A munkaköre értelmetlen, ezért ossza meg ezt inkább

Avatar admin | 2021.03.15. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Illusztráció a munkád címet viselő cikkhez, ezért oszd meg ezt inkább

Fénykép: Britta Pedersen-Pool (Getty Images)

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk új, a gazdagságának megfelelő munkakörrel rendelkezik. Bár birodalma több iparágra is kiterjed, csak az egyik vállalatnál szabadul meg a vezérigazgatótól, aki a hüvelykujja alatt áll, és a Tesla elektromos autógyártó „Technoking” címet választotta.

Musk számára úgy tűnik, hogy a technokingi feladatok nem különböznek a hagyományos vezérigazgatótól, mivel az ipari milliárdos álláspontja korábbi megbízatását érintetlenül fogja látni. Wall Street Journal. A Tesla korábbi pénzügyi igazgatója, Zach Kirkhorn is hasonlóan felesleges ugrást fog végrehajtani, hivatalos megnevezését a Tesla érmemesterére változtatja. (Nem várható, hogy tényleges munkahelye megváltozik).

Musk és Kirkhorn buta címet adtak maguknak, mert hatalmas férfiak, akik hívják a felvételeket, de eltekintve néhány kattintható címsortól és kuncogástól Musk akolit-seregétől, maguk a címek sem jelentenek semmit. És furcsa módon ez igaz a legtöbb munkakörre.

A „technoking” egy kis leckét ad a többieknek, tekintet nélkül hivatásunkra: A munkakörök ritkán magyarázzák el tényleges munkájukat, ha valaha is. Mivel hamarosan nem visel névjegykártyát valamilyen tiszteletlen, beszélgetést indító címmel, amikor valakivel beszélget a munkájáról, vagy akár állásinterjún is részt vesz, jobb hangsúlyozni, amit te csináld.

A címek nem ugyanazt jelentik a különböző szervezeteknél

Az arctalan vállalat értékesítési alelnökének lenni nem jelenti azt, hogy az Ön felelőssége pontosan tükrözi az SVP feladatait a másiknál.

Amit megélsz, az elég elkerülhetetlen beszélgetési téma. Ha valóban erről akar beszélni, akkor be kell mélyednie a sajátosságokba, és nem csak egy háromszavas választ kell felajánlania, például „ügyvéd vagyok”. Mindenkinek van homályos érzéke arról, hogy mit jelent az ügyvédi lét, de a karrier tényleges apróságai emberenként eltérőek, még akkor is, ha technikailag papíron ugyanaz a munkájuk.

Lenni ötletesebb a magyarázataidban

Természetesen nem kell megszemélyesítenie a ál LinkedIn influencer, aki vállalati szakzsargont árul el, de bátran magyarázza el, mit csinál egy kicsit több színnel és pánikkal. Mert bsok unalmas munkakör hazugság legalább néhány fajta cél. Természetesen azon dolgozunk, hogy kifizessük a számlákat és a fejünket a víz felett tartsuk, de alkalmanként előfordulhat, hogy érdemes megosztani valamit a beszélgetésben, amely a munkája tágabb céljára szolgál.

Ahogy Gene Marks írta Vállalkozó 2018-ban a munkakörök alapvetően semmiféle jelentéstartalmat nem tartalmaznak, és általában az ego megerősítésére szolgálnak:

Mit mondasz, amikor az emberek megkérdezik, mit keresel a megélhetésért? Ön “kisvállalkozás-tulajdonos?” „Vállalkozó?” „Vezérigazgató?” Ne hidd el. Te nem vagy ilyen. Ezek csak címek, amelyeket azért hoztak létre, hogy az emberek fontosabbnak érezzék magukat. Valójában nem ezt csinálod.

Ehelyett fontolja meg részletesebben, hogy mit csinál. Nem kell beszédet írnia, de ha bevándorlási ügyvéd vagy, fontold meg, hogy „Segítséget nyújtok az okmányokkal nem rendelkező embereknek jogi forrásokkal kapcsolatban, hogy újra egyesülhessenek családjával”, vagy ha számítógépes programozó vagy, akkor mondd: „Segítek olyan szoftvereket építeni, amelyek a népszerű alkalmazások és webhelyek alapja. ” A címed implicit módon szerepel az általad kínált szinopszisban. Függetlenül attól, hogy Ön vezető webdesigner-e vagy sem, valójában nem sok különbség van abban, akivel beszélget.

Készítsen a érdekesebb beszélgetés

Ha nem tudja kibővíteni, hogy mit csinál, az megteszi vigye zsákutcába a beszélgetést; vagy rosszabb, fennáll annak a veszélye, hogy a legjobbat galambba veszi, rosszabb esetben pedig igényesen hangzik. Nem valószínű, hogy bármikor megszerezheti a „Technoking” vagy a Legfelsőbb Szállítói Császár címet hamarosan, de szerencsére van többet beszélni a címén túl, egyébként is.


Source link


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok