy e-mailt küld Önnek, amely hatjegyű kódot tartalmaz. Adja meg a biztonsági kódot, és válassza a „Verify” lehetőséget a folyamat befejezéséhez.

A kódbeviteli szövegmező és a "Ellenőrizze" gomb

A sikerüzenet megjelenik a képernyőn.

A sikerüzenet a 2FA beállítása után.

Mostantól az eBay webhelyére történő bejelentkezéskor értesítést küldünk az eBay alkalmazásra. A weboldal eléréséhez koppintson az „Jóváhagyás” gombra.

A jóváhagyási figyelmeztetés, amikor valaki bejelentkezik az eBay-fiókjába.

Állítsa be a 2FA-t az eBay webhelyén

Miután bejelentkezett az eBay webhelyére, kattintson a felhasználóneve melletti nyílra, majd válassza a „Fiókbeállítások” lehetőséget.

eBay's "Fiók beállítások" menüpontot.

A „Személyes adatok és adatvédelem” részben kattintson a „Bejelentkezés és biztonság” linkre.

ebay's "Bejelentkezés és biztonság" menüpontot.

Kattintson a „Szerkesztés” linkre a „Kétlépcsős azonosítás” lehetőség mellett.

Az "Szerkesztés" link.

Az eBay megkéri, hogy erősítse meg jelszavát. Miután ezt megtette, megadhatja, hogy az eBay alkalmazással igazolja-e bejelentkezését, vagy SMS-ben kapja meg a kódot. Míg a szöveges üzenet opció abszolút jobb, mintha egyáltalán nem használnánk a 2FA-t, javasoljuk, hogy mindig használjon alkalmazást az ellenőrzéshez ha van rá lehetősége. Ebben a példában az eBay alkalmazás opciót fogjuk használni.

Az "Fogj neki" gomb.

Az eBay webhelye arra kéri Önt, hogy a képernyőn megjelenő utasításokat követve kapcsolja be a kétlépcsős azonosítást a mobilalkalmazásban. Miután befejezte ezt a lépést, kattintson a „Folytatás” gombra.

Az "Folytatni" gomb.

A sikerüzenet néhány másodpercig megjelenik, mire Ön automatikusan visszatér a kiskereskedelmi webhely kezdőlapjára.

A sikerüzenet a 2FA beállítása után.


Az eBay mobilalkalmazás a 2FA bekapcsolásának egyszerűbb módja, de akár az alkalmazást, akár a webhelyet járja be, a kétfaktoros hitelesítés bekapcsolása a legjobb módja a fiók biztonságának megőrzésére.
Forrás link


121 Views 0 Ratings Rate it