Melyiket vegye meg? – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.06. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

2 az 1-ben laptopon futó Microsoft Office.
Microsoft

A Microsoft Word, az Excel és a PowerPoint a legtöbb vállalkozás és tanterem szokásos termelékenységi alkalmazása. De hogyan válasszon a hagyományos közül Hivatal lakosztály és a Microsoft 365 előfizetési szolgáltatás? Mi a különbség az Office és a Microsoft 365 között, és melyik a költséghatékonyabb?

Mi a különbség?

Mindenki ismeri a régi Microsoft Office rituálét. Megveszel egy Word, PowerPoint és más Microsoft márkájú szoftverekkel teli lemezt, beragasztod a számítógépedbe, és munkába állsz. Néhány év telik el, és a munkahelyedhez vagy tantermedhez az Office csomag újabb verziója szükséges, így kimész, és megtakarításaidat újabb lemezre fújod. Öblítse le és ismételje meg.

De a hagyományos Office csomag sokkal ritkábban fordul elő, mint korábban. Manapság sokan hozzáférnek az Excel, a Word és más szoftverekhez egy Microsoft 365-előfizetés vagy az ingyenes, böngészőalapú szolgáltatás révén Office Online lakosztály (ami a levetkőzött az Office verziója).

Az Office csomagtól eltérően, amely egyszeri, 150 dolláros befizetést igényel és csak egy számítógépen működik, a Microsoft 365 havi 7 dollárba kerül, az összes számítógépén és mobileszközén működik, és együttműködési funkciókat és jutalmakat tartalmaz, amelyek nem járnak szabványos Office csomag. A Microsoft 2011-ben indította el 365 szolgáltatását, hogy elősegítse az Office csomag korszerűsítését, amely közel egy évtizede nem tapasztalt jelentős átalakítást. Az előfizetői modell lehetővé teszi a Microsoft számára, hogy állandó frissítéseket és támogatást nyújtson termelékenységi szoftvereihez, valamint a felhőalapú tárhelyhez és a mély együttműködési funkciókhoz, amelyeket a Google böngészőalapú termelékenységi eszközei (Google Docs, Drive, Sheets stb.) Tettek híressé.

A Microsoft továbbra is eladja hagyományos Office csomagját olyan emberek számára, akik nem akarnak havi díjat fizetni, vagy nem használják az ingyenes, lecsupaszított eszközt Office Online eszközök. De vajon az Office csomag valóban ilyen költséghatékony? És még ha meg is spórolhat egy kis pénzt a Microsoft 365 elkerülésével, érdemes-e kihagynia az előfizetői szolgáltatások exkluzív szolgáltatásait?

Microsoft Office: előnyök és hátrányok

A Microsoft Office logó egy asztal képén.
Microsoft

Microsoft Office 2019 és a közelgő 2021. iroda a csomag 150 dollárnál kezdődik, és a Word, az Excel és a PowerPoint szolgáltatásokkal érkezik. A kibővített Irodai otthoni és üzleti csomag, amely 250 dollárba kerül, tartalmazza az Outlook e-mail és naptár eszközt a szokásos Office szoftver tetején. Az Office csomag mindkét verziója csak egy számítógépen működik, és néhány év hibát és biztonsági támogatást tartalmaz a Microsoft részéről (7 év az Office 2019, 5 év az Office 2021 esetében).

Míg az Office hiánya az együttműködési és a felhőfunkcióknak kissé korlátozónak tűnhet, a szoftvercsomag továbbra is hasznos azoknak az egyéneknek és vállalkozásoknak, akik stabil, változatlan termelékenységi eszközök gyűjteményére vágynak. Az Office szintén kiváló lehetőség a mindig offline gépekhez, és egyesek számára ez több is lehet költséghatékony mint egy Microsoft 365-előfizetés.

Vásárolja meg egyszer, örökre birtokolja

A Microsoft Office-nak egyetlen nyilvánvaló előnye van: egyszer megvásárolja a szoftvert, és örökre birtokolja azt. Persze, az Office verziója megöregszik, és kihagyja a mutatós új funkciókat, de szabadon cserélheti, ha úgy dönt. Ráadásul a Microsoft nagyszerű munkát végez a fájlok kompatibilitásával, így ha valaki a legfrissebb Office vagy Microsoft 365 szoftverbe írt Word-dokumentumot küld neked, az továbbra is megnyílik a számítógépén.

Hobbisták, oktatók és kisvállalkozások számára az Office csomag 150 dollárjának elengedése (amely addig működik, amíg kompatibilis géped van) költséghatékonyabb lehet, mint egy Microsoft 365-előfizetés. Ennek ellenére használnia kell a szoftvert néhány évig mielőtt valóban pénzt takarítana meg.

