A Microsoft jövőképe magáévá teszi az örök otthoni munkát – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.04. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Egy nő, aki videohívást tart a holografikus képernyőkön.
Microsoft

Olyan gyakran a Microsoft előszeretettel osztja meg jövőképét messzemenő videókkal, amelyek tele vannak koncepcióval arról, hogy milyen lesz a munka “egyszer”. Egy új intranetes termék mellett szinkronizált Viva, A Microsoft jelentős látásváltást tárt fel: olyan jövőt ölel fel, ahol mindannyian otthon dolgozunk – tartósan.

A Microsoft új elképzelését a Viva, az új intranetes termékről szóló közleményben temette el. A Viva a Sharepointra épít hanem társadalmi és barátságosabb módon működik. Ennél is fontosabb, hogy míg a Sharepoint egy koncepció, amellyel fel tudja gyorsítani az irodában való tartózkodást, a Viva segíteni akar Önnek otthoni munkavégzésben.

Figyeljen azonban, és meglátja a Microsoft koncepcióvideóját arról, hogy milyen lehet a jövőbeni munka. Ez az érdemes megnézni az egész videót, csak ne bánja a szokásos sajtos színészi játékot:

Ez a koncepciós videó figyelemre méltó a Microsoft hangzásának néhány drasztikus eltérése miatt. Korábbi elképzeléseink videói szerint a Microsoft a jövő felé tekint, amikor minden felület egy Windows eszköz. A pultok, a tükrök, az ablakok (tényleges ablakok), az újság és még a divatkiegészítők is.

Át a utolsó tíz év, A Microsoft elképzeléseinek videói következetesek voltak, és megvizsgálhatjuk a 2015-ben megjelent videó hogy lássa, hol van a társaság gondolkodása. Ez a videó azt sugallta, hogy öt év múlva (most!) Minden felületet munkaeszközként használunk: a falakat, az ablakokat, a munkalapokat. A Microsoft azt javasolta, hogy hozzunk létre új, összecsukható eszközöket, hasonlóan újságokhoz, új táblagépekhez, vezeték nélküli fülhallgatókhoz és nagyobb érintőképernyőkhöz.

Néhány ilyen igaz! Korai példáink vannak az összecsukható eszközökre, nagyobb érintőképernyőkre és vezeték nélküli fülhallgatókra. De míg a Microsoft a koncepciós eszközökre összpontosított, jövőképének az az üzenete, hogy produktívabbak lehetünk az irodában és útközben is. “A nagyobb termelékenység azt jelenti, hogy mindenhova munkát vállal.” És szinte minden együttműködés személyesen történik.

A Microsoft új vízióvideója egészen más. Figyelmen kívül hagyja a CGI hologramokat egy pillanatra, és észrevesz valamit – egyik eszköz sem fogalom. A hologramok mögött a Surface Pro és a Surface Duos, valódi eszközök.

A lényeg nem az, hogy milyenek lesznek valamikor az eszközeink, hanem az, hogy a munka életünk hogyan változik. A korábbi videókban a Microsoft egy olyan világot képzelt el, ahol kütyüink hatékonyabbá tesznek minket az irodában és az étteremben. A videók arról álmodoztak, hogyan dolgozhatnánk együtt személyesen. A legújabb videó elkerüli mindezt, és arra összpontosít, hogy szinte teljes egészében otthon végezzen munkát.

A videó bemutatja „Milát”, egy nőt, aki hamarosan megkezdi első munkanapját. Bemegy az irodába, hogy találkozzon kollégáival és kitöltse a papírokat? Nem, otthonról hív be videokonferencián keresztül. Reggel felkel, elkészíti a reggelit, felkészül a munkára (egy hihető intelligens tükör tippjeivel), majd az otthoni irodájába indul, hogy elkezdje a munkát.

Egy nő dolgozik egy otthoni irodában.
Microsoft

És ott marad. Látunk egy olyan esetet, amikor egy gyors megbeszélésre az irodában jelenik meg, de egyébként mindig otthonról dolgozik. Amikor eljön az ideje, hogy előadást tartson egy új ötletről, ezt otthonról is megcsinálja (egy furcsa hologram segítségével telepresenciának hívjuk). Munkájának legfontosabb napja ez, és nem hagyja el otthonát.

Ez nagy baj, mert míg a világjárvány miatt jelenleg többen dolgoznak otthon, a legtöbb vállalat (egy időben a Microsoftot is beleértve) ideiglenes intézkedésként kezelte. Valami, aminek akkor lesz vége, amikor a világ normalizálódik.

Digitális visszajelzési űrlap videohívásban.
Microsoft

De most úgy tűnik, hogy a Microsoft felkarolja, hol az otthoni munkavégzés az új normális jelenség. Azt mondja, hogy többen tartósan fenntartják irodájukat lakásaikban és házaikban. Esetenként felkereshetjük az irodát, ha szükséges, de ez a kivétel, nem a szabály. A virtuális hívások még a legkritikusabb feladatoknál is működni fognak.

Az a tény, hogy a Microsoft nem mutat be valódi jövőbeli technológiát a hologramokon kívül, az a legmondatosabb. Az összes tényleges folyamat elfogadható a jelenleg rendelkezésre álló technológiával és eszközökkel. Nincs szükségünk hologramokra, hogy hat arcot láthassunk egy videohívásban; egy nagyobb monitor is megteszi.

Konferenciahívás több kameraállással.
Microsoft

Visszajelzést adhatunk, dokumentumokat írhatunk, javaslatokat tehetünk, gyakorlatilag. És a Viva, a Microsoft új „intranetes” programja ezt most lehetővé teszi. A Microsoft jövőképe egy olyan világ, ahol a vállalatok a világjárvány elhalványulása után is magukévá teszik ennek a pillanatnak a valóságát. Az otthoni munkavégzés most hihető. És bár mindig lehet hely az irodák számára, ritkán látogathatja meg. Nem viszi magával mindenhová a munkáját, a munkája már veled van, még mielőtt elmész otthonról.

Egyszerre úgy tűnik, hogy a Microsoft jövőképe valósággal és valószerűséggel megalapozott, és olyan eszközökön dolgozik, amelyeket esetleg felhasználhatunk ennek megvalósításához. Meglátjuk, hogy remeg – öt év múlva.

Forrás: Microsoft
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok