A PS5 kontroller használata Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.03.20. 5626 Views 0 Likes 0 Ratings

5626 Views 0 Ratings Rate it

A PS5 vezérlő használata Windows 10 rendszeren

 

A PS5 vezérlő használata Windows 10 rendszeren
Samir Makwana

A PlayStation 5 (PS5) DualSense vezeték nélküli vezérlője adaptív triggereket tartalmaz, amelyek a legjobban működnek a PS5 játékokkal, de ez nem jelenti azt, hogy nem fog működni a PC-ddel párosítva. Párosíthatod a PS5 vezérlőt a Windows 10 PC-vel, és a Steam-en is játszhatsz.

A Steam kliens (nem maga a Windows) támogatja a DualSense vezérlőt. Tehát, mielőtt elkezdenéd, töltse le és telepítse a Steamet vagy frissíts a Windows legújabb verziójára.

Párosítsd a PS5 kontrollert egy Windows 10 számítógéphez

A DualSense vezérlő párosítása Windows 10 PC-vel USB-kábel vagy Bluetooth segítségével lehetséges. A vezérlő vezeték nélküli csatlakoztatása a számítógéphez egyszerű, de a vezérlő Bluetooth-kapcsolata nem felel meg a követelményeknek. Ezért összességében jobb, ha USB-kábelt használsz, különösen, ha a Steam-fiókodhoz csatlakoztatod.

A párosítás megkezdéséhez csatlakoztasd az USB-kábelt a számítógéphez és a DualSense vezérlő tetejénél lévő csatlakozóhoz. Várj néhány másodpercet, amíg a Windows felismeri a kontrollert.

Nyisd meg a Kezelőpanelt a Windows 10 PC-n, és ellenőrizd, hogy a számítógép azonosította-e a kontrollert. Ehhez nyomd meg a Windows billentyűt, írd be a „Vezérlőpult” parancsot, majd nyomd meg az Enter billentyűt a Vezérlőpult alkalmazás elindításához.

A Vezérlőpult menüben kattintson a „Hardver és Hang”, majd az „Eszközök és nyomtatók” elemre.

Kattintson a Vezérlőpult menü Hardver és hang elemére, majd válassza az Eszközök és nyomtatók lehetőséget

Az „Eszközök” alatt a DualSense vezérlő „vezeték nélküli vezérlőként” jelenik meg.

Vezeték nélküli vezérlő az Eszközök menüben

Nyisd meg a Steam alkalmazást, kattints a bal felső sarokban a „View” elemre, és válaszd a „Settings” lehetőséget.

Nyissa meg a Beállítások a Nézetből lehetőséget a Steam-ben

Amikor megjelenik a „Beállítások” menü, válaszd a „Vezérlő” fület, és kattints az „Általános vezérlőbeállítások” elemre.

Válassza a Vezérlő általános beállításai lehetőséget

A kontrollert a „PlayStation 5 vezérlő” néven jelenik meg az előugró oldal alján.

Ugyanebben az ablakban jelöld be a „PlayStation konfigurációs támogatás” melletti négyzetet, hogy a kompatibilis Steam játékok használhassák a PlayStation kontroller beállításait.

Engedélyezze a PlayStation konfigurációs támogatását a Steamen

Ellenkező esetben a Steam játékok alapértelmezés szerint az Xbox vezérlő konfigurációját fogják megadni, és ez zavaró lehet. Az Xbox vezérlők vitathatatlanul a legjobban működnek a PC-s játékoknál, mivel A Microsoft hivatalosan támogatja őket.

 

Konfiguráld a DualSense kontrollert a Steam használatával

A Sony DualSense vezérlő további testreszabásához és konfigurálásához a Steam Big Picture módját kell használnod. Ehhez kattints a Big Picture Mode gombra a jobb felső sarokban a Steam felhasználónév mellett.

Kattintson a Steamben a Big Picture Mode gombra

Ezután a PS5 kontrolleren koppints a fogaskerék alakú Beállítások gombra a képernyő tetején.

Beállítások gomb nagy kép módban

Válaszd ki a „Vezérlő beállításai” lehetőséget a „Vezérlő” fejléc alatt.

A vezérlő beállításai a Steam Vezérlő címsorában

A „Vezérlő leállítási ideje” részben a legördülő menüből állítsd be az időt, amely után a vezérlő automatikusan kikapcsol, ha nem használod.

Vezérlő leállási ideje a Vezérlő beállításai között

Ezt követően válaszd ki a „PlayStation 5 Controller” elemet az „Detected Controllers” alatt, majd kattints a „Preferences” gombra.

Válassza ki a PS5 vezérlőt, és kattintson a Beállítások gombra

A megnyíló ablakból személyre szabhatod a kontroller beállításait úgy, hogy nevet adsz neki, kikapcsolod a rezgés funkciót, és testre szabhatod a LED-es fény színét, fényerejét és telítettségét is.

Ha a DualSense kontroller nem a várt módon működik, akkor kalibrálnod kell. Nyisd meg a Steam „Big Picture Mode” módját.

Ezután kattints a fogaskerék alakú Beállítások ikonra.

Válaszd a „Vezérlő beállításai” opciót a „Vezérlő” fejléc alatt.

Válassza a Vezérlő beállításait a Vezérlő alatt

A következő ablakban klikkelj a „PlayStation 5 Controller” lehetőségre, majd válassza a „Kalibrálás” feliratra.

Sajnos a PS5 fejlett haptic technikája nem működik túl sok játékkal Windows rendszeren. Ez azért van, mert sok játékfejlesztő alapértelmezés szerint nem támogatja, és a Microsoft nem hozta létre a funkciók illesztőprogramjait.

A Steamen kívül a DualSense kontroller sok játékkal és digitális játékterjesztési szolgáltatással kompatibilis. Például Epic, Origin, GOG, Battle.net, UPlay stb.

Forrás: Howtogeek.com


5626 Views 0 Ratings Rate it