Microsoft Office vs. Office Online

Várjon egy percet, miért fizetne 150 dollárt a Microsoft Office-ért, amikor a böngésző alapú Office Online lakosztály ingyenes? Az Office Online nagyszerű az átlagos Joe számára, akinek csak alkalmi táblázatot vagy Word-dokumentumot kell készítenie, de csak akkor működik, ha csatlakozik az internethez, ami nem jó azok számára, akik nem dolgoznak offline vagy lassú az internet kapcsolat – az Office Online eléggé lemaradhat!

Az Office Online csomagból hiányzik néhány fontos funkció, például a tartalomjegyzék vagy a bibliográfia a Word-ben, a fejlett képlet- vagy diagrameszközök az Excel-ben és a gazdag formázás a PowerPointban. Ez azt jelenti, hogy az Office Online támogatja a valós idejű szerkesztést egy másik személlyel, míg az Office asztali verziója egyszerre csak egy személynek engedélyez egy bekezdés szerkesztését (ezért egyesek kiegészítik offline Microsoft Office csomagjukat az ingyenes Office Online csomaggal ).

Ismételten, ha csak néhány dokumentumot kell összeraknia, az Office Online ingyen elvégzi a munkát. De ha offline munkát szeretne végezni, vagy speciális funkciókat szeretne használni, akkor fizetnie kell az Office csomagért. Vagy tudod, iratkozz fel a Microsoft 365-re.

Microsoft 365: Előnyök és hátrányok

A Microsoft 365 logó, fehér alapon.
Microsoft

Microsoft 365 Personal, amely egyszerre legfeljebb öt eszközön támogat egy felhasználót, havi 7 dollárba vagy előre fizetett évente 70 dollárba kerül. Jön Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote és 1 TB OneDrive felhőtárral.

Ha meg szeretné osztani ezeket az alkalmazásokat az egész családjával, akkor feliratkozhat rá Microsoft 365 család szolgáltatás havi 10 dollárért vagy évi 100 dollárért fizetendő. A Microsoft 365 család akár hat felhasználót is lefed, mindegyik 1 TB OneDrive-tárral rendelkezik, és egyszerre öt eszközön férhet hozzá 365 alkalmazáshoz. A családi terv feloldja a Microsoft Family Safety alkalmazást is a gyerekek nyomon követésére és kezelésére.

Míg a havi díj némelyiknél alacsonyabb lehet, a Microsoft 365 szolgáltatás minden eszközön működik, és végtelen frissítési és hibajavítási folyamattal rendelkezik. Ez a legjobb szolgáltatás azok számára, akik mindig a legfrissebb szolgáltatásokra vágynak, vagy együttműködniük kell másokkal. Ráadásul néhány jutalommal jár, amelyek megéri a 7-10 dolláros havidíjat.

Munka bárhonnan

Egy olyan világban, ahol az emberek folyamatosan ugrálnak a számítógépek, telefonok és táblagépek között, a Microsoft 365 platformokon átívelő támogatása valóban alapvető funkció. Bármely eszközön elérheti a Microsoft termelékenységi csomagját, csak bejelentkezve a Microsoft-fiókjába. A fiókjához kapott 1 TB OneDrive-tárhelynek köszönhetően bárhonnan hozzáférhet a dokumentumaihoz anélkül, hogy hüvelykujj-meghajtót hordozna.

Együttműködés a Max

A Microsoft 365 a dokumentumok e-mailezésével a múlté. Ehelyett meghívhat másokat, hogy megtekintsék vagy szerkesszék a dokumentumot egy megosztható linken keresztül, valós idejű együttműködéssel és üzenetküldéssel. A felhőn keresztül történő megosztás biztosítja, hogy Ön és munkatársai mindig rendelkezzenek egy dokumentum legújabb verziójával, és hogy láthassák mások által végrehajtott módosításokat anélkül, hogy egymáshoz hasonlítanák a régi és az új fájlokat.

Az együttműködés egy lépéssel tovább megy, ha használja Microsoft Teams, az azonnali üzenetküldő eszköz, amely integrálható a Microsoft 365-höz. A csapatok rendkívül egyszerűvé teszik a dokumentumok megosztását és az azokon való együttműködést, és minden az egyben beállítást biztosítanak a csevegésekhez és a video-értekezletekhez. Bárki létrehozhat akár 100 résztvevővel rendelkező csapatcsoportot ingyen, bár nagyobb csoportok igénylik a 365 üzleti terv.

A legújabb funkciók és támogatás

Azok az emberek, akik feliratkoznak a Microsoft 365-re, elsőként kapják meg a Microsoft új szolgáltatásait és hibajavításait. Telefonos vagy szöveges csevegés útján ingyenes technikai támogatást kapnak az összes Microsoft-termékhez (még a 365 szolgáltatáson kívül vásárolt termékekhez is).

El kell ismerni, hogy a Microsoft alkalmazásfrissítései többnyire az életminőségi funkciókra, például a sötét módra vonatkoznak. De a vállalat növekvő érdeklődése az AI iránt forradalmasíthatja táblázat automatizálása, dokumentumírás, és egyéb időigényes feladatok a Wordben, az Excelben és a PowerPointban. Ha elsőnek szeretne lenni ezen új funkciók sorában, akkor fizetnie kell a Microsoft 365-ért.

Tagsági bónuszok

Még akkor is, ha nem használja a Word vagy az Excel programot, a Microsoft 365-előfizetés csak a bónuszok miatt érheti meg. A legnagyobb bónusz természetesen 1 TB OneDrive felhőtárhely (vagy személyenként 1 TB családi csomagban). Havi 7 dollárt fizetni havonta 1 TB felhőalapú tárhelyért meglehetősen tisztességes üzlet, különösen, ha ezt figyelembe vesszük Dropbox 2TB a felhőtárolási terv, amely nem jár semmilyen termelékenységi szoftverrel, havonta 12 dollárba kerül.

De ez még nem minden – a Microsoft 365 a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote továbbfejlesztett verzióit is tartalmazza, amelyek magukban foglalják exkluzív AI funkciók extra sablonokkal, stock fotókkal, betűtípusokkal és ikonokkal együtt. A professzionális e-mailek megírásához pedig a Microsoft 365 tartalmazza Microsoft Editor, a Nyelvtanilag eszköz, amely helyesírási és nyelvtani változtatásokat javasol a Word, az Outlook és a böngésző írásának javítása érdekében.

Oké, akkor melyik kerül többe?

Az Outlook, a Word, az Excel, a Powerpoint és más Microsoft szoftverek logói.
Microsoft

Azok számára, akik csak hozzáférést szeretnének elérni a Wordhez, az Excelhez és a PowerPointhoz, de nem törődnek az együttműködési funkciókkal vagy a felhőtárral, az Office és a Microsoft 365 közötti választás többnyire ár kérdése. Természetesen az Office előzetesen többe kerül, de a 365 havidíjjal jár, így annak eldöntése, hogy melyik költséghatékonyabb, valóban attól függ, hogyan tervezi használni a szoftvert, vagy milyen gyakran tervezi annak cseréjét.

Kezdjük néhány egyszerű matematikával. A Microsoft 365 egyedi terve havi 7 dollárba kerül. Tehát, ha a szokásos 150 dolláros Office csomagot vásárolná, 21 és fél hónapig kell használnia, hogy költséghatékonyabb legyen, mint a Microsoft 365. Azoknak a személyeknek, akik megvásárolják a 250 dolláros Office Home and Business csomagot az Outlook hozzáféréshez, szükségük van kb. 35 és fél hónapig használni a szoftvert, mire elkezdik a pénzt “spórolni”. (Ha olyan vállalkozás vagy, amely több számítógépre vásárol Microsoft szoftvert, akkor még hosszabb ideig ragaszkodnia kell az Office-hoz, mielőtt elkezdené a pénzt „megtakarítani”, mivel a 365 Business havonta csak fejenként 5 dollárért indul.)

Tehát, ha nem használja az Office-t több mint két évig, mielőtt frissítené a legfrissebb verziót (vagy elárasztaná a szoftvert), nem spórol meg pénzt. És amíg el nem éri ezt a hároméves határt, a megtakarításai legfeljebb marginálisak. A Microsoft itt egyértelműen megtervezte árstratégiáját – a vállalat két-három évente kiadja az Office új verzióját, így a nap végén azok az emberek, akik mindig az Office legújabb verzióját vásárolják, körülbelül annyit fizetnek, mint a Microsoft 365 előfizetők.

Annak tudatában, hogy két-három évre van szükség az Office használatával történő megtakarításhoz, azt állíthatjuk, hogy a funkciókban gazdag Microsoft 365 valójában jobb érték. A Microsoft 365 csak további dolgokkal érkezik, mint például az Outlook-hozzáférés, 1 TB OneDrive felhőtárhely, a legújabb frissítések és hibajavítások, a valós idejű együttműködési funkciók, és természetesen a lehetőség, hogy bármikor bármilyen eszközön működjön. De ez megint csak az Ön prioritásainak és annak az időtartamnak felel meg, amelyet hajlandó eltölteni egy hagyományos Office csomaggal.
Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok