A „kúpos zóna” szezon nehéz lehet a járműveken – legyen tisztában az autóápolással

Avatar admin | 2021.01.29. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A „kúpos zóna” szezon kemény lehet a járműveken

A nyár a fő szezon a „kúpos zónáknak”, az útépítésnek, ahol valószínűleg eltalál egy-két dudor, vagy laza kövekkel és egyéb veszélyekkel találkozhat. Ezek a durva útviszonyok nehézkesek lehetnek a jármű kormány- és felfüggesztőrendszerén, és kidobhatják az irányt, míg a laza kövek károsíthatják a jármű külsejét vagy a szélvédőt – állítja a nonprofit autógondozási tanács.

“A leggondosabb autós is, aki lassan és körültekintően halad az útépítés során, váratlan ütközést vagy egyéb útveszélyt ér el” – mondta Nathan Perrine, az Autóápoló Tanács ügyvezető igazgatója. “Ügyeljen arra, hogy figyeljen az autójára, és ha úgy gondolja, hogy probléma van, gondoskodjon róla a lehető leghamarabb.”

A kormányzás és a felfüggesztés vagy a kerék beállítási problémáinak fő tünetei az egyenetlen abroncskopás, az oldalra húzódás, a zaj és a rezgés kanyarodás közben vagy az irányítás elvesztése. A tanács azt javasolja, hogy az autósok azonnal ellenőrizzék járműveiket, ha ezek a tünetek bármelyike ​​fennáll, mivel a kormány- és felfüggesztőrendszerek a biztonsággal kapcsolatos kulcsfontosságú elemek, amelyek nagyban meghatározzák az autó menetét és vezethetőségét. Az útviszonyoktól függetlenül ezeket a rendszereket évente ellenőrizni kell, és egyidejűleg végre kell hajtani a kerék beállítását is.

Az autósoknak emellett gyakran ellenőrizniük kell járművük külsejét és szélvédőjét, hogy azonosítsák esetleges forgácsokat, horpadásokat vagy repedéseket. Ezek olyan apró problémák, amelyek költséges javítások és biztonsági kockázatokká válhatnak, ha nem törődnek velük azonnal.

Ha információt szeretne kapni járműve megbízható működéséről és hosszú távú értékének megőrzéséről, keresse fel az Autóápolási Tanács webhelyét a címen www.carcare.org és iratkozzon fel az ingyenes egyéni szolgáltatási ütemtervre.

A nonprofit autógondozási tanács információforrás a „Be Car Care Aware” fogyasztói oktatási kampányban, amely a járművek rendszeres gondozásának, karbantartásának és javításának előnyeit hirdeti a fogyasztók számára. A legfrissebb autóápolási hírekkel kapcsolatban keresse fel a tanács online médiatermét a címen http://media.carcare.org. A népszerű Car Care Guide ingyenes példányának megrendeléséhez keresse fel a tanács fogyasztóvédelmi webhelyét a címen www.carcare.org.Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok