A lapcsoportok engedélyezése és használata a Google Chrome-ban

Avatar Gadam | 2021.02.27. 1011 Views 0 Likes 0 Ratings

1011 Views 0 Ratings Rate it

Group Tabs példa kép

Túl sok fül zavarja a Chrome böngészőt? A Google-nak van egy megoldása az összes megnyitott lap rendszerezéséhez. A Lapcsoportok szolgáltatás az összes lap szép, színkódolt címkézését biztosítja.

Frissítés: Ez a funkció már nincs elrejtve a Chrome zászló. Alapértelmezés szerint mindenki számára engedélyezett. A kezdéshez kattintson jobb gombbal a böngésző fülére. Ha van androidos telefonja, akkor most tabcsoportokat használjon a Chrome for Android alkalmazásban, is.

A lapcsoportok használata a Chrome-ban

A fülcsoportosítás funkció használatához meg kell nyitnia néhány lapot, hogy teljes mértékben használhassa azt.

Nyissa meg néhány kedvenc weboldalát a lapok csoportosításának megkezdéséhez.

Nyissa meg néhány lapot a kezdéshez.

Most kattintson a jobb gombbal egy fülre, és válassza a helyi menü „Hozzáadás új csoporthoz” parancsát.

Kattintson a jobb gombbal egy fülre, és válassza a lehetőséget "Hozzáadás új csoporthoz" a helyi menüből.

A fül mellett színes kör jelenik meg, és amikor a fülre vagy a körre kattint, megjelenik a fülcsoport menü. Itt nevezheti meg a csoportot, megváltoztathatja a színkódolást, hozzáadhat egy új lapot a csoporthoz, visszavonhatja a csoport összes fülét, vagy bezárhatja a csoportban található összes lapot.

Kattintson a színes körre a Tab Groups menü megnyitásához.

Amikor nevet ad a csoportnak, a kör eltűnik, és helyébe a címke adott, amelyet adott neki.

Adjon nevet a csoportnak, hogy megkülönböztesse a többitől.

Annak érdekében, hogy a tabcsoportok személyesebbé váljanak, kiválaszthatja a rendelkezésre álló nyolc szín egyikét. Ez egy kicsit segít a csoportok megkülönböztetésében is, ha nem akar nevet adni nekik.

Változtassa meg a színét, hogy érzéket adjon neki.

Ha új lapot szeretne hozzáadni egy meglévő csoporton belül, kattintson az „Új lap a csoportban” elemre, és ez megjelenik a csoportban lévő elemek mellett.

Nyisson meg egy új lapot, és azonnal csoportosítsa az aktuális fülcsoportba.

Fülek hozzáadásához egy már létező csoporthoz kattintson a jobb gombbal egy fülre, kattintson az „Add to Existing Group” elemre, majd válassza ki azt a csoportot, amelyhez hozzá kívánja adni.

Füleket adhat hozzá egy már létező csoporthoz ugyanolyan gyorsan.

Alternatív megoldásként húzhat egy lapot a meglévő fülcsoportba, amíg a szín be nem burkolja, és engedje el. A fül mostantól a csoportosítás része lesz.

Húzzon egy lapot egy meglévő csoportba, ha alternatív módon kívánja hozzáadni.

Ha nem tetszik a csoportok rendezésének sorrendje, elég könnyű újrarendezni őket. Addig húzza a címkét / színes kört a fülsáv körül, amíg elégedett nem lesz annak helyével.

Szervezzen csoportokat úgy, hogy körbehúzza őket.

Ha már nem szeretne egy adott lapot egy csoportba, eltávolíthatja azt. Kattintson a jobb gombbal a fülre, és válassza az „Eltávolítás a csoportból” lehetőséget. Húzhatja a lapot a csoportból, és elhelyezheti egy üres szakaszban.

Kattintson a jobb gombbal egy fülre, és válassza a lehetőséget "Eltávolítás a csoportból" lap eltávolításához az aktuális csoportosításból.

De ha teljesen fel akarja oszlatni a csoportot, akkor bármit leválthat ugyanolyan gyorsan, mint amennyit létrehozott. Kattintson a csoport nevére, majd a „Csoport eltávolítása” gombra.

Kattintson a csoport összes csoportjának csoportosításához "Csoportosítás megszüntetése" a Fülcsoport menüből.

Ha a csoporton belül mindent elért, akkor egyszerre bezárhatja az összes lapot, tönkretéve a csoportot és minden benne lévő elemet. Kattintson a kijelölt csoport nevére, majd a menüben kattintson a „Csoport bezárása” gombra.

Kattintson egy csoportra és annak összes fülére kattintva "Bezárás csoport" a Fülcsoportok menüben.


Bár a Google Chrome lapcsoportosító funkciójából hiányzik néhány dolog – például a csoportok egyesítésének lehetősége -, a Lapcsoportok funkció nagyszerű módja a böngészőben megnyitott összes lap rendszerezésének, csoportosításának és címkézésének.

ÖSSZEFÜGGŐ: A lapcsoportok használata a Google Chrome for Android alkalmazásban
Source link


1011 Views 0 Ratings Rate it