A LEN függvény használata a Microsoft Excelben

Avatar Gadam | 2021.03.31. 65 Views 0 Likes 0 Ratings

65 Views 0 Ratings Rate it

excel logó

Ha valaha is megpróbálta megtalálni a karakterek számát egy szövegsorban, akkor a LEN funkciónak köszönhetően a Microsoft Excel segítségével is megteheti. Így kell használni.

Mi a LEN funkció?

A LEN függvény egy egyszerű számítási függvény, amely megszámolja az adott karakterlánc összes karakterét, beleértve a számokat, betűket, speciális karaktereket és szóközöket. A függvény neve (LEN) rövidítésű, mivel a függvény kimenete számként adja meg a szöveges karakterlánc teljes hosszát.

Példaként tegyük fel, hogy egy Excel munkafüzet egy cellát tartalmaz a következő szöveggel:

This is an example text string containing 56 characters!

A szöveges karakterlánc szóközöket, szöveget, számokat és egy speciális karaktert tartalmaz, hossza 56 karakter. Ha meg szeretné erősíteni ezt a számítást, használhatja a LEN-t erre.

A LEN függvény használata a Microsoft Excelben

nem úgy mint egyéb Excel funkciók, a LEN funkció használata rendkívül egyszerű. Csak egy argumentumot tartalmaz – a kiszámítani kívánt szöveges karakterláncot. Vagy elhelyezheti ezt közvetlenül a képletben, vagy hivatkozhat egy cellára, amely tartalmazza a szöveges karakterláncot.

Például a következő képlet kiszámítja az A1 cellában található szöveges karakterlánc hosszát. Ha ezt a képletet maga szeretné használni, cserélje ki a cellahivatkozást a sajátjára.

=LEN(A1)

Példa egy Excel képletre, amely a LEN függvényt használja, és kiszámítja a szöveges karakterlánc hosszát.

Mint korábban említettük, a LEN használatával kiszámíthatja a képletbe beírt szöveges karakterlánc hosszát közvetlenül az alábbi példa képlet segítségével.

=LEN("This is an example text string.")

Példa az Excel LEN függvényére, amely a képletbe helyezett szöveges karakterlánc hosszát mutatja közvetlenül.

A példa szöveget kicserélheti a sajátra, de idézőjelbe kell foglalnia a szöveget. Alternatív megoldásként helyezze a szöveget egy külön cellába (idézőjelek nélkül), majd használja a képlet adott cellájának cellahivatkozását a hossz meghatározásához.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hasznos funkciók, amelyeket meg kell ismernie
Forrás link


65 Views 0 Ratings Rate it