A legújabb T-Mobile adatszegés mindenkit érint, nem csak az ügyfeleket

Avatar admin | 2021.08.18. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Kép a legújabb T-Mobile adatvédelmi incidensről mindenkit érint, nem csak az ügyfeleket

T-Mobile megerősítette a biztonság megsértését több mint 48 millió jelenlegi, korábbi és leendő felhasználó szivárgott ki. A T-Mobile azt mondja, hogy bezárta a fájlok eléréséhez használt szerver sebezhetőségi hackereket, de a kiszivárgott információ most online értékesíthető.

Az adatbázist értékesítő hackerek szerint több mint 7,8 millió előfizetéses előfizető, 850 000 előre fizetett ügyfél és több mint 40 millió „korábbi vagy leendő” ügyfél név- és vezetéknevét, születési idejét, társadalombiztosítási számát és vezetői engedélyét tartalmazza. plusz a számla PIN -kódjai a 7,8 millió utólagos előfizető közül.

A „jó oldalról” a T-Mobile szerint semmilyen pénzügyi vagy számlázási információ nem szivárgott ki. Azonban minden kiszivárgott információ rendkívül érzékeny, és könnyen segíthet valakinek ellopni az Ön személyazonosságát, ha adatait ellopták.

A T-Mobile felveszi a kapcsolatot az érintettekkel a fiókja PIN-kódjának megváltoztatására és a biztonsági beállítások frissítésére vonatkozó utasításokkal. Az érintett felhasználók két év McAfee azonosító lopás -védelmi szolgáltatást is kapnak.

Még ha nem is hall a T-Mobile-ról, akkor is előfordulhat, hogy adatai veszélybe kerülnek. Az eladó azt állítja, hogy az adatbázisban több mint 100 millió jelenlegi és korábbi vásárló szerepel, köztük olyanok, akik egyszerűen jelentkeztek a T-Mobile szolgáltatásra, de soha nem nyitottak számlát. Ez azt jelenti, hogy több felhasználó lehet veszélyben, mint a 48 millió T-Mobile megerősítette.

Minden aktív T-Mobile ügyfélnek azonnal meg kell változtatnia a jelszavát és a fiók PIN-kódját, és bárki, aki korábban használta a szolgáltatót, vagy akár potenciális szolgáltatást is kért, javítsa általános adatbiztonságát. Íme néhány javaslat:

  • Frissítse azokat a fiókokat, amelyek ugyanazt a jelszót használják, mint a T-Mobile-fiókja-és kérem hagyja abba a jelszavak újbóli használatát. Jelszókezelő segít nyomon követni az összes egyedi bejelentkezést.
  • Iratkozzon fel kétfaktoros bejelentkezésre és bejelentkezési figyelmeztetések minden használt fiókra.
  • Távolítson el minél több személyazonosító információt a T-Mobile profiljából és más fiókokból.
  • Figyeld meg bankszámláidat és más pénzügyi szolgáltatásaidat és fizetési módjaidat, mint például a PayPal vagy a Venmo gyanús tevékenységet. Jelentsen bármit, amit nem ismer fel.
  • Ügyeljen az adathalász támadásokra, a rosszindulatú programok trójai programjaira és egyéb csalások. A hackerek és a csalók félrevezető üzeneteket fognak küldeni rosszindulatú linkek vagy hamis különleges ajánlatok az adatvédelmi incidensek által veszélyeztetett e -mail címekre, telefonszámokra és közösségi médiafiókokra.

Ezek a lépések segítenek enyhíteni a T-Mobile jogsértés hatásait-és minden más adatvédelmi incidens– más intelligens adatbiztonsági döntésekkel együtt VPN használatával, bekapcsolni adatvédelmi beállítások a böngészőkben/alkalmazásokban/webhelyeken, engedélyezi a ransomware védelmet, fontos fájlok és merevlemezek titkosítása, és megbízható víruskereső szoftver telepítése készülékein.

[[9–5 Mac]


Forrás link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok