Miért van szüksége az intelligens televíziónak streaming pálcára – Ellenőrizze a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.02.26. 14 Views 0 Likes 0 Ratings

14 Views 0 Ratings Rate it

Steve Heap / Shutterstock

Az intelligens tévéknek meg kellett volna menteniük a streaming botoktól és a set-top boxoktól. De a lassú hardver és a kiszámíthatatlan frissítési ütemtervek miatt az all-in-one smart TV megoldás gyakran frusztrálóbb, mint hasznos. Itt van az oka annak, hogy az okostévéjéhez, amelybe beépítették a Roku vagy az Amazon Fire TV szoftvert, továbbra is szüksége van egy streaming botra.

Először is, mi az intelligens TV?

Roku

Mint az okostelefonok vagy a táblagépek, az okostévék is csatlakoznak az otthoni internethez, és számos streaming alkalmazást támogatnak. All-in-one megoldást kínálnak arra, hogy hagyományos TV-t nézzen a Netflix, a YouTube, a Spotify és más online médiaforrások mellett. A video- és audio-streaming mellett az okostévék gyakran csomagolják a Bluetooth-ot és az intelligens otthoni támogatást, megkönnyítve a vezeték nélküli hangszórók csatlakoztatását vagy a TV-készülék integrálását az Alexa vagy a Google Assistant szolgáltatással.

A legtöbb okostévé Roku, Amazon Fire TV vagy Android TV szoftvert futtat, ezért van ilyen széles kompatibilitása és intelligens otthoni támogatása. Ahogy a nevek is sugallják, ez ugyanaz a szoftver, amelyet a népszerű streaming botokban talál. Az olyan vállalatok, mint a TCL, a Sony és az Insignia fizetnek azért, hogy ezt a szoftvert tévéikben használják, ami megspórolja őket az egyedi intelligens TV-szoftverek tervezésével vagy karbantartásával.

De néhány okostévé, és különösen a régebbi modellek, saját szoftvert futtatnak. A Samsung tévék működtetik a Tizen OS, Az LG TV-k webOS-tal rendelkeznek, a VIZIO TV-k pedig a SmartCast nevű rendszert használják. Ha például Samsung okos TV-készüléke van, akkor a Samsung kezeli a TV szoftverének fejlesztését és karbantartását. Míg a szabadalmaztatott intelligens TV-rendszerek valóban jól készülnek és gyakran tartalmazzák exkluzív tartalom, kevesebb alkalmazástámogatást és intelligens otthoni funkciót kínálnak, mint a Roku, a Fire vagy az Android TV szoftvert futtató okostévék.

Az okostévék problémája

LG

Az intelligens tévéknek meg kell könnyíteniük a közvetítést, és fel kell szüntetniük egy dedikált streaming bot vagy set-top box igényét. De a gyakorlatban az intelligens tévék használata gyakran frusztráló, és hiányozhatnak azok az alkalmazások, amelyek a legjobban érdeklik.

Az alulteljesített hardver az okos tévéket sújtó nagy probléma. A legtöbb okostévé a szoftver megfelelő futtatásához szükséges lóerő nélkül szállít, ami késéshez vezet a menükben való navigálás vagy az alkalmazások megnyitása közben. Természetesen néhány okostévé remekül működik a dobozból, de gyorsan lelassul, mivel a szoftverfrissítések nagyobb számítási teljesítményt igényelnek.

A frissítési támogatás az okostévék számára is komoly problémát jelent. Míg a telefongyártójának egyszerre csak maroknyi eszközt kell támogatnia, a tévagyártóknak több tucat és tucatnyi intelligens tévével kell lépést tartaniuk. Soha nem lehet tudni, hogy megkapja-e a legfrissebb frissítést, és kiterjesztve a legújabb funkciókat is.

Roku és Amazon tévék néhány hónappal a megfelelő streaming után megkapják a szoftverfrissítéseket, míg a Google elhagyja a TV-gyártókat, hogy terjesszék az Android TV legújabb verzióit. Nem meglepő, hogy az olyan intelligens TV-szoftvereknek, mint a webOS és a Tizen, a legkevésbé kiszámítható frissítési ütemterve van, mivel a frissítés fejlesztése, optimalizálása és terjesztése a gyártó feladata.

És akkor ott van az alkalmazások kompatibilitása. Míg a Roku, az Amazon Fire TV vagy az Android TV rendszert futtató intelligens tévék támogatják a streaming alkalmazások döntő többségét, a saját szoftverrel rendelkező tévék nagyon korlátozott alkalmazást kínálnak, és ritkán támogatják az új szolgáltatásokat. Bizonyos esetekben a saját rendszerrel rendelkező tévagyártók harcolni fognak az exkluzív alkalmazásügyletekért – ezért a Samsung Tizen tévéin Spotify található, míg az LG és a VIZIO tévéknél nem. (A Roku, az Amazon és a Google ritkán harcol az exkluzív alkalmazásokért, bár rendszeresen vergődni a streaming szolgáltatásokkal mint például a hirdetési bevételek).

A megoldás? Vásároljon Streaming Stick-et.

Chromecast Google TV eszközzel és távirányítóval fa felületen
Justin Duino

Akár lassú és hibás az okostévéje, akár csak nem rendelkezik a szükséges alkalmazásokkal, csak egy megoldás lehet a streaming-bajaira – vásárlás dedikált streaming bot. A legolcsóbb streaming a Roku és amazon kevesebb, mint 40 dollárba kerül, mégis támogassa az összes kedvenc alkalmazását, és elegendő lóerővel rendelkezik a maximális sebességhez. Mivel a streaming-gyártóknak egyszerre csak néhány eszközt kell támogatniuk, soha nem kell aggódnod egy hűvös frissítés hiánya miatt.

A streaming botok természetesen lelassulnak és hibásak lesznek a korral. De bár sok intelligens tévékészülék lassan jelenik meg a dobozból, évekbe telik, míg a streaming bot megmutatja korát. Amikor ez megtörténik, már 30 dollárért megvásárolhatja a helyettesítőt és helyezze át a régi streaming botot egy másik tévére.

De mivel olyan sok nagyszerű streaming bot található, sokféle áron, az egyik vásárlása ijesztő feladat lehet. Ezért szánunk egy percet arra, hogy megvizsgáljuk néhány olyan márka legnépszerűbb streaming botját, mint a Roku, az Amazon és Google. Ha jobban szeretné megnézni az összes ma elérhető streaming botot, nézze meg a részletes útmutatónkat streaming bot vásárlási útmutató.

Az olcsó és egyszerű lehetőség

Roku Premiere 4K

Miért kell túlbonyolítani a dolgokat? A Roku Premiere kevesebb, mint 40 dollárba kerül, és minden kedvenc szolgáltatásával együtt működik. Ráadásul 4K videókat is továbbíthat, és kompatibilis az Alexa és a Google Assistant hangparancsokkal.

Az Amazon háztartások számára

Amazon Fire TV Stick 4K

Az Amazon Fire TV Stick 4K kiemeli a Prime Video élettartamát, és zökkenőmentesen integrálódik az Alexa intelligens asszisztensével. Ha feliratkozott az Amazon szolgáltatásaira, vagy rendelkezik egy csomó Echo intelligens hangszóróval, akkor ez a streaming bot az Ön számára.
Source link


14 Views 0 Ratings Rate it