A Microsoft megölte Cortanát, és senkinek sem fog hiányozni – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.04.02. 13 Views 0 Likes 0 Ratings

13 Views 0 Ratings Rate it

Cortana androidos telefonon, panaszkodva, hogy nem tud válaszolni a kérdésekre.
Josh Hendrickson

Hosszú idő telt el, de a Microsoft Cortana néven ismert digitális asszisztense jól halott. Miután levette az egyetlen Cortana hangszóróról és az egyetlen Cortana termosztátról, a Microsoftról állítsa le a Cortanát iOS és Android alkalmazás. Nem is biztos, hogy bárki észreveszi.

A Microsoft 2014-ben indította el a Cortana digitális asszisztens alkalmazást a Windows Phone rendszeren, mielőtt azt bemutatta Windows 10, Xbox, iOS és Android. Eredetileg a Microsoft kizárólag a Cortanát kívánta kódnévként használni, de Halo rajongók (ahol Cortana létezik AI karakterként) meggyőzték a Microsoftot, hogy tartsa meg a nevet a teljes kiadáshoz. A Microsoft még Jen Taylort is felbérelte, hogy töltse be újra a digitális asszisztens hangjának szerepét.

A doboza mellett egy Harmon-Kardon Invoke hangszóró.
Szórakoztató módon eredetileg egy Windows Phone-val készítettem ezt a fotót Josh Hendrickson

Végül a Cortana egyetlen intelligens hangszóróhoz és termosztáthoz jutott. Sajnos a Harmon Kardon Invoke intelligens hangszóró-élményt nyújt mélységes volt, még akkor is, ha a hardver kiváló hangot produkált. A Glas termosztát nem járt sokkal jobban, és újabb esetnek bizonyult csinos megjelenés, amelyből hiányzik az okosság.

Amikor a Cortana először elindult, a Google Assistant, az Alexa és a Siri olyan funkciókkal érkezett, amelyeket későbbi időpontokban emuláltak, például egy digitális notebookot az érdeklődések és beállítások nyomon követésére. És létrehozhat olyan emlékeztetőket és feladatokat, amelyek a kontextus bonyolultsága alapján akár be is válhatnak. Létrehozhat egy emlékeztetőt a virágvásárlásról, amikor legközelebb elhalad például egy virágbolt közelében. Abban az időben a többi digitális asszisztensnek hiányoztak az ilyen összetett képességek.

Jaj, ez a vezetés nem tartott ki, és Cortana gyorsan lemaradt. A Windows Phone meghalt, és apránként a Cortana támogatása más eszközökre is csökkent. Az Xbox dobta a Cortanát, és most támogatja az Alexát. A Windows 10 lassan elhagyta Cortanát. Az Invoke intelligens hangszóró és a Glas termosztát egyaránt eltávolította Cortanát. És most a Microsoft leállította az iOS és az Android Cortana alkalmazásokat.

Mától nem lehet letölteni a Cortanát az iOS és a Google Play Áruházból. És ha már telepítve van a Cortana, akkor nem fog működni. Kérdezze meg az időjárást, és Cortana elmagyarázza, hogy már nem tud segíteni rajtad. A Microsoft szerint Cortana figyelmét az üzleti vállalkozásokra helyezi át, lehetővé téve az irodák számára, hogy a digitális asszisztenst jegyzeteléshez és értekezletek megtervezéséhez használják. De kétesek vagyunk, hogy ez is felszáll.

A szomorú tény az, a legtöbb ember valószínűleg nem fogja hiányozni Cortanát. Rég nem volt hasznos. Ironikus csavarral, Halo 4 kiderült, hogy Cortana haldoklik. A játék univerzumában a Mesterséges Intelligencia összes programja „tomboláson” megy keresztül a hétéves jelzésnél, és elveszíti az irányítást képességei felett. És mivel a való élet utánozza a művészetet, Cortana digitális asszisztens körülbelül hét évvel debütálása után leáll.

Forrás: Microsoft
Forrás link


13 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok