Ha az emberek rosszul reagálnak rád, akkor GONDOLKODJ, mielőtt beszélsz (vagy online postázol)

Avatar admin | 2021.05.11. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkhez, ha az emberek rosszul reagálnak rád, GONDOLKODNAK & # 39;  Mielőtt beszél (vagy online közzétesz)

Fénykép: pezsgő (Shutterstock)

Ilyenkor valamennyien olyasmit mondunk, amit megbánunk. Talán hajlamos vagy nak nek rossz vicceket csinálni (és nem tudja elolvasni a szobát). Talán szeretsz hogy szellőztesse a melegét felveszi a legújabb közösségi médiát vita (és találja magát kissé zavartnak, amikor a a felháborodás visszafordul Ön). Talán csak egy kicsit hangos.

Ha szem előtt tartva fontolóra veszi ezeket a helyzeteket, a kívántnál gyakrabban an betűszó, amely segíthet jobban mérni amit te mondd, hogy vagy mondd ki, és mikor. Megfelelően GONDOLKODIK.

GONDOL

Ha készen áll mondani nekem, hogy nincs szüksége ostoba betűszóra, hogy laza maradjon fogóue a csekket, az által átadott lecke GONDOL mindenképpen szünetet kell adnia, mivel arra készteti az impulzív hangszórót, hogy tegyen egy lépést hátrébb.

Így remeg ki, minden betű megírja a fajtákat szándék, amelyek vannak kritikus bármelyik számára jóhiszeműség interperszonális beszélgetés:

T – IGAZ

H – HASZNOS

I – INSPIRÁLÓ

N – SZÜKSÉGES

K – KIND

Alapvetően a betűszó szolgálni hivatott mint egyfajta stoptábla, ami lassulást okoz mielőtt bármilyen témába belevágna, esetleg viszketne a fejtegetés. Annak mérlegelése, hogy a véleményed vagy a történeted hamisakat tartalmaz-e, jó kiindulópont (Igaz), de minden egyes következő levelet is érdemes szem előtt tartani.

Mindig érdemes feltenni magának a kérdést, hogy H-e az, amit mondani akarelpful, és vajon elősegíti-e a további beszélgetéseket (inspiráló). Felmérni, hogy a kommentjeid valóban szükségesek szintén hasznos gyakorlat. (Mennyire létfontosságú te vagy az illessze be a negatívját véleménye valamiről, amelyet munkatársai lelkesen megvitatnak?) K: amit mondaszind, főleg, ha a kritika, vagy akár egy vicc feltörése?

De GONDOL előtt te beszélsz

Nem javaslom, hogy minden hétköznapi beszélgetés előtt át kell futnia egy ötpontos rövidítést; így rejlik a társadalmi bénulás. De ha olyan beszélgetésekről van szó, amelyekbe belemennek vitaterület, vagy amikor olyan emberekkel kommunikál, akik általában rosszul súrolják, érdemes gyorsan és csendesen végigcsinálni tegyen fel magának néhány kérdést, mielőtt beszél. Ugyanígy a közösségi médiával is, ahol Lehetséges, hogy bekapcsolja a telefon zárolási képernyőjét, és azon töpreng, hogy mit akar mondani hasznos, igaz, kedves, vagy szükséges.

Sőt, ha visszafogja az impulzivitását, az jobb hallgatóvá válhat. Mivel a nyilvános beszéd app Orai megjegyzi, “Szinte lehetetlen hozzáadni valami értéket egy beszélgetéshez, vagy folytatni a beszélgetést anélkül, hogy aktívan hallgatnánk”, mert “előfordulhat, hogy olyasmit mond, amire nem gondol.”

Akár el akarja kerülni akaratlanul is felkeltette az ön közeli ember haragját vagy udvarolni az emberek haragját online, ezért hasznos GONDOLNI, mielőtt beszél.


Forrás link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok