A legjobb kis irodai többfunkciós színes lézernyomtatók – Review Geek

Avatar admin | 2021.01.11. 38 Views 0 Likes 0 Ratings

38 Views 0 Ratings Rate it

HP és Canon tintasugaras nyomtatók
HP / Canon

Unod már a tintasugaras patronokkal való küzdelmet a multifunkciós nyomtatóban? Ha a nyomtatófej mindig eltömődött, akkor tintát pazarol a „tisztításra”, vagy ha a tintapatronjai kiszáradnak, mielőtt felhasználná őket, a multifunkciós színes lézernyomtató csak megoldhatja a problémákat.

A multifunkciós nyomtató (MFP) értékes eszköz a Small Office vagy a Home Office (SOHO) felhasználók számára. A nyomtatási képességek mellett jellemzően egy lapos (másolóüveg) szkennerrel, lapadagoló szkennerrel, másolással és esetleg faxgép funkcióval rendelkeznek. De mint nyomtató a minőségi nyomatok készítése továbbra is az MFP elsődleges jellemzője.

A legtöbb olcsó MFP tintasugaras technológiát használ a nyomtatáshoz. Míg a rendkívül magas hüvelyk / hüvelyk (dpi) miatt jobb minőségű képet képesek előállítani, a tintasugaras nyomtatók magas oldalköltség-megoldást jelentenek, megbízhatósági problémákkal. A nyomatok azonnal jól néznek ki a dobozból, de az eltömődött fúvókák, kiszáradt patronok és a nyomtatás igazítási problémái gyorsan ronthatják a kimeneti minőséget. A színes lézernyomtatók nem szenvednek ezektől a kihívásoktól.

Mit kell keresni egy színes lézeres többfunkciós készülékben

Közeli kép a színes lézernyomtató festékéhez használt cián és sárga cserepatronok
CIGI / Shutterstock.com

A színes lézernyomtatók száraz festékport használnak a nyomatok készítéséhez. A festék nagyon hosszú ideig (évekig) maradhat a kazettában, és még mindig hasznos lehet, anélkül, hogy befolyásolná a nyomtatás minőségét. Ez a színes lézer-multifunkciós készülékeket nagyszerű lehetőség egy kis iroda vagy otthoni iroda számára. Íme, mit kell keresnie egy nagyszerű színes lézeres MFP-ben:

 • Használhatóság: Az MFP sok funkcióval rendelkezik, ezért fontos a felhasználói felület. Kulcsfontosságú, hogy az egység túlságosan összetett szolgáltatás nélkül tudja kiszolgálni az SOHO felhasználót.
 • Kapcsolat: Lehetővé kell tenni, hogy Wi-Fi, Ethernet vagy USB kapcsolaton keresztül csatlakozzon az eszközhöz, és támogatnia kell a mobil nyomtatást iOS és Android rendszerről.
 • Nyomtatási minőség: Színes nyomtatóként képesnek kell lennie mind fekete-fehér, mind színes nyomtatásra 600 dpi vagy nagyobb sebességgel.
 • Nyomtatási jellemzők: Az olyan képességeknek, mint a különféle papírméretek támogatása, beleértve a borítékokat és a címkéket, szabványnak kell lenniük.
 • Kétoldalas nyomtatás: Támogatnia kell a kétoldalas nyomtatást, hogy a felhasználó egyszerre nyomtathasson a papír mindkét oldalára.
 • Beolvasás minősége: A készüléknek képesnek kell lennie szkennelni 600 dpi vagy annál nagyobb sebességgel is.
 • A források beolvasása: Lehetővé kell tenni a beolvasást egy üvegüveg felületéről, valamint egy olyan lapadagolóról, amely legalább 50 papírlapot támogat. A lapadagoló lehetővé teszi a több oldalból álló dokumentumok gyors beolvasását.
 • Duplex szkennelés: A duplex nyomtatáshoz hasonlóan a duplex szkennelés lehetővé teszi a kétoldalas dokumentum mindkét oldalának egyidejű beolvasását. A lapadagolónak támogatnia kell a kétoldalas beolvasást.
 • Úticélok beolvasása: Lehetővé kell tenni, hogy a beolvasott dokumentumokat közvetlenül egy e-mail címre, egy adott felhasználó számítógépére, egy USB flash meghajtóra vagy akár egy adott mappahelyre továbbítsa a hálózaton, fejlettebb lehetőségként.
 • Érintőképernyős interfész: Az intuitív érintőképernyő a készülék egyszerű konfigurálásához és a munkakezeléshez szabványossá válik. Minél nagyobb, annál jobb.
 • Fax támogatás: Ha a munkája vagy vállalkozása faxok küldését vagy fogadását igényli, a készüléknek ezt is támogatnia kell. Ez azonban nem kötelező követelmény.

Az ilyen funkcióval rendelkező többfunkciós készülékek gyakorlatilag kielégítik a SOHO felhasználó összes nyomtatási, beolvasási, másolási vagy faxolási igényét. A következő nyomtatók kielégítik e funkciók többségét vagy mindegyikét, ugyanakkor könnyen beállíthatók és konfigurálhatók is.

A legjobb általános színes lézer MFP: Canon imageClass MF644cdw

Canon imageClass MF644cdw
Canon USA, Inc.

A Canon imageClass MF644cdw kiváló nyomtatási, szkennelési, másolási és faxolási teljesítményt nyújt olyan áron, amely komolyan aláássa a versenyt. Ez az egység inkább a kis csapat vagy egyetlen felhasználó számára készült, akinek sok funkcióra van szüksége, de elfogadható áron. Bár ez az MFP tele van képességekkel, nem annyira bonyolult, hogy egy tipikus felhasználó nem tudja beállítani, ha követi a jól megírt utasításokat.

Az egyetlen negatívum, hogy kissé zajos és kissé a nagy oldalon. Négy festékkazetta van korlátozva annak, hogy milyen kicsi lehet a színes lézer MFP. Ez az egység megfelelő méretű a funkciókészlethez. De nagynak tűnhet egy olyan felhasználó számára, aki korábban kompaktabb tintasugaras alapú MFP-vel rendelkezett. Ami a nyomtatási zajt illeti, a Canon-t néhány méterre kell elhelyezni az íróasztaltól, különben zavarhatja az irodai hívásokat.

Az imageClass MF644cdw egy duplex képes, 600 dpi-s nyomtató, amely 22 oldalt képes nyomtatni percenként. 250 lapos papírtálcával rendelkezik, és a felhasználási mintázat havonta körülbelül 2500 oldal. Ez az MFP 600 dpi-s sebességgel képes beolvasni dokumentumokat üveglapról vagy duplex képes 50 lapos adagolóról. A csatlakozási lehetőségek között szerepel a Wi-Fi, az Ethernet és az USB, míg a Canon PRINT alkalmazás szkennelést, nyomtatást és eszközkezelést biztosít bármely IOS vagy Android mobil eszközről.

A nagy kapacitású Canon festékkazetta használatával a fekete patronok akár 3100 oldalt is kitermelnek, oldalanként körülbelül 2,6 centes költséggel, a színes patronok pedig 2300 oldalig terjednek, körülbelül 12,4 cent / oldal költséggel.

Az 5 hüvelykes színes érintőképernyős interfész nagyon nagy ehhez a szegmenshez, és az imageClass MF644cdw kiemelkedő jellemzője. Lehetővé teszi az egyszerű eszközkonfigurálást és a feladatkezelést a könnyen elérhető, magas szintű menükben, miközben fejlettebb konfigurációt biztosít a mélyebb szinteken is. A Canon szívében egy képalkotó vállalat. Asztalra szkennelő szoftverük ezt gazdag vezérlőkkel emeli ki, amelyek meghatározzák, hogy a dokumentumok hogyan szkennelhetők, és hova kerülnek, amikor a beolvasás befejeződik.

A Canon imageClass MF644cdw kiváló nyomtató, szkennelési, másolási és faxolási lehetőség, kiváló áron. De ha nincs szüksége faxgépre, fontolja meg a Canon imageClass MF642cdw. Pontosan ugyanaz a gép, mint az MF644cdw, amely nem támogatja a faxfunkciókat, így általában sokkal jobb áron találja meg.

A legjobb otthoni irodai színes lézeres többfunkciós készülék: HP Color LaserJet Pro M283fdw

HP Color LaserJet Pro M283fdw
HP

A HP Color LaserJet Pro M283fdw egy tipikus HP munkaló megbízhatósággal rendelkező, de inkább az otthoni irodai felhasználót célzó MFP. Kicsit kompaktabb, mint a Canon, és az elkövetkező évek során nyomtatási, beolvasási, másolási és faxolási műveleteket hajt végre, de ne feledje, hogy ezért a HP névért külön fizet.

Az M293fdw 600 dpi-vel nyomtat 22 perc / perc sebességgel. Emellett duplex képes és 250 lapos tálcát alkalmaz, miközben havonta körülbelül 2500 oldalas felhasználási mintát céloz meg. Ez az MFP 600 dpi-n is beszkennel másolóüvegből vagy az 50 lapos adagolóból. Sajnos ennek az MFP-nek a legnagyobb hiányossága, hogy a duplex szkennelést egyetlen mód sem támogatja, így a felhasználó egyszerre csak a dokumentum egyik oldalát tudja beolvasni vagy lemásolni.

A csatlakozási lehetőségek között szerepel a Wi-Fi, az Ethernet vagy az USB, míg a HP Smart alkalmazás lehetővé teszi dokumentumok és fényképek, faxok nyomtatását, a nyomtató fogyóeszközök áttekintését és a nyomtató beállításainak módosítását az IOS és az Android mobil eszközök könnyen kezelhető felületéről. Az M293fdw rendelkezik egy kis, 2,7 hüvelykes színes érintőképernyővel is, amely korlátozott, de egyszerűen használható felületet biztosít a nyomtatási, beolvasási, másolási és faxfeladatok kezeléséhez, valamint az alapvető eszközkonfigurációkhoz.

A nagy kapacitású HP festékkazetta használatával a fekete patronok akár 3150 oldalt tudnak kinyomtatni, körülbelül 3,0 cent / oldal költséggel, a színes patronok pedig akár 2450 oldalt is, körülbelül 12,2 cent / oldal áron.

A legjobb munkacsoportos színes lézeres többfunkciós készülék: HP Color LaserJet Pro M479fdw

HP Color LaserJjet Pro M479fdw
HP

Ha kis irodája nagyobb színes nyomtatási terhelést eredményez, de még nem áll készen arra, hogy áttérjen egy nagy másoló stílusú többfunkciós nyomtató / fénymásoló megoldásra, a HP Color LaserJet Pro M479fdw jól fogja szolgálni a csapatát. De számíthat arra, hogy meglehetősen többet fog fizetni ezért a magasabb szintű MFP-ért.

Gyorsabb, 28 oldal / perc nyomtatási sebesség mellett, 600 dpi-nél duplex támogatással, a nyomtatások gyorsan elkészülnek, minimalizálva a nyomtatási sorba állítást. A papírtálca 300 lapot tart a dobozból, és támogatja az opcionális 550 lapos tálcát, így a felhasználó egy teljes papírtartályba dobhat, amikor a tálca üres. Ez az MFP havi 4000 nagyobb terhelést is képes kezelni.

Az M47479fdw 600 dpi-vel szkenneli a dokumentumokat üvegüvegből vagy az 50 lapos, duplex kábellel ellátott adagolóból. A csatlakozási lehetőségek között szerepel a Wi-Fi, az Ethernet vagy az USB. Az IOS és az Android felhasználók számára a HP ismét biztosítja a HP Smart alkalmazást, amely támogatja a dokumentumok és fényképek nyomtatását, a dokumentumok faxolását, a nyomtató fogyóeszközök felülvizsgálatát és a nyomtató beállításainak módosítását bármilyen mobil eszközről.

A 4,3 hüvelykes színes érintőképernyő intuitív funkciókat kínál, amelyek jobban a többfelhasználós irodákra irányulnak, és általában hasznosabbak, mint az M293fdw egyfelhasználós, 2,7 hüvelykes képernyője. A nyomtatási, beolvasási és másolási funkciók mellett az érintőképernyőn egy teljesen funkcionális és könnyen használható faxgép interfész is elérhető.

A nagy kapacitású HP festékkazetta segítségével a fekete patronok ezen az MFP-n akár 7500 oldalt is képesek kinyomtatni, körülbelül 2,3 cent / oldal költséggel, míg a színes patronok akár 6000 oldalt is képesek, körülbelül 11,7 cent / oldal áron.


Te nem van sok pénzt költeni egy nagyszerű színes lézer MFP megszerzéséhez, amely hosszú évekig gondoskodik a kis iroda vagy otthoni iroda nyomtatási, beolvasási, másolási és faxolási igényeiről. Az olcsóbb színes lézer-MFP-k nem sokkal drágábbak, mint a tintasugaras alapú MFP-k, és bár a festék drága fogyóeszköz, soha nem romlik el. Ez azt jelenti, hogy sokkal több nyomatot kap egy festékkazettából, mint tintasugaras patront, ami alacsonyabb oldalankénti költséget jelent.

Amint tapasztalja a színes lézer MFP alacsonyabb üzemeltetési költségeit és könnyebb karbantartását, nem tér vissza a tintasugaras nyomtatóra!
Source link


38 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